Na początku stycznia zacząłem przygodę z bieganiem, ale już 15 kwietnia chcę przebiec półmaraton w Dąbrowie Górniczej.
Wyniki napawają optymizmem i bieg sam w sobie nie powinien sprawić mi większych trudności.
Mam pytania co do całej otoczki i przygotowania do półmaratonu, bo przy pierwszym starcie wywołuje to u mnie więcej stresu niż sam bieg.
Chodzi mi dokładnie o ubiór, sposób odżywiania przed i po starcie, oraz ogólnie jak od strony biegacza wygląda taki pierwszy start.
Oczywiście przewertowałem już www.bieganie.pl i forum, ale chce mieć pewność, że będę jak najlepiej przygotowany i obędzie się bez niespodzianek.
Odpowiednie buty do biegania już posiadam (dla osób supinujących, ach ta piłka nożna

rano raczej powinienem być po lekkim śniadaniu, a po biegu zjeść coś energetycznego. Do tego uzupełniać płyny z elektrolitami.
Co jeszcze ? Jak powinien wyglądać ubiór podczas biegu w taką pogodę ? Widziałem, że w tamtym roku były to koszulki na ramiączkach i krótkie spodenki i wydaje mi się to ubiór na +30 stopni.
Pozdrawiam