ostatnio biegałem po kostce w butach trailowych salomona i mnie teraz bolą kolana ;(
proszę o ew propozycje butów dla takiej wagi oraz wady nóg

dzięki.
Zdjęcia:

Kayaba? Znam amortyzatory Kayaba, ale Asicsów nie. Pewnie chodzi o Kayanobiegacz4fun pisze:Wybrałem sobie buty Asics Kayaba 18 ..dobry wybór czy iść w coś innego ?
To jest model na wskroś bez stabilizacji, dedykowany dla neutrala/supinatora.raagoon pisze:Mogę mylić, ale o ile faktycznie Kayano jest naszpikowane nowinkami tech to jednak mają jedną z lepszych amortyzacji moim zdaniem.
Sam biegam w Kayano przy mojej wadze 105kg. Cena niestety nie jest tak atrakcyjna, chociaż czasem padało hasło, że na przykład decathlon sprzedawał Kayano po fajnych cenach przy opróżnianiu swoich magazynów pod nowe kolekcje.
Przy swojej wasze staram się jednak unikać asfaltu i kostki. Znalazłem po prostu miękkie leśne ścieżki. To propozycja niezależna od późniejszego wyboru butów.
A wracając do tematu butów, to mając na uwadze leśne ścieżki zastanawiałem się jeszcze nad Asics'ami GT-2150 (lub 2140 a obecnie 2160, starsze modele są często tańsze a wcale nie ustępują jakością czy działaniem) oraz New Balance MR1080LB też dla ciężkich i też ze stabilizacją.
Ok. Moja wina, źle doczytałem ale tym samym czuję się teraz sam lepiej doinformowany. Dziękuję za zwrócenie uwagi.wysek pisze:To jest model na wskroś bez stabilizacji, dedykowany dla neutrala/supinatora.raagoon pisze: oraz New Balance MR1080LB też dla ciężkich i też ze stabilizacją.
Odpowiedziałeś sam sobie na temat przyczyn bólu kolan. Tak jak pisałem wcześniej, organizm nie jest przyzwyczajony, zmniejsz dystans i zaczynaj stopniowo, bo skończysz prędzej niż zacząłeś.biegacz4fun pisze:Przepraszam.. Oczywiscie chodzilo o buty kayano 18.. Zaczynam
Biegac - to byl moj 2 bieg i przebieglem 5 km.. Na drugi dzien kolana bolaly i to bardzo.. Po 2 dniach bol ustapil nie ztosowalem
Zadnych lekow czy masci przeciwbolowych.. Zamierzam biegac 3-4 razy w tyg w dystansie 5-10 km. To jakie buty beda odpowiednie dla mnie?