trening 3 tyg. przed PM

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
human
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hej, może ktoś podpowie jaki robic trening na 3 tyg. przed półmaratonem ?
Szykuje się na 1.30 wg własnego planu z tym , że nie bardzo wiem jak go dokończyc. Muszę biec średnio 4:15/km więc zastanawiam się jak długie odcinki teraz biegac na treningach i jakim tempem. Czy 4:00, może 4:10 po 2km czy 5km oczywiście z rozgrzewką i późniejszym wychłodzeniem ? Czy robic jeszcze siłę (wieloskoki, górki itp. ) ? A może całkiem inaczej ? Do tej pory biegałem 4 razy w tyg. , a teraz mam to utrzymac jeszcze 2 tyg czy zmniejszyc ?
Jeśli ktoś chciałby pomóc to byłbym wdzięczny.

ze sportowym pozdrowieniem :)
PKO
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

zagadnienie na które odpowiedzieć można krótko: "nie uważałeś co robisz, to rób co uważasz"
nikt rozsądny się tu nie wypowie nie znając twoich warunków, założeń planu i nie wiedząc nic o jego realizacji.
na szczęście ja nie jestem rozsządny
tapering w pigułce:
http://team.entre.pl/index.php?str=artykuly&id=9
na samym końcu uwagi co do połówki. możesz spróbować.
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
human
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

proszę mi tu nie straszyc potencjalnych podpowiadaczy, że są nierozsądni :).
Chodziło mi o podpowiedź jaki robią trening ci którzy też biegną na 1:30 lub 1.25 - jakim tempem i jakie odcinki robią w ostatnich trzech tyg. przed.

p.s. dzięki za link :)

pozdrowionka
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

human pisze:Chodziło mi o podpowiedź jaki robią trening ci którzy też biegną na 1:30 lub 1.25
ale co ci to da, skoro oni maja inne warunki i idą wg innego planu? skąd wiesz co robili wcześniej?

chłopie, ty trening przed startem już zrobiłeś, na szukanie nowych rozwiązań i bodźców jest trochę za późno. przez tydzień możesz jeszcze przyatakować to z czym masz największy problem, a potem zluzowanie. tylko na tyle zostało czasu.
a jak trenowałeś dotąd? ale wprowadzanie teraz innej koncepcji po pierwsze nic ci nie da, po drugie zaburzy ocenę tego co zrobiłeś wg własnych pomysłów.
jeśli miałeś dotąd własne pomysły na trening to bądź w tym konsekwentny i sam oceń czego ci na koniec potrzeba.
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ