Codzienne spozywanie piwa - nałóg ?!
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Podzielam zdanie np. F@E madrze ,,prawi,, tak samo tez mozna powiedzieć o ludziach spozywajacych hekto litrami pepsi/coca cole. I tak moim zdaniem lepije wypić 1L piwa niz 0,5L. kwasu ortofosforwego z dwutelnkiem wegla i kofeina który robi z watroby ,,sitko,,
-
- Zaprawiony W Bojach
Coś mi się źle napisało, sorry, już spadam,...
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Kontakt:
Nie masz ochoty na piwko?wolf1971 pisze:Lubię piwo, ale ostatnio mam tak intensywne treningi (jak na mnie), że mam nawet na nie ochoty... Czy to normalne?
Człowieku, ja w ubiegłym tygodniu miałem tak cieżkie treningi , że nawet żony nie poklepałem po pupie nie mówiąc o bzykaniu.
Muszę sie w tym tygodniu odkuć i nadrobić zaległości

Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
No nie... Na piwo nie mieć ochoty- to jeszcze ujdzie, ale zaniedbać KOBIETĘ ?apaczo pisze:Nie masz ochoty na piwko?wolf1971 pisze:Lubię piwo, ale ostatnio mam tak intensywne treningi (jak na mnie), że mam nawet na nie ochoty... Czy to normalne?
Człowieku, ja w ubiegłym tygodniu miałem tak cieżkie treningi , że nawet żony nie poklepałem po pupie nie mówiąc o bzykaniu.

- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
Czasami i tego gówna człowiek musi się napić, ale odgazowanegoColin2000 pisze:Podzielam zdanie np. F@E madrze ,,prawi,, tak samo tez mozna powiedzieć o ludziach spozywajacych hekto litrami pepsi/coca cole. I tak moim zdaniem lepije wypić 1L piwa niz 0,5L. kwasu ortofosforwego z dwutelnkiem wegla i kofeina który robi z watroby ,,sitko,,

- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Kontakt:
Wszystko jest dla ludzi !
Należy tylko pamiętać o umiarze
Należy tylko pamiętać o umiarze

Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
Szkoda się tak męczyć jak się nie jest sportowcem...apaczo pisze:Nie masz ochoty na piwko?wolf1971 pisze:Lubię piwo, ale ostatnio mam tak intensywne treningi (jak na mnie), że mam nawet na nie ochoty... Czy to normalne?
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
-
- Stary Wyga
przekaz płynący z Twojego postu jest taki, że piwo to nie nałóg bo cocacola jest gorsza.Colin2000 pisze:Podzielam zdanie np. F@E madrze ,,prawi,, tak samo tez mozna powiedzieć o ludziach spozywajacych hekto litrami pepsi/coca cole. I tak moim zdaniem lepije wypić 1L piwa niz 0,5L. kwasu ortofosforwego z dwutelnkiem wegla i kofeina który robi z watroby ,,sitko,,
nałogiem jest wszystko czego nie możemy sobie odmówić. Nie ważne czy piwo by lepiej spać, czy piwo by miec lepszy humorek, czy cocacola bo smaczna, czy ciastko bo cukier, czy kawa bo spać, czy papieros bo stres. Jak nie umiemy sobie bez problemu odmówić to jest to nałóg i tyle.
Jeśli biegania nie umiemy sobie odmówić to też jest to nałóg. Może i trochę zdrowszy, a może i nie:)
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
A wiec wniosek taki: Wszystko co w nadmiarze prowadzi do defektów zdrowotnych i uzaleznienia.PiotrSw pisze:przekaz płynący z Twojego postu jest taki, że piwo to nie nałóg bo cocacola jest gorsza.Colin2000 pisze:Podzielam zdanie np. F@E madrze ,,prawi,, tak samo tez mozna powiedzieć o ludziach spozywajacych hekto litrami pepsi/coca cole. I tak moim zdaniem lepije wypić 1L piwa niz 0,5L. kwasu ortofosforwego z dwutelnkiem wegla i kofeina który robi z watroby ,,sitko,,
nałogiem jest wszystko czego nie możemy sobie odmówić. Nie ważne czy piwo by lepiej spać, czy piwo by miec lepszy humorek, czy cocacola bo smaczna, czy ciastko bo cukier, czy kawa bo spać, czy papieros bo stres. Jak nie umiemy sobie bez problemu odmówić to jest to nałóg i tyle.
Jeśli biegania nie umiemy sobie odmówić to też jest to nałóg. Może i trochę zdrowszy, a może i nie:)
Jednak sa produty, mniej i bardziej szkodliwe ( złe ).
Oczywiscie piwo takze jest tym ,,złem,, w koncu zawiera alkohol
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
To najwyraźniej nie rozumiesz znaczenia słowa nałóg.PiotrSw pisze:przekaz płynący z Twojego postu jest taki, że piwo to nie nałóg bo cocacola jest gorsza.Colin2000 pisze:Podzielam zdanie np. F@E madrze ,,prawi,, tak samo tez mozna powiedzieć o ludziach spozywajacych hekto litrami pepsi/coca cole. I tak moim zdaniem lepije wypić 1L piwa niz 0,5L. kwasu ortofosforwego z dwutelnkiem wegla i kofeina który robi z watroby ,,sitko,,
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
Widocznie nie rozumiesz, nałóg nie jest ani przyzwyczajeniem, ani upodobaniem, tylko patologią, uzależnieniem mentalnym to mało!!! i co najważniejsza fizycznym. Mylicie pojęcia ludzie jak czytam takie pierdziu to mi tylko ciśnienie rośnie...
Jak ktoś mi powie że jedno piwo dziennie to patologia to sorry.
pozdro

pozdro
- kulawy pies
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: słaba
- Życiówka w maratonie: megasłaba
jak ktoś mi powie, że jedna paczka fajek dziennie to patologia to sorry.F@E pisze: Jak ktoś mi powie że jedno piwo dziennie to patologia to sorry.![]()

zdrówko
mastering the art of losing. even more.
-
- Zaprawiony W Bojach
jak mi ktoś powie, że 8h dziennie na biegowym forum, kosztem biegania w realu, to patologia, to sorry.