Dwa maratony

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
wirek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Czytalem. Kolejna fajna teoria i ciekawy dzienniczek biegowy. Jeśli ktoś nie wie jak zacząć, a ma ambicje startować regularnie w maratonach, to coś dla niego. Ja już któryś raz z kolei piszę, że dla amatora wystarczy regularny tryb życia i dużo ruchu, niekoniecznie polączonego z wysilkiem
wirek
PKO
Awatar użytkownika
gregoz68
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dwa lata temu pobiegłem Wrocław (stara trasa - szybsza) 2.52. Wcześniej na cholerę Żywiec (1.20) i tak wystartowałem w moim mieście i klapa 3.01.
W 2003 roku w Dębnie ledwo 2.59 a potem... Wrocław: 3.01, (plus kroplówka)... Kraków: 3.21 :) no i Puck: 3.27. Wnioski proszę sobie wyciągnąć:) Gwoli ścisłości w Poznaniu jakoś się pozbierałem. Wydaje mi się, że najlepiej biec 2 maratony w roku: wiosna, jesień (plus maksymalnie jeden na pół gwizdka). Inne starty zaczynają przypominać turystykę maratońską albo zgon :trup:
gregoz
Yuras
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Racja - z czysto sportowego punktu widzenia powinno się biegać 2-3 maratony rocznie, chociaż niektórzy nawet dobrzy maratończycy biegają maraton częściej - jednak robią to tylko dla pieniędzy.

Ja na ten rok zaplanowałem sobie 4 maratony, wszystkie mniej więcej w czasie 3:30 - Dębno, Łódź, Puck i Poznań, czyli ostrożna turystyka maratońska.
JS
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a którego jest Łódź? Jest gdzieś już regulamin itp?
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
Awatar użytkownika
marcin70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

to mi się podoba "turystyka maratońska" - tak to coś dla mnie :)
[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
Yuras
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

W kalendarzu PSB (www.psb-biegi.com.pl) I Maraton Angory w Łodzi jest zaplanowany na 23.05.04. Niestety podana strona internetowa www.maratonangory.pl nie funkcjonuje, a redakcja "Angory" do tej pory nie odpowiedziała na mojego e-maila z pytaniem o maraton. Mam nadzieję, że maraton dojdzie do skutku, jeśli nie to w zblizonym terminie jest Kraków albo Toruń.
JS
wirek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dla mnie też. To tak jak setka w Boguszowie - można biegiem a można marszem, a ja trochę tak trochę tak. Wielu z nas biega 42 km  raz w tygodniu albo raz w miesiącu w ramach treningu. Dlaczegoby nie robić tego w większym gronie i przy wtórze fanfar? Czy czlowiek, który chodzi raz w miesiącu do filharmonii jest gorszy od tego, króry chodzi tylko na galę Wratislawii Cantans?Łódź ma być 23 maja
wirek
Awatar użytkownika
krzycho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from gregoz68 on 12:05 pm on Feb. 26, 2004
W 2003 roku w Dębnie ledwo 2.59 a potem... Wrocław: 3.01, (plus kroplówka)... Kraków: 3.21 :) no i Puck: 3.27. Wnioski proszę sobie wyciągnąć:)
Zapomniałeś o Gorlicach. I o Bukowej.
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
Awatar użytkownika
stachnie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 3:10:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Quote: from gregoz68 on 1:05 pm on Feb. 26, 2004
W 2003 roku w Dębnie ledwo 2.59 a potem... Wrocław: 3.01, (plus kroplówka)... Kraków: 3.21 :) no i Puck: 3.27. Wnioski proszę sobie wyciągnąć:)
Z tym bywa różnie, nawet u tego samego biegacza. W zeszłym roku w maratonach miałem takie wyniki:

Dębno 3:14:28 - tam się szczególnie przyłożyłem więc nic dziwnego, że najlepszy wynik

Kraków 3:25:50 - raczej spokojnie, dopiero na ostatnich 3 km przyspieszyłem

Lębork 3:23:36 - I połowę biegłem asekuracyjnie (na 3:30), na II stopniowo przyspieszałem

Szczytno 3:28:56 - miałem nadzieję na trochę lepszy wynik

Warszawa 3:16:36 - w zasadzie zgodnie z planem, choć nieśmiało myślałem o "życiówce"

Poznań 3:17:17 - pełne zaskoczenie: I połowa w tempie na 3:25, II połowa to był BNP, końcówka niemal sprinterska.

O ile wyniki wiosenno-letnie potwierdzają tradycyjny schemat (w zasadzie coraz gorsze wyniki, do pełnej regeneracji potrzeba 6 tygodni - dlatego dość dobry wynik w Lęborku!) to jesienią byłem zaszokowany nadspodziewanie dobrym wynikiem w Poznaniu. Być może gdybym nie biegł 3 tygodnie wcześniej w Warszawie to miałbym szansę na złamanie 3:12.

Pozdrawiam,

Sławomir Stachniewicz.
Awatar użytkownika
Carrera de Fondo
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

hej, ja sie na maratonach nie znam, ale czy ktoś moze mi wytłumaczyć co ma wspólnego jeden bieg z drugim, który jest po aż 3 tyg. ? przecież to kupa czasu!!!
* nie ma "nie mogę" *
Awatar użytkownika
krzycho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pobiegnij, a zobaczysz ;)
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
robaj
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 36:40
Życiówka w maratonie: 3:08:48

Nieprzeczytany post

Planowałem Dębno i Wrocław, ale ponieważ mam dopiero 3 maratony zaliczone i nigdy nie startowałem w półmaratonie, zredukowałem Wrocław do półmaratonu właśnie. Myślę, że krzywdy sobie nie robię.
Za to będę mógł pokibicować biegnącym cały dystans :)
Bieganie, odtrutka doskonała!
Awatar użytkownika
gregoz68
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z niecierpliwością czekam na Łódź. Mam takie spięte mięśnie :)
gregoz
Yuras
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Obawiam się, że możesz się nie doczekać. Tydzień po planowanym terminie łódzkiego maratonu jest Toruń z nową, podobno ciekawą trasą biegnącą w większości przez okoliczne wsie.

Na temat maratonów w Toruniu i Łodzi była niedawno dyskusja na forum www.maratonypolskie.pl pod hasłem "Nowy maraton!", w której ja również się wypowiadałem. Gregoz68 zajrzyj tam!
JS
Awatar użytkownika
gregoz68
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zajrzałem, dzięki. Maratonu w Łodzi nie ma.
gregoz
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ