Nie pamietam szczegolow, ale nie robily dystansu tylko czas, np. 2min biegu, minuta marszu, ale nie jestem pewna czy przez cala dlugosc.Iwan pisze:Tak z ciekawości... co jaki dystans (czas) robiły marsz i jak długo?DariaB pisze: Trzymaly sie tego Gallowaya rygorystycznie podczas treningu i podczas maratonu. Mialy ze soba timer i tak odmierzaly czas marszu i biegu. Ukonczyly bardzo zadowolone i wyjatkowo swieze, w przeciwienstwie do nas.
Jeff Galloway - marszobieg
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
"You don't stop running because you get old. You get old because you stop running..."
Jack Kirk aka. Dipsea Demon
-
- Zaprawiony W Bojach
Po drugiej stronie kaluzy, niezwykle malowniczy krajobrazowo, choc dosyc gorzysty maraton na klifowym wybrzezu stanu Maineherson pisze:tak z ciekawości - gdzie to?DariaB pisze: 1500m w pionie na calej trasie.
"You don't stop running because you get old. You get old because you stop running..."
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52:30
Mówisz i masz. Ostatnie choroby, drobne urazy itp. nie pozwoliły mi należycie się przygotować do Półmaratonu Warszawskiego dlatego planuję "pogallowayować". Przerwy na marsz mam zamiar stosować w razie potrzeby, ale do celów "naukowych" mogę to jakoś usystematyzowaćAdam Klein pisze:A ja nadal szukam kogoś kto zamierza Gallowayować w najbliższych półmaratonach.
-
- Dyskutant
W sieci jest trochę kalkulatorów - ot, choćby tutaj:herson pisze:Myślę, że niejeden chciałby ukończyć pierwszy maraton w takim czasie, ale biegnąc. Mocno mnie zastanawia jak szybko musiały biec, nadrabiając "stracony" czas w marszu przy założeniu że np 8min/km to szybki marszDariaB pisze: w czasie 4:20
http://www.coachdino.org/runwalk.htm
Zbyt dużo zbyt szybkiego biegania powoduje nadmierną konsumpcję tlenu przez mięśnie - co w efekcie skutkuje niedotlenieniem mózgu i pisaniem głupot na forum!
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
No !!! Świetnie!!! To może zaplanujemy jakiś bardzo konkretny, ustrukturyzowany Gallowayowski sposób pokanania półmaratonu i zobaczymy co z tego wyjdzie.piotrek79 pisze:
Mówisz i masz. Ostatnie choroby, drobne urazy itp. nie pozwoliły mi należycie się przygotować do Półmaratonu Warszawskiego dlatego planuję "pogallowayować". Przerwy na marsz mam zamiar stosować w razie potrzeby, ale do celów "naukowych" mogę to jakoś usystematyzować
Ponieważ jak mi się wydaje znamy się - to pewnie część komunikacji pójdzie już telefonicznie. Chyba, że wyjdzie nam z tego coś niesamowitego i zrobimy jakieś badania które opublikuje Magazyn Nature.
- herson
- Zaprawiony W Bojach
dzięki, bardziej chodziło mi o ich konkretny przypadekwitol pisze:
W sieci jest trochę kalkulatorów - ot, choćby tutaj:
http://www.coachdino.org/runwalk.htm
policzyć i zgadywać zawsze można
- grozes
- Wyga
- Kontakt:
Ja też mogę:) miałem robić wybieganie na połówce w poznaniu;) ale zawsze może to być gallowey dla celów naukowych:D
www.brylu-canirun.blogspot.com Zapraszam:D
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
No dobra, czyli mamy dwóch chętnych.
To musisz Grozes podesłać jakieś swoje, trochę o sobie:
Na jakim poziomie aktualnie biegasz? Jakiś wynik możesz podać z jakiegoś reprezentatywnego startu?
To musisz Grozes podesłać jakieś swoje, trochę o sobie:
Na jakim poziomie aktualnie biegasz? Jakiś wynik możesz podać z jakiegoś reprezentatywnego startu?
-
- Stary Wyga
Takim Gallowayem na zaliczenie to pewnie i ja dałbym radę. Tyle tylko, że chcę powalczyć o dobry czas na dychę 2 tygodnie po PM Poznańskim w Biegu Europejskim w Gnieźnie, a tydzień przed staruję na 5km. Nie będzie mi to za bardzo kolidować z kalendarzem startów??
- grozes
- Wyga
- Kontakt:
To może Adam wysłać Ci cos na priva? tempo wybiegania 20km wychodzi mi teraz gdzieś po 4'30/km. I ciekawe jak galloweyem by się to biegło:D
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
No, to nieźle Grozes. Możesz być bardzo ciekawym przypadkiem testowym.
Podeślij troche swoich danych na priv.
ciaptak: pytanie, czy to zaliczenie będzie miało dla Ciebie sens - to znaczy czy to jest dla Ciebie mimo wszystko wyzwanie?
Podeślij troche swoich danych na priv.
ciaptak: pytanie, czy to zaliczenie będzie miało dla Ciebie sens - to znaczy czy to jest dla Ciebie mimo wszystko wyzwanie?
-
- Stary Wyga
Adam
No na pewno na 100% bym nie poleciał. Nie robiłem żadnego treningu pod połówkę. Na razie kończę plan pod 10km, ale ten start mógłbym ewentualnie potraktować jako długie wybieganie. Wyzwaniem byłoby ukończenie w dobrym zdrowiu i czasie poniżej 2:15, w tym pierwszym Galloway na pewno by pomógł. Pytanie tylko czy jest sens to robić na 2 tyg przed docelową dychą...
No na pewno na 100% bym nie poleciał. Nie robiłem żadnego treningu pod połówkę. Na razie kończę plan pod 10km, ale ten start mógłbym ewentualnie potraktować jako długie wybieganie. Wyzwaniem byłoby ukończenie w dobrym zdrowiu i czasie poniżej 2:15, w tym pierwszym Galloway na pewno by pomógł. Pytanie tylko czy jest sens to robić na 2 tyg przed docelową dychą...
- grozes
- Wyga
- Kontakt:
Adam poszło:D