eee... ja bym wolał jedną!powazny pisze: niektórzy chcieliby mieć trasę w postaci dwóch pętli ciągle z górki
Komentarz do artykułu Korekta trasy półmaratonu
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
- LDeska
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:20
- Życiówka w maratonie: 3:03:03
- Kontakt:
Mi szkoda że nie pobiegniemy przez Łazienki.. Ale trudno - widocznie miasto miało powody. Ten ekstra podbieg da nam w kość ale nie martwię się bo ja całą zimę solidnie pracuję
więc mimo że to będzie mój debiut to liczę że nie padnę na podbiegu 

Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 42:04
- Życiówka w maratonie: 3:10:52
pytanie z innej beczki.Wstapie do kluby biegowego.Polmaraton ponizej 1:30.Maraton 3:10 choc w tym roku atakuje zlamanie 3h,zainteresowanych prosze o kontakt gg12946704.Do zobaczyska na polmaratonie trasa super i ten podbieg
i o to chodzi zeby bylo ciekawie.Pozdro

- rushatek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:41
- Życiówka w maratonie: 4:18
no to może i ja sie dołożę w kwestii profilu..
http://www.geocontext.org/publ/2010/04/ ... po_id=9683
Przeglądając powyższy proszę abyście wzięli pod uwagę, że:
1. start odbędzie się z mostu - wykres pokazuje poziom "gruntu" - czyli początkowego podbiegu w zasadzie nie będzie (nooo bo co to jest te +-7m;))
2. Cytadela - nie kojarzę tam żadnej górki i raczej nie powinno być tam podbiegu
- ale może jakiś autochton ("tamtochton"?) wie lepiej?
3. pierwsza rozgrzewka - tunel,
4. specialite a'la 7.Półmaraton - Agrykola - 14km, - 500m/~25m przewyższenia
5. podbieg na most poniatowskiego po ślimakach - szacuję że nie więcej niż 20m przewyższenia ale to już prawie meta
tally hoo!
http://www.geocontext.org/publ/2010/04/ ... po_id=9683
Przeglądając powyższy proszę abyście wzięli pod uwagę, że:
1. start odbędzie się z mostu - wykres pokazuje poziom "gruntu" - czyli początkowego podbiegu w zasadzie nie będzie (nooo bo co to jest te +-7m;))
2. Cytadela - nie kojarzę tam żadnej górki i raczej nie powinno być tam podbiegu

3. pierwsza rozgrzewka - tunel,
4. specialite a'la 7.Półmaraton - Agrykola - 14km, - 500m/~25m przewyższenia
5. podbieg na most poniatowskiego po ślimakach - szacuję że nie więcej niż 20m przewyższenia ale to już prawie meta

tally hoo!
- LDeska
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:20
- Życiówka w maratonie: 3:03:03
- Kontakt:
Popraw linka jak możesz bo niekompletny jest...
Leszek Deska
- rushatek
- Zaprawiony W Bojach
http://www.geocontext.org/publ/2010/04/ ... po_id=9683LDeska pisze:Popraw linka jak możesz bo niekompletny jest...
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
jeśli cała strefa startu będzie na podbiegu, to jego przewyższenie zależeć będzie od strefy czasowej. vipy podbiegu nawet nie zauważą, a zieloni pokonają go w całości.rushatek pisze:1. start odbędzie się z mostu - wykres pokazuje poziom "gruntu" - czyli początkowego podbiegu w zasadzie nie będzie
ale za to truchtem, w tłoku, jego uciążliwość nie powinna być wielka
nie jestem "tamtochtonem", tamtochtoni noszą pagony, to wciąż nie jest teren otwartyrushatek pisze:2. Cytadela - nie kojarzę tam żadnej górki i raczej nie powinno być tam podbiegu- ale może jakiś autochton ("tamtochton"?) wie lepiej?
natomiast wiem że ulica zakroczymska przebiega dołem pod ulicą słomińskiego, co razem z lekkim wzniesieniem cytadeli daje ok 10 metrów przewyższenia na kilkaset metrów trasy
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
- rushatek
- Zaprawiony W Bojach
noo dobra.. profil będzie znany jak organizatorzy zamieszczą oficjalny 
ale bazując na mojej wiedzy i przypuszczeniach to start odbędzie się z mostu nie z podbiegu - napisalem +-7m. bo wiadomo że most to najpierw troszeczkę pod górkę a potem troszeczkę w dół (taka to już konstrukcja że nie jest poziomo).
co do zakroczymskiej i cytadeli.. rozstrzygnie wizja (ja juz do połówki nie planuję nowych wizji) lokalna - może weekendowo na spacer..

ale bazując na mojej wiedzy i przypuszczeniach to start odbędzie się z mostu nie z podbiegu - napisalem +-7m. bo wiadomo że most to najpierw troszeczkę pod górkę a potem troszeczkę w dół (taka to już konstrukcja że nie jest poziomo).
co do zakroczymskiej i cytadeli.. rozstrzygnie wizja (ja juz do połówki nie planuję nowych wizji) lokalna - może weekendowo na spacer..
- Anja.
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1'02'46
- Życiówka w maratonie: brak
chyba dlatego trasa nie prowadzi przez Łazienki....
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... parki.html
przez tych dyweransów niedobrych trzeba będzie teraz jakoś się wczołgać, pamiętam tę górkę z podjazdów rowerowych , dłuuuga i im dalej tym bardziej stroma, oj
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... parki.html
przez tych dyweransów niedobrych trzeba będzie teraz jakoś się wczołgać, pamiętam tę górkę z podjazdów rowerowych , dłuuuga i im dalej tym bardziej stroma, oj

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 52
- Życiówka w maratonie: 4,09
Dołączam się. Do zobaczenia. Mam nadzieję. Bo wygląda że trochę ludzi będzie posting.php?mode=quote&f=22&p=394453#powazny pisze:nie chcę nikogo obrazić, ale mam wrażenie - czytając nie tylko to forum - że niektórzy chcieliby mieć trasę w postaci dwóch pętli ciągle z górki:)
kurczę, no jest podbieg, ale to znaczy że gdzieś będzie i jakiś zbieg:)
poza tym nie dramatyzujmy - nie jest to taka górka jak ul.Teatralna w Trzebnicy (kto był, ten wie jak tam się płuca wypluwało). Solidna realizacja siły biegowej sprawi, że te metry zostaną połknięte w sposób niezauważalny.
A jeśli ktoś będzie leciał z moją grupą na 2:00, to zadbam o to, żeby szczytował z uśmiechem:)