04.03.2012
Trening:
BS-00:44:34(4'56'')avgHR 139bpm
siła+core stability
brzuszki-3x100
Wspięcia na palce obunóż-2x20
Wspięcia na palce jednonóż-2x15
Wzniosy nogi bokiem-2x20
Przysiady obunóż-2x30
Przysiady jednonóż-3x15
Ćwiczenia fizjo-6x30
Podpór bokiem, odwodzenie prostej nogi-2x20sec
W podporze tyłem, wznosy prostej nogi-2x20sec
Razem:50min
Opis:
Tak naprawdę to mógłbym napisać o dwóch treningach dzisiaj.Pierwszy teoretyczny,z rana,a drugi,wieczorem biegowy.

Wszystko to złożyło się na bardzo miło spędzony dzień,mimo że pogoda była fatalna.
Zacznę od biegowego:był to najlepszy bieg od kiedy wróciłem do biegania po kontuzji.No po prostu czułem to coś

Po biegu,w domciu tradycyjne ćwiczenia siły i stabilności.
Teraz teoria:pojechałem z synem na show triatlonowe.Te show,to takie duże targi,masa stoisk biegowo-kolarsko-pływackich.Można uzyskać porady na temat treningu,kontuzji i odżywiania.Ze wszystkiego z ochotą skorzystałem.Nie będę opisywał wszystkiego na raz,napiszę dzisiaj czego dowiedziałem się o swojej technice biegowej.Biegam na przedzie i to akurat nic nowego,ale jestem lekko pronujący,a to już nowego.Do tego wyszło że mam jedną nogę(prawą)krótszą,a to z powodu skręconej,zle ustawionej miednicy.Lewa noga jest mocniejsza,co było widać przy komputerowej analizie.Pan który się mną zajmował,zrobił wywiad przed badaniem,ale ja nic mu nie wspomniałem o kłopotach z kolanem,wszystko wyszło w trakcie.Gość zaczął się wypytywać,dociekać.Powiedział,że powinienem odczuwać różnicę w pracy kolan podczas biegu,jeśli nie teraz to na pewno w przyszłości będę

.I tu się wysypałem,a po mnie się pan wysypał.Powiedział,że biega już 25lat,że przeszłości biegał w reprezentacji Anglii i miał dokładnie ten sam problem.
Spytał o buty,po czym powiedział żebym wybił sobie z głowy buty typu natural.Mam biegać w butach z systemami i tyle

.Na koniec pokazał mi wkładki,które korygują moją wadę,i wszystko było by fajne gdyby nie cena,180 funtów

.Jeszcze nie ocipiałem

.
Na koniec,kupiłem autobiografię Chrissie Wellington "A Life Without Limits",którą autorka osobiście podpisała,z dedykacją dla mnie i syna :uuusmiech: .Mamy też wspólne zdjęcia z Iron Women

.Będzie co wnukom opowiadać

.
Jutro będzie pływanie,to napiszę czego dowiedziałem się o swoim,pożal się boże pływaniu

.
Podsumowanie tygodnia:
Bieganie:3 treningi 25.658km-02:07:49(4'58''km)
Pływanie:2 treningi 3.6km-02:00:00(33'20''km)
Rower:1 trening 44.2km-01:38:57(2'14''km)
Siła+core stability2 trening-01:40:00
Razem:8 treningów w 7h:26min:47sec
Opis tygodnia:
Dobry tydzień z większym dystansem biegowym.Dzień jest coraz dłuższy co pozwoli mi na wciśnięcie dodatkowych treningów.