Buty do 250 zł dla cięższego początkującego.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
witam wszystkich forumowiczów. od tygodnia zacząłem regularnie biegać do zbijania wagi. Biegam 2 dni potem 1 dzień przerwy. Waże 109 kg przy 183 cm. 5,5 km wyrabiam w 33 min. Mam stopę średnio-mocno pronującą. Biegam w starych NIKE presto.
ostatecznie muszę zdecydować Asics GEL virage 6 czy joma carrera X lub XI? proszę o pomoc w podjęciu decyzji?
ostatecznie muszę zdecydować Asics GEL virage 6 czy joma carrera X lub XI? proszę o pomoc w podjęciu decyzji?
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Bierz Jomy (bo te Asicsy raczej Cię nie udźwigną), staraj się biegać tylko i wyłącznie po miękkim, żeby zminimalizować ryzyko kontuzji.tussi5 pisze:witam wszystkich forumowiczów. od tygodnia zacząłem regularnie biegać do zbijania wagi. Biegam 2 dni potem 1 dzień przerwy. Waże 109 kg przy 183 cm. 5,5 km wyrabiam w 33 min. Mam stopę średnio-mocno pronującą. Biegam w starych NIKE presto.
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Ponieważ gdybym chciał wymieniać wszystkie buty, wszystkich marek to bym musiał siedzieć godzinami na forum.herson pisze:wysek, zauważyłem albo raczej nie zauważyłem, żebyś polecał komuś NB. Jakiś konkretny powód?
Dla autora tematu mógłbym polecić NB 1226
Swoją drogą sam biegam w NB MR 890. Co na pewno raczyłem napisać w jakimś wątku

- herson
- Zaprawiony W Bojach
Abstrahując od tematu, czy NB ( bądź inna marka ) oprócz minimusów , ma coś pośredniego pomiędzy "normalnymi" butami, a minimalizmem, jak to jest np w przypadku Brooks ?? ( póki co, wybrałem Pure Grit )
-
- Rozgrzewający Się
mieszkam w mieście wiec mam ograniczone pole manewru i moge biegac tylko po chodniku.te new balance 1226 sa kozackie ale 350 ziko trochę wykracza poza mój budżet. myślicie że te jomy będą ok?
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
Mam te same parametry co Ty, lekko pronuję, 107kg/180cm..W sklepie biegowym dobrano mi NB MR860 i są świetne, bardzo wygodne i co najważnie dla mnie (rozchybotane obie kostki) - dobrze stabilizują stopę...Poszedłem tam z budżetem do 250,-, ale dołozyłem chyba ze 120,-..Niestety..Zrobiłem to świadomie z uwagi na moją masę i choć biegam od początku na śródstopie, przynajmniej sejsmolodzy mają spokój
..Dobór butów, zwłaszcza w wadze ciężkiej, jest kluczowy, by się szybko nie skontuzjować..Niestety kosztowny...

P@weł...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
-
- Rozgrzewający Się
własnie kupiłem jomki model carrera X za 139 zł (nowszy model XI był z 40 zł droższy ale sprzedawca mówił że to praktycznie to samo). Cena śmieszna. Buciki są super wygodne. Dziś robię przerwę (biegałem 3 dni pod rząd) jutro rano stestuje jak się sprawują i dam relacje. Myślę że jak ktoś nie ma zbyt dużo siana to wybór idealny.
Update: buty są świetne zrobiłem w nich 3 biegi po 5 km. bardzo dobra amortyzacja , stopa jest odpowiednio ułożona. polecam cięższym biegaczom
Update: buty są świetne zrobiłem w nich 3 biegi po 5 km. bardzo dobra amortyzacja , stopa jest odpowiednio ułożona. polecam cięższym biegaczom