Garmin 910XTHR
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Strasznie wielgachny - pod wodą będzie duży opór stawiałPiotrSw pisze:do samego biegania chyba nieprzydatny, czy mówiąc inaczej 'aż nadto przydatny'. Do Triathlonu idealny

Jeśli martwi się nie żywią, to dlaczego żywi się martwią?
-
- Zaprawiony W Bojach
Sugeruję aby się z tym modelem nie rozpędzać. Jest w nim problem ze wskazaniami tempa biegu. W zapisie graficznym też to widać. otóż, biegnąc raz po raz widać wskazania, 4/km za sekundę 6/km, itd. Problem zgłaszają też inni użytkownicy. Sprawa serwisu, który jeżeli chodzi o wymiany sprzętu, kwestie reklamacyjne, itd jest sprawny, jednak w takich przypadkach zupełna klapa. Siedzi tam jakaś Zosia/Małgosia która tego chyba nie miała nigdy w rękach i coś plecie bez sensu. W sumie nie wiem co z tym fantem zrobić. Pani poleciła oddać do sprzedawcy, problem w tym, że sprzedawca jest we Włoszech. Tak na prawdę, nie wiedział bym co powiedzieć sprzedającemu,... Następnie Pani coś bredziła o nowym sofcie który pojawi się nie wiadomo kiedy, itd. Urządzenie kosztuje, w zależności gdzie kupione w okolicach +/-2000 tak więc zalecam ostrożność. Pod pewnymi względami jest to super urządzenie. Co ważne, sumarycznie czas biegu podaje prawidłowo. Błędne są wskazania zegarka na ekranie w trakcie biegu. uważam, że jest to wada dyskwalifikująca. Jeżeli jest ktoś kto ma inne doświadczenia z tym urządzeniem to chętnie poczytam.
-
- Rozgrzewający Się
@Ryszard, wgraj nowe oprogramowanie, które wyszło dziś/wczoraj. Na pierwszym miejscu listy zmian jest właśnie "Improved calculation of instantaneous pace", więc duża szansa, że problem zniknie. A raczej zmaleje.
-
- Zaprawiony W Bojach
Super, dzięki. Dzwoniłem do pindy w Anglii ale ona niestety takiej wiedzy nie posiadała. Tak w ogóle to się obraziła bo powiedziałem jej, że ich wiedza jest wiedzą z instrukcji obsługi. My też potrafimy czytać.
- Gromson
- Wyga
Z foodpodem pokazuje rewelacyjnie bardzo dokładnie da się wyczuć tempo w nogach można wyczuć nawet 5s/km. Z gps faktycznie masakra tępo pływa i jest bezużyteczne ale właśnie ściągam update ze strony: https://buy.garmin.com/shop/store/fr910update.jspRyszard N. pisze:Jest w nim problem ze wskazaniami tempa biegu.
Changes made from version 2.30 to 2.40:
Improved calculation of instantaneous pace.
Fixed occasional watch freeze issue during pool swim.
Fixed potential dropout of speed/cadence data when using speed/cadence sensor and particular power meters when GPS off.
Fixed occasional problem of multisport activities containing pool swim not uploading to Garmin Connect.
Made improvement to reduce elevation spikes at beginning of activities.
Jutro na treningu zobaczę czy faktycznie poprawili i dam znać.
-
- Zaprawiony W Bojach
Zainstalowałem i jutro też sprawdzę,...
-
- Rozgrzewający Się
Ja już sprawdziłem - po wgraniu na Garmin Connect wykres z tempem dalej bardzo poszarpany, mimo że biegłem dość równo.
Na szczęście nie przeszkadza mi to, bo podczas biegu korzystam z tempa średniego dla danego odcinka.
Na szczęście nie przeszkadza mi to, bo podczas biegu korzystam z tempa średniego dla danego odcinka.
-
- Zaprawiony W Bojach
No tak, na wykresie poszarpany ale ciekawi mnie tempo całego treningu. Jak rozumiem, nie sprawdzałeś tego ?
-
- Zaprawiony W Bojach
Miałem na myśli tempo treningu, nie tempo odcinka a tak na prawdę wskazania na ekranie podczas ustawienia TEMPO.
- Gromson
- Wyga
Sprawdziłem po aktualizacji działa rewelacyjnie. Starałem się utrzymać tempo około 7:00 pływało tak pomiędzy 6:53 a 7:10 bardzo przyzwoicie zwłaszcza że była bardzo wietrzna pogoda. W pewnym momencie wyjąłem nawet baterie z footpoda żeby upewnić się że zegarek nie pobiera tempa z niego. Zaczynam żałować że wydałem 350zł na footpod.Gromson pisze: Jutro na treningu zobaczę czy faktycznie poprawili i dam znać.
Zauważyłem że zegarek teraz uśrednia tempo do ostatnich 5sec i odświeża co sekundę.