Jak zacząć...

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
Heile
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Za 3 tygodnie startuje w maratonie we wrocławiu. Mam problem z zaplanowaniem sobie tempa biegu bo nie wiem na ile mnie stac. sprawa się wczoraj nieco wyjaśniła. biegałem w bukówcu 15 km i pobiegłem 56.30 po ok 3,45/km. poradzcie po ile powinienem zacząć i na ile mnie stac odnosząć sie do wyniku na 15k?!
HEILE
PKO
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z cala pewnoscia czas na 15 km ok. 56 minut pozwala liczyc na wynik ponizej 3 godz. w maratonie. Jezeli jestes biegaczem z wieloletnim doswiadczeniem to moze byc nawet niewiele ponad 2:50. Jezeli biegasz regularnie ok. dwoch lat to raczej 2:55. Jezeli zas jestes biegaczem trenujacym krocej niz 2 lata to wszelkie takie przeliczenia nie maja sensu.

kledzik
silos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja proponuje abyś biegł swojm tępem a nie wzorował sie na innych. Napewno dobiegniesz na taki czas na jaki sie nastawiłeś. Pamiętaj że tylko rozwaga pozwoli ci wygrać
[b]"Kto się ośmieli, wygrywa"[/b]
Awatar użytkownika
Rafael_
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mam taki sam czas jak Ty na 15 KM, Heile. A w maratonie 3:01. Może to w czymś Ci pomoże.

A we Wrocławiu życzę Ci powodzenia i czasu poniżej 3h.
To zdecydowanie w Twoim przypadku jest możliwe :spoczko:
[b]Oby do mety
Awatar użytkownika
Heile
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki Wam za dobre wieści! Marzy mi się złamanie 3 godzin. dla amatora to dosyc magiczna granica. ciekawe czy dla mnie sie okaze równiez magiczna i nie osiągalna... bede walczył. mam jeszcze pytanko. jakie treningi powinienem zrobic szybkościowe do tego maratonu biorąc czas jaki został do startu? myśle o kiometrówkach i może 3-4 razy 4km. ale czy powinienem jeszcze zrobic dłuższy ciągły?
HEILE
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mnie Jurek Skarzynski na 2 tygodnie przed biegiem radzil biec 30 km (18 powolutku + 10 w tempie maratonu + 2 powolutku). Zas tydzien przed tzw. kilometrowki (10 razy 1 km w tempie nieco szybszym niz maraton, w przerwach trucht 3-4 minuty) Niemal wszystkie treningi w tym ostatnim okresie konczyly sie przebiezkami (10 razy 150-200m w tempie submaksymalnym, w przerwach trucht na tym samym odcinku)

kledzik
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ