Witam
Moje New Balance WR 730 chyba są na wykończeniu (podarła się siatka) i jestem zmuszony rozglądać się za nowymi butami. Stopa neutralna, ewentualnie lekko supinująca (zdzieram zewnętrzną część podeszwy). Wzrost 178cm waga 72kg. Do biegania w terenie mam Salomony XA Pro 3D Ultra. Poszukuję buta startowo - treningowego, dosyć lekkiego przy zachowaniu jakiejś amortyzacji. Na razie biegam ok 30-35km tygodniowo, ale w planie na ten rok mam półmaraton (ewentualnie maraton) po nawierzchni asfaltowej lub ubitych ścieżkach. Tempa moich wybiegań są słabiutkie więc ciężko mówić o technice biegu, ale przy szybszych treningach biegam raczej ze śródstopia. Proszę o jakieś propozycje.
Lekkie na twardą nawierzchnię 10-21km
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Mizuno Wave Precisionciaptak pisze:Witam
Moje New Balance WR 730 chyba są na wykończeniu (podarła się siatka) i jestem zmuszony rozglądać się za nowymi butami. Stopa neutralna, ewentualnie lekko supinująca (zdzieram zewnętrzną część podeszwy). Wzrost 178cm waga 72kg. Do biegania w terenie mam Salomony XA Pro 3D Ultra. Poszukuję buta startowo - treningowego, dosyć lekkiego przy zachowaniu jakiejś amortyzacji. Na razie biegam ok 30-35km tygodniowo, ale w planie na ten rok mam półmaraton (ewentualnie maraton) po nawierzchni asfaltowej lub ubitych ścieżkach. Tempa moich wybiegań są słabiutkie więc ciężko mówić o technice biegu, ale przy szybszych treningach biegam raczej ze śródstopia. Proszę o jakieś propozycje.
NB MR 890
Adidas Adizero Boston
Puma FAAS 500
Coś dla Ciebie.

-
- Stary Wyga
Dzięki za podpowiedzi z tych wymienionych podobają mi się New Balance MR890 (mam trochę obawy o trwałość bo w moich nie zrobiłem nawet 1000km) oraz Adidas Adizero Boston (martwi mnie, że podobno są dość wąskie z przodu). Cena Adidasów dość zacna w podobnej są nowe Supernova Glide 4. Czy ten but spełnia moje wymagania? Może ktoś już go używał?
P.S Doczytałem o tych nowych i odpadają z racji wagi...
P.S Doczytałem o tych nowych i odpadają z racji wagi...
-
- Stary Wyga
Mam do Was pytanko. W tej chwili moje NB mam w rozmiarze 41,5Eur (26CM, 8 US) czy to jest but większy czy mniejszy niż Pumy Eur 41 (26,5Cm, 8,5US). Jest fajna promocja na FAAS 300 Jamaica i nie wiem czy się nie skusić. Jakby były zbyt hardcorowe to miałbym dochodzenia, a do biegania wziąłbym NB MR890.