Komentarz do artykułu Crossfit vs Bieganie - 12minutowy pojedynek w sobotę 3 marca
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
sama idea ciekawa bo dlaczego nie
Natomiast ow medialny szum to nic innego jak proba wywolania zainteresowania crossfitem czyli mowiac krotko interes Wielki Pojedynek szum wokol tego itd Dla mnie to wyglada na ,,ustawke'':)
Natomiast ow medialny szum to nic innego jak proba wywolania zainteresowania crossfitem czyli mowiac krotko interes Wielki Pojedynek szum wokol tego itd Dla mnie to wyglada na ,,ustawke'':)
-
- Zaprawiony W Bojach
komuś tu brakuje poczucia humoru 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Może mi brakuje poczucia humoru, ale ustawce bardzo brakuje treści - co to jest Crossfit - z czym się to je, etc.
Nawet głupich kilku linków brakuje i to jest słabe.
Nawet głupich kilku linków brakuje i to jest słabe.
napieraj.pl
-
- Rozgrzewający Się
Dużo tu wypowiedzi osób, które o treningach crossfit nie mają wiedzy poza tą, którą zaczerpnęli z załączonego filmiku
Ale super, że jest ta dyskusja, być może skłoni ona do przyjrzenia się tej pięknej dyscyplinie i pewnie po to była wywołana. Bartek wiele wyjaśnił, choć trudno w kilku zdaniach oddać ideę crossfit. Ja najkrócej to tak: robimy przysiady, wykroki, podciągamy się na drążku, stajemy i chodzimy na rękach, robimy pompki, wskakujemy na różne obiekty, wykonujemy ćwiczenia i ewolucje na kółkach gimnastycznych, pracujemy ze sztangą, biegamy, etc. Wszystko to w różnych kombinacjach, zawsze na wysokiej intensywności. Cel do którego dążymy to uzyskanie jak najlepszych wyników w zakresie następujących czynników: wydolności tlenowej, wytrzymałości, siły, rozciągnięcia, mocy, szybkości, koordynacji, zwinności, równowagi i celności/dokładności.
Oczywiście, że zawodnik crossfit nie pokona biegacza, szczególnie na średnich i długich dystansach. I oczywiście, że biegacz nie pokona zawodnika crossfit w żadnym z typowych dla crossfit zestawów ćwiczeń.
Konfrontacja będzie doskonałą promocją dla obu sportów, więc super, że będzie. Szkoda że z Wrocławia mamy daleko, czekamy na relacje
Uprawiam i uwielbiam crossfit, szczerze podziwiam i pozdrawiam wszystkich biegaczy. Powodzenia dla dwóch odważnych ... i oby doszło do rewanżu

Oczywiście, że zawodnik crossfit nie pokona biegacza, szczególnie na średnich i długich dystansach. I oczywiście, że biegacz nie pokona zawodnika crossfit w żadnym z typowych dla crossfit zestawów ćwiczeń.
Konfrontacja będzie doskonałą promocją dla obu sportów, więc super, że będzie. Szkoda że z Wrocławia mamy daleko, czekamy na relacje

Uprawiam i uwielbiam crossfit, szczerze podziwiam i pozdrawiam wszystkich biegaczy. Powodzenia dla dwóch odważnych ... i oby doszło do rewanżu

- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
- Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...
Z POLSKIEJ STRONKI CROSSFIT:
Dzisiaj Crossfit jest podstawowym programem rozwoju siły i kształtowania formy dla wielu szkół policyjnych, jednostek taktycznego reagowania, specjalizowanych jednostek wojskowych, mistrzów sztuk walk i dla setek innych wybitnych zawodowych sportowców na całym świecie.
Piękna wyrzeźbiona jak grecki posąg sylwetka, straszna wytrzymałość mięśniowa i tlenowa, koordynacja ruchowa i świetna równowaga to efekt treningów Crossfit!!! Żaden trening dotychczas nie dawał tak wielu efektów…
to tak na szybko i krótko
o policji potwierdzam bo mam z pierwszej ręki info (egzaminator i nauczyciel z szkoły policyjnej w PILE)
Dzisiaj Crossfit jest podstawowym programem rozwoju siły i kształtowania formy dla wielu szkół policyjnych, jednostek taktycznego reagowania, specjalizowanych jednostek wojskowych, mistrzów sztuk walk i dla setek innych wybitnych zawodowych sportowców na całym świecie.
Piękna wyrzeźbiona jak grecki posąg sylwetka, straszna wytrzymałość mięśniowa i tlenowa, koordynacja ruchowa i świetna równowaga to efekt treningów Crossfit!!! Żaden trening dotychczas nie dawał tak wielu efektów…
to tak na szybko i krótko

o policji potwierdzam bo mam z pierwszej ręki info (egzaminator i nauczyciel z szkoły policyjnej w PILE)
-
- Rozgrzewający Się
@nuttyboy
właściwie odpowiedz na każde Twoje pytanie jest twierdząca.
Reebok chce bardzo mocno pomagać przy otwieraniu boxów CF oraz stworzyć program wprowadzajacy CF do klubów fitness, ale obecnie(i tu musisz mi uwierzyć na słowo) żaden klub fitness w Warszawie nie jest przystosowany do prowadzenia prawdziwych klas CF.
Co do portalu CF w języku polskim, to niestety póki co nie ma strony w całości poświęconej CF(są spore obostrzenia ze strony światowego CF co do używania ich nazwy i tym podobne)a informację dotyczące CF są bardzo często nierzetelne.
zapraszam na naszego fb:
http://www.facebook.com/pages/Crossfit- ... 1749688513
tam można śmiało uderzać z wszystkimi pytaniami.
Pozdrawiam
właściwie odpowiedz na każde Twoje pytanie jest twierdząca.
Reebok chce bardzo mocno pomagać przy otwieraniu boxów CF oraz stworzyć program wprowadzajacy CF do klubów fitness, ale obecnie(i tu musisz mi uwierzyć na słowo) żaden klub fitness w Warszawie nie jest przystosowany do prowadzenia prawdziwych klas CF.
Co do portalu CF w języku polskim, to niestety póki co nie ma strony w całości poświęconej CF(są spore obostrzenia ze strony światowego CF co do używania ich nazwy i tym podobne)a informację dotyczące CF są bardzo często nierzetelne.
zapraszam na naszego fb:
http://www.facebook.com/pages/Crossfit- ... 1749688513
tam można śmiało uderzać z wszystkimi pytaniami.
Pozdrawiam
-
- Rozgrzewający Się
jeżeli w promowaniu zdrowego stylu życia jest coś złego to chyba faktycznie brakuje nam poczucia humoru:)
a CrossFit zasługuje na mega promocję i ten "szum medialny" jest jak najbardziej uzasadniony.
a CrossFit zasługuje na mega promocję i ten "szum medialny" jest jak najbardziej uzasadniony.
-
- Rozgrzewający Się
http://www.youtube.com/watch?v=tzD9BkXGJ1M
film ukazujący również zwykłych ludzi trenujących CF, CF to nie tylko wyczynowi sportowcy:)
film ukazujący również zwykłych ludzi trenujących CF, CF to nie tylko wyczynowi sportowcy:)
-
- Zaprawiony W Bojach
popatrzylem na filmik Swietnie wyrzezbione ciala wow ale tak sobie dumam kiedys robilem treningi obwodowe na hali, drazek a teraz sie dowiaduje ze to CrossFitt!!:)
a Reebok bedzie mnie wspieral
wystarczy mi marketingowa mieszanka wokol ,,zwyklego''biegania:)
a Reebok bedzie mnie wspieral

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:40:08
- Życiówka w maratonie: 03:15:19
- Kontakt:
filmik super! Sam chciałbym rozszerzyć swoją aktywność o coś takiego ale niestety z tego co widze to bym sie nie nadawałbartekmacek pisze:http://www.youtube.com/watch?v=tzD9BkXGJ1M

A pomijajac to, to wydaje mi sie tez ze osoby ktore trenuja bieganie beda zawsze bronic swoich racji co do biegania a osoby ktore fascynuja sie CF beda bronic CF! Tak bylo zawsze i ze wszystkim:) A co do niby "skandalu"

pozdro
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log
5km - 18:28 --> ParkRun - Kraków - 08.03.2014
10km - 40:08 --> Bieg Sylwestrowy - Kraków 31.12.2013
półmaraton - 01:26:20 --> XII Marzanna - Kraków 22.03.2015
maraton - 03:10:04 --> Kraków 19.04.2015
Komentarze
Dzienniczek run-log
5km - 18:28 --> ParkRun - Kraków - 08.03.2014
10km - 40:08 --> Bieg Sylwestrowy - Kraków 31.12.2013
półmaraton - 01:26:20 --> XII Marzanna - Kraków 22.03.2015
maraton - 03:10:04 --> Kraków 19.04.2015
-
- Stary Wyga
mario36 pisze:popatrzylem na filmik Swietnie wyrzezbione ciala wow ale tak sobie dumam kiedys robilem treningi obwodowe na hali, drazek a teraz sie dowiaduje ze to CrossFitt!!:)
a Reebok bedzie mnie wspieral![]()
mam to samo wrazenie, robie 3x tyg FBW i 4/5 x biegam, drążek co rano i nagle okazuje się, że przypadkiem jestem prawie jakimś crossfitowcem;)
-
- Rozgrzewający Się
@mario36 i PiotrSw
macie rację, Wasze treningi pewnie nie wiele różnią się od ćwiczeń wykonywanych w CF...ale CF kładzie nacisk na intensywność i miarą tej intensywności nie jest HR:)
nic tylko zapraszam Was serdecznie na sobotniego Coopera a potem treningu wybitnie CF.
Pozdrawiam
macie rację, Wasze treningi pewnie nie wiele różnią się od ćwiczeń wykonywanych w CF...ale CF kładzie nacisk na intensywność i miarą tej intensywności nie jest HR:)
nic tylko zapraszam Was serdecznie na sobotniego Coopera a potem treningu wybitnie CF.
Pozdrawiam