endomondo problem z importem

Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Do tej pory nie miałam problemu z importowaniem treningów z telefonu nokia. Posiadam wersje bezpłatną endomondo. Dzisiaj podczas importu 2 treningów coś się stało, nie wiem co bo nic nie robiłam inaczej, po prostu nie zaimportowały się na stronę a w telefonie są odhaczone na zielono, jakby transfer się udał. Teraz mam tylko opcję kasowania treningów, a nie uploud.

Czy mogę coś zrobić by je jeszcze raz zaimportować?

Jak podłączam tel przez usb, to mi endomodo znika z pulpitu...

Włączyłam start trening na kilka sek i wchodząc do Historii kliknęłam w tel aplouduj wszystko, w nadziei że jeszcze raz to przerzuci do programu, ale nic z tego.

miał ktoś taki problem?
"Ból jest nieunikniony, cierpienie jest wyborem." Tak więc cierpieć nie zamierzam!
PKO
marius-p
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

mam identyczny problem ,
nie załadowało mi treningu ,
ktoś ma jakiś pomysł ?
Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no może ktoś nam coś poradzi? ja próbowałam już chyba wszystkiego. Cały sęk w tym, że trening można importować raz, a mój jakby zaiportował się ale fikcyjnie, bo go nie ma a telefon odhaczył import... czy da się jakoś odkliknać ten zielony ptaszek w telefonie?
"Ból jest nieunikniony, cierpienie jest wyborem." Tak więc cierpieć nie zamierzam!
lukpc12
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Radziłbym sprawdzić poprawność daty. Kiedyś miałem w tel. ustawione przez przypadek rok do przodu. Trening odnalazłem w kalendarzyku endomondo i zmieniłem datę ręcznie.
Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

datę mam poprawną, bardzo dziękuję za sugestię... ma ktoś jakieś inne pomysły???
marius-p
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

nadal mam ten sam problem z załadowaniem treningu ,
czy ktoś ma podobnie ?
Vincent
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam wrażenie, że Endomondo ma dziś trochę problemów z serwerem https://getsatisfaction.com/endomondo/t ... _correctly

Jeżeli nie przejdą to jest to typowy temat do kontaktu z pomocą techniczną...

Pozdrawiam
V
Nie jestem podtatusiały, jestem tatusiem.
Blog
Komentarze
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:39:59
Życiówka w maratonie: 3:28:43

Nieprzeczytany post

też używam endomondo i tez od jakiegoś czasu zaczynają się kłopoty.... najpierw przestał mi podawać między czasy po każdym kilometrze ( tylko mówi że przebiegłem kolejny km) , wczoraj nie załadował mi wcale treningu choc w komórce go mam, dzisiaj rano w końcu było widać ten trening na stronie, ale jakoś nie do końca tak jak ma być... ( jak patrzałem w telefonie mam ok) , coś mi się zdaje ze ostatnio mają chyba kłopoty z nadmiarem danych ;)

Moja walka Blog biegowy Marcina

Komentarze
piotr_j
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:40
Życiówka w maratonie: 03:44:07

Nieprzeczytany post

Wczoraj był rzeczywiście jakiś problem z serwerem, ale międzyczasów nie podaje zwykle wtedy, gdy w danym miejscu są problemy z połączeniem do netu (może to też oznaczać problemy z połączeniem z konkretnym serwerem jak wczoraj)
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:39:59
Życiówka w maratonie: 3:28:43

Nieprzeczytany post

piotr_j pisze:Wczoraj był rzeczywiście jakiś problem z serwerem, ale międzyczasów nie podaje zwykle wtedy, gdy w danym miejscu są problemy z połączeniem do netu (może to też oznaczać problemy z połączeniem z konkretnym serwerem jak wczoraj)
Hm.... u mnie np z wczorajszego treningu nie przekazał pierwszych 3 km - mimo że w komórce je mam.... w sumie to nie wiem czy było połączenie z netem.... spróbuję jeszcze wersji z wyłączonym internetem na stałe podczas treningu i tylko w domu przez wifi pozwole mu "wrzucić" trening do bazy...

Moja walka Blog biegowy Marcina

Komentarze
kapolo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Endo od kilku dni się strasznie krzaczy. Długo pobiera dane, nie rysuje tras na bieżąco. Mam nadzieję, że to przejsciowe problemy.
cinkownik
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 43:56
Życiówka w maratonie: 4:02:13

Nieprzeczytany post

Witam,

Trochę odkopuje temat, ale mam taki sam problem. Czasem wszystko działa bez zarzutu, a czasem na stronie trasa rozrysowana jest od połowy, nie ma międzyczasów i podaję mi dziwne wartości w najlepszych odcinkach.

Mam Nokię5800 z Symbianem. W telefonie wszystko jest jak być powinno. Ma ktoś podobne problemy?
5 km - 21:07 (Gdańsk, 25.04.2015)
10 km - 43:39 (Gdynia 11.11.2014)
HM - 1:39:25 (Gdańsk 26.10.2014)
M - 3:54:47 (Gdańsk 17.05.2015)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ