Komentarz do artykułu Crossfit vs Bieganie - 12minutowy pojedynek w sobotę 3 marca
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
- bartorz
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: kiepska
Jak na taką masę (nawet mimo, że pewnie beztłuszczową) to utrzymanie prędkości w okolicach 4 min/km przez te 12 minut to - moim zdaniem - imponujący rezultat. Ciekawe jaki czas miałby na 100/200/400m 

- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
- Życiówka w maratonie: brak
Adam GRATULACJE... dałeś młodemu wycisk, jeszcze 1-2 km i by go zbierali z bieżni
To po prostu kawał chłopa.
Fakt, że Adam w kategorii wzrost/waga wypada lepiej, ale te 16 lat różnicy... Mówiąc inaczej Adam biegał 3 km w 12 min. kiedy tamten się jeszcze nie urodził

Bez przesady z tą masą, przecież kolega ma 189 cm wzrostu !bartorz pisze:Jak na taką masę (nawet mimo, że pewnie beztłuszczową) to utrzymanie prędkości w okolicach 4 min/km przez te 12 minut to - moim zdaniem - imponujący rezultat. Ciekawe jaki czas miałby na 100/200/400m

Fakt, że Adam w kategorii wzrost/waga wypada lepiej, ale te 16 lat różnicy... Mówiąc inaczej Adam biegał 3 km w 12 min. kiedy tamten się jeszcze nie urodził

Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- CríostóirSweeney
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 03:56:13
Dlatego nie biegasz z "pakerami" z Etiopii czy Kenii... Poza tym smukłe mięśnie nie oznaczają że są słabe!Dawidavila pisze:Tak silnym jak pakerzy z Etiopi i Kenii ??CríostóirSweeney pisze:Żeby dobrze biegać trzeba być silnym...
Trening Bartka dosyć daleko zahacza o trening siłowy biegacza. Dużo pracy nad corem i nad tyłem nóg, jak również eksplozywne ćwiczenia (plyometrics), jak również dużo drążka. Wiosła też nieźle dają się we znaki na przemian z martwym ciągiem.
A samym bieganiem nic się nie wydrepta... No może kontuzje:(
Przy okazji Barpies się pisze:)
Super relacja, fajna atmosfera podczas pojedynku.
pozdro
- bartorz
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: kiepska
Jak to bez przesady? 189 wzrostu i 92 kg wagi?zoltar7 pisze:Adam GRATULACJE... dałeś młodemu wycisk, jeszcze 1-2 km i by go zbierali z bieżni![]()
![]()
Bez przesady z tą masą, przecież kolega ma 189 cm wzrostu !bartorz pisze:Jak na taką masę (nawet mimo, że pewnie beztłuszczową) to utrzymanie prędkości w okolicach 4 min/km przez te 12 minut to - moim zdaniem - imponujący rezultat. Ciekawe jaki czas miałby na 100/200/400mTo po prostu kawał chłopa.

- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
- Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...
bartek jest !@#$% zbudowany!
bez przesady wręcz idealnie (w moim mniemaniu)
Adam... dziwi mnie że zacząłeś siadać pod koniec.. reczej myślałem że pod koniec dołożysz do pieca..
ciekawi mnie jak by wyglądał biegowy pojedynek Bartka ze mną na dowolnym dystansie..
spróbuje odtworzyć te 12dni Bartka na sobie (obciążenia oczywiście dostosuje do swoich marnych raczej możliwości)
bez przesady wręcz idealnie (w moim mniemaniu)
Adam... dziwi mnie że zacząłeś siadać pod koniec.. reczej myślałem że pod koniec dołożysz do pieca..
ciekawi mnie jak by wyglądał biegowy pojedynek Bartka ze mną na dowolnym dystansie..
spróbuje odtworzyć te 12dni Bartka na sobie (obciążenia oczywiście dostosuje do swoich marnych raczej możliwości)
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Ja jestem jednak długodystansowcem. Czyli raczej równa staram się rozłożyć wysiłek, przyspieszenie pod koniec może się zdarzyć, jeśli najpierw biegłem zachowawczo.Raul7 pisze: Adam... dziwi mnie że zacząłeś siadać pod koniec.. reczej myślałem że pod koniec dołożysz do pieca..
To, że Bartek przycisnął na końcu to mnie nie dziwi. Tu właśnie wychodzi siła a ponad to on przecież głównie takie wysiłki trenuje - 7 minut, 10 , 12. To jest cała specyfika Cross Fit. Treningi sa krótkie ale bardzo mocne.
-
- Zaprawiony W Bojach
Można prosić o działający link do filmu ??
Wchodząc na relację z pojedynku, video relacja nie otwiera się.
Crossfit wydaje się być bardzo ciekawą alternatywną dla treningów FBW czy ACT.
Crossfit wydaje się być bardzo ciekawą alternatywną dla treningów FBW czy ACT.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
Te 7 min. Burpees AMRAP to chyba echo zawodów rozgrywanych ostatnio. Bo ja też niedawno dostałem takie zadanie 
Mi wyszło 89. Potem pięknie się słaniałem na nogach. (burpees to coś w rodzaju padnij-powstań, tylko że wykonuje się jeszcze podskok z sięgnięciem do góry - np. do drążka będącego z 15cm wyżej niż normalny zasięg ramion). Co ciekawe - moja żonka wykonała dokładnie tyle samo.

Mi wyszło 89. Potem pięknie się słaniałem na nogach. (burpees to coś w rodzaju padnij-powstań, tylko że wykonuje się jeszcze podskok z sięgnięciem do góry - np. do drążka będącego z 15cm wyżej niż normalny zasięg ramion). Co ciekawe - moja żonka wykonała dokładnie tyle samo.
napieraj.pl
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Wg mnie trzeba po prostu odświeżyć albo to jakiś problem przeglądarki, inni to widzą.Darekbe022 pisze:Można prosić o działający link do filmu ??
Ewentualnie tutaj: http://vimeo.com/37861256
-
- Zaprawiony W Bojach
Raul jak będziesz to wszystko robił co Bartek to na twoim miejscu dał bym sobie spokój z rwaniem sztangi (to jest chyba najtrudniejsze ćwiczenie w całym arsenale crossfit zaczerpnięte oczywiście z dwuboju olimpijskiego) - ludzie się tego uczą miesiącami/latami. Uważaj też przy front squatach i back squatach - domyślam się, że nigdy ich nie robiłeś (zwłaszcza front squat) a jak już to bardzo rzadko.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Ja się w ogóle boje pomyśleć, co się stanie jak Raul się zabierze za ten trening. 
Tutaj jest fajny filmik. Spójrzcie na to co robimy na filmiku, jakie są typowe biegowe obciążenia i spójrzcie jeszcze raz na ćwiczenia jakie robi Bartek.
http://www.bieganie.pl/?show=1&cat=159&id=3058

Tutaj jest fajny filmik. Spójrzcie na to co robimy na filmiku, jakie są typowe biegowe obciążenia i spójrzcie jeszcze raz na ćwiczenia jakie robi Bartek.
http://www.bieganie.pl/?show=1&cat=159&id=3058
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
- Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...
na tym filmiku to ja też tam jestem :P
co do treningu BARTKA to narazie nie mam pojęcia co jest co :D ale rozkminie to..
spróbować nie zaszkodzi. :D a że niektórzy mnie już znają i znają moje pomysły to
dziwne byłoby jakbym sie za to nie zabrał.. chociażby z czystej głupoty którą jestem przepełniony :P
co do treningu BARTKA to narazie nie mam pojęcia co jest co :D ale rozkminie to..
spróbować nie zaszkodzi. :D a że niektórzy mnie już znają i znają moje pomysły to
dziwne byłoby jakbym sie za to nie zabrał.. chociażby z czystej głupoty którą jestem przepełniony :P
- Jarlaxle
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 32:22
Raul to są pompki ? klata do ziemi !!!Raul7 pisze:na tym filmiku to ja też tam jestem :P