7,2 sek. na odbiór pakietu startowego

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
maciejl
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Na półmaraton zapisało się ponad 8000 osób, a biuro zawodów, gdzie będzie można odebrać pakiet startowy, będzie czynne zaledwie przez 16 godzin. To oznacza, że średnio pakiet startowy będzie wydawany co 7,2 sek.
Zastanawiam się, jak to będzie wyglądało w godzinach szczytu i kiedy warto tam pojechać.
PKO
Vincent
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

maciejl pisze:Na półmaraton zapisało się ponad 8000 osób, a biuro zawodów, gdzie będzie można odebrać pakiet startowy, będzie czynne zaledwie przez 16 godzin. To oznacza, że średnio pakiet startowy będzie wydawany co 7,2 sek.
Zastanawiam się, jak to będzie wyglądało w godzinach szczytu i kiedy warto tam pojechać.
Jeszcze nie widziałem dużego biegu, na którym byłby tylko jeden punkt/okienko/stolik wydawania pakietów startowych.
Nie jestem podtatusiały, jestem tatusiem.
Blog
Komentarze
Wojtek W
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Najluźniej jest w piątek przed zamknięciem biura.
piotr_j
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:40
Życiówka w maratonie: 03:44:07

Nieprzeczytany post

Jak przemnożysz to przez 10 osób wydających pakiety to nagle masz ponad minutkę :)
maciejl
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Vincent pisze:Jeszcze nie widziałem dużego biegu, na którym byłby tylko jeden punkt/okienko/stolik wydawania pakietów startowych.
Ale niestety wjazd na parking (dość mały) jest tylko jednen. W szczycie to nawet przez drzwi będzie ciężko przejść :smutek:

Wojtek W pisze:Najluźniej jest w piątek przed zamknięciem biura.
Dzięki. Posiedzę trochę w pracy i pojadę tuż przed końcem wydawania numerów.
misthunt3r
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:42
Życiówka w maratonie: 4:14:37

Nieprzeczytany post

piotr_j pisze:Jak przemnożysz to przez 10 osób wydających pakiety to nagle masz ponad minutkę :)
Przy tych obliczeniach to średnio minutkę będzie miała na wydanie pakietu osoba wydająca :)
Ale dalej średnio będzie to wydawany jeden pakiet co 7,2 sek. Liczba osób wydających nie ma tu znaczenia ;)

Oczywiście te wszystkie cyferki zakładają, że organizatorzy się wyrobią czego im życzę, ale nie ukrywam, że mam pewne obawy.
Obrazek
Because Running Sucks
tomek_runner
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39:32

Nieprzeczytany post

Witam,

Nie jestem z Warszawy więc się nie orientuję, ale czy może ktoś mi powiedzieć czy pod Olimpijskim Centrum Sportu jest dużo miejsc parkingowych czy lepiej tam podjechać autobusem/tramwajem :niewiem: Boję się że tak jak ja 4000 innych uczestników stwierdzi że podjedzie samochodem pod sam budynek.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
lukizpaska
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:53
Życiówka w maratonie: 4:25:xx

Nieprzeczytany post

samochodem lepiej nie - szkoda nerwów.

polecam Metro (stacja Pl. Wilsona) i przyjemny spacerkiem przez kawałek Żoliborza (ul. Krasińskiego aż do przejścia pod Wisłostradą). Kilkaset metrów spacerku i jesteś na miejscu.
tomek_runner
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39:32

Nieprzeczytany post

No właśnie o te moje nerwy się najbardziej obawiałem :oczko: W takim razie skorzystam z twojej rady i przejadę się metrem. Dzięki!
Awatar użytkownika
lukizpaska
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:53
Życiówka w maratonie: 4:25:xx

Nieprzeczytany post

nie wiem, z której stacji będziesz jechał (zakładam, że z Centrum) więc dla Ciebie i innych niewarszawiaków:

"W środę ruch na stacji Świętokrzyska zostanie całkowicie wyłączony. Taka sytuacja potrwa aż do 9 kwietnia.

W tym czasie ulicą Marszałkowską kursować będzie komunikacja zastępcza - tramwajowa i autobusowa. Co kilka minut, między pl. Wilsona a Metrem Politechnika mają jeździć autobusy linii zastępczej Z-1. Pojawią się też dodatkowe linie tramwajowe 74 i 75.

- Autobusy będą kursować regularnie, ale mogą utknąć w korku. Zachęcamy do korzystania z tramwajów, których na tym odcinku będzie bardzo dużo - mówi Igor Krajnow, rzecznik ZTM-u."

Także moja porada dotycząca metra w tym roku oznacza bardziej komunikację zastępczą niż sam pociąg :)
Awatar użytkownika
hatek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:48
Życiówka w maratonie: 3:28:01

Nieprzeczytany post

Osób wydających numery w zeszłym roku było około 20 więc znając zapobiegliwość FMW w przyszły weekend będzie co najmniej 30. Samochodem nie wybierałbym się chyba, że w PT na otwarcie lub Sob z samego rana.
Prawdopodobnie jestem Laską Kabacką.
Na pewno należę do Afterrunners.
Biegam dla własnej przyjemności.

W treningu skupiam się na bogatej, różnorodnej diecie, odpoczynku i poszukiwaniu czasu na chwilę biegu. Do 3:30 w maratonie to wystarczy.
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

odebrałem dziś 3 pakiety.
fakt, zajęło to więcej niż 7 sekund...
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
maciejl
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Odebrałem. Dzisiaj ok 19:10. Duży problem z parkowaniem i spory korek w obrotowych drzwiach. Sam odbiór bez kolejki.
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

maciejl pisze: Duży problem z parkowaniem
gadanie. stojaki były co prawda zajęte, ale dało sie postawić rower obok - tam jest dużo wolnego miejsca.

zaraz, zaraz...
chyba nie pojechałeś tam samochodem?
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Awatar użytkownika
tosiek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 04:23:58

Nieprzeczytany post

Odebrałem dziś pakiet za pośrednictwem mojej mieszkającej w Warszawie bratanicy. Chyba nie miała żadnych problemów z kolejką bo się nie skarżyła. :hej:
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ