Witam,
mam na imię Damian, mam 25 lat, ważę 72kg przy 173cm wzrostu. Zarejestrowałem się na forum niedawno, generalnie głównie dlatego, że lubię się dobrze zmotywować do czegoś i zdobyć wiedzę z danej dziedziny zanim zacznę się nią zajmować. Kupiłem buty (nie przesadzając oczywiście i nie wydając majątku), założyłem sobie konto na Run-Log i jutro pierwszy trening (miał być dziś, ale wczoraj zrobiłem kilak kilometrów po lesie, więc dałem sobie dzień na regenerację). Wszystkie te zabiegi przygotowawcze miały jeden cel: zmotywowały mnie trochę, mam nadzieję, że mi nie zabraknie sił by biegać regularnie.
Kiedyś próbowałem biegać, ale zawsze okazywało się, że "jestem za słaby", "nie mam kondycji", "to nie dla mnie", co było na 99% spowodowane złym podejściem, chęcią przebiegnięcia zbyt dużego dystansu, ze zbyt dużą prędkością i zbyt szybko. Dlatego ten temat i opisany w artykule sposób bardzo mnie zainteresował.
Przeglądałem kilka planów treningowych ale zacznę chyba bardzo delikatnie, zgodnie z radami Wirtualnego Trenera i mam nadzieję, że za jakiś czas dołączę do szczęśliwych ludzi którym pomogło to zacząć swoją przygodę z bieganiem. Bardzo chciałbym się zarazić, bo moja kondycja jest porażająco niska, siedzę za biurkiem i obżeram się na potęgę, a brzuszek rośnie
Uznałem, że trzeba wreszcie coś z tym zrobić, póki nie jest za późno
Pozdrawiam!