GDAŃSK - ul. Kazimierza Górskiego 1. Sobota 9:30!

Awatar użytkownika
Christos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Pytany o koszty autem wyliczenie teoretyczne wyszło takie :odległość od 750-816 km max w zależności od trasy. Czas od jazdy 11-12 godzin .Koszt samego paliwa i opłat za autostrady małe auto typu compact max 300zł wielkie max 400zł Jest trochę taniej bo samolotem to 100zł + PKS 30-40 zł wszystko w jedną stronę koszt autem rzeczywiście jest taniej podarunkiem że jadą nim 4 osoby.
Wyprawa wychodzi drogo na 2 dni a to dlatego że mieszkamy na drugim końcu kraju. Ale jestem chętny bo raz w roku to można by się wybrać w góry :) I pobiec tak dla przyjemności bo 3 tygodnie wcześniej jest upalny maraton solidarności .Za pierwszym razem trzeba mieć sile na podziwianie widoków dlatego szybkość nie wskazana . :taktak: Ale jeśli nie w tym roku to w następnym tam pobiegnę :hejhej: .
Podoba się mi twoje podejście Aga :taktak: w końcu te kasę jakoś można na zbierać do września . :ble: Co prawda bilet na samolot pewnie będzie trzeba wykupić wcześniej bo na pewno zdrożeją trzeba by pomyśleć kiedy . A zgłoszenie musze wysłać do 15 marca wiec też jest trochę czasu.
W niedziele biegaliśmy na bulwarze w Gdyni apotem rozgrzewka przed mariną i kąpiel z ratownikami WOPR było kilka nowych foczek :hahaha: co pierwszy raz wskoczyła do wody. A potem pobiegliśmy na grzańca :taktak: . Dla Krzyśka kolejny raz podziękowania za transport w obie strony. :taktak:
Fotki z biegania , kąpieli i filmy można zobaczyć można tutaj
http://www.youtube.com/watch?v=jm1f2b8n ... re=related
http://pl-pl.facebook.com/gdynskiewopr
Obrazek
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
kcm4
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:46:17
Życiówka w maratonie: 03:54:23
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Awatar użytkownika
Christos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nawet jeśli komuś z grupy cos wypadnie i nie będzie mógł jechać 7 września to jedyna strata to 25 zł wpisowego reszta grupy nic z tego powodu nie straci. A może ktoś ma jakieś inne pomysły na wyjazd na jakieś atrakcyjne zawody biegowe do jakiegoś urokliwego zakątka naszego kraju albo gdzieś bliżej niż w Góry?? :jatylko: Mnie na festiwal biegowy przekonuje też to że pula nagród to aż 350 tys. zł najwięcej w Polsce .Są wielkie szanse ,że przy odrobinie szczęścia każdy coś wylosuje i zwrócą się nam koszty podróży :hej: Dodatkowo można wylosować pakiety startowe na zagraniczne wyjazdy. :taktak:
Obrazek
Awatar użytkownika
pi_r
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39:49
Życiówka w maratonie: 3:29:44
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Christos pisze:A może ktoś ma jakieś inne pomysły na wyjazd na jakieś atrakcyjne zawody biegowe do jakiegoś urokliwego zakątka naszego kraju albo gdzieś bliżej niż w Góry??
Moje plany wyglądają tak:

1 kwietnia - półmaraton w kępinie koło Wejherowa, bardzo fajne miejsce, polecam.

17 kwietnia - maraton w Dębnie.

23 czerwca - III Bieg Szlakiem Wygasłych Wulkanów, na który mieliśmy się zresztą zapisać drużynowo jako BBL.

Bardzo wstępnie zastanawiam nad maratonem gór stołowych 7 lipca.
Zostało niewiele miejsc i czasu na zgłoszenie...

Poza tym bardzo fajna jest seria biegów na orientację Hanza AnO u nas w trójmieście. W ostatnią sobotę był pierwszy z cyklu - dzik. Byłem i muszę polecić.

To tak ogólnie, pewnie o kilku biegach zapomniałem :-)
Awatar użytkownika
Christos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam świetną informacje która może zachęci więcej ludzi z naszego BBl na Festiwal biegowy można tam w góry dojechać za 30 zł koszt biletu w jedna stronę czas przejazdu wygodnym busem z tv i bezpłatnym Internetem 9 godzin busem. :taktak: Samolotem wygodnie i luksusowo ale sporo drożej .Każdy może dojechać jak mu wygodnie możemy się dogadać :hejhej:
Obrazek
Awatar użytkownika
KubaBiega
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich.

Mam pytanie dotyczące tego wyjazdu na festiwal biegowy ?
Czy macie już zespol 4 osobowy ?
Wstępnie sie pisze :)

Pzdr
5km - 25,01
10km - 48,19
Awatar użytkownika
Christos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

teoretycznie mamy 3 osoby Ja :hahaha: .Aga i Grześ byłbys 4 i mieli bysmy komplet.Jesli szybko sie uda jedną grupe 4 osobową znalesć to odrazu wysyłam zgłoszenie wpłacamy te 100zł czyli po 25 zł na głowe i zaraz tworzymy nastepną grupe 4osobową im bedzie nas wiecej tyl weselej. :hahaha:
Ostatnio zmieniony 22 lut 2012, 23:24 przez Christos, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
KubaBiega
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

No to sie pisze !
Zastanawiam sie tylko nad tym czy pobiec maraton w gdańsku czy tam w górach ?

:)

No to ok, dopisuje sie do Waszego TEAMU :)
Ostatnio zmieniony 22 lut 2012, 23:29 przez KubaBiega, łącznie zmieniany 1 raz.
5km - 25,01
10km - 48,19
Awatar użytkownika
Christos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tez sie zastanawiam jesli robic czassówke to niebede miał siły podziwiac widoków w górach.
Ale tez cos pisza ze jakies sztafety w maratonie wiec jest tych biegów i mozliwosci sporo a jeden po drógim maratonie to jest spory wysiłek . To teraz niech kazdy znas sie zastanowi jaki bieg wybiera i poda mi reszte danych mogą byc na priw.
Takie dane musze im przesłac
"Kapitan grupy w zgłoszeniu mailowym oprócz imienia i nazwiska, wybranego biegu lub biegów, powinien również podać datę urodzenia, adres mailowy każdego z członków grupy, miasto oraz nazwę grupy. Kapitan grupy otrzyma potwierdzenie rejestracji i informacje nt. sposobu uiszczenia grupowej opłaty startowej. Po otrzymaniu zgłoszenia i odnotowaniu wpłaty zostaną Państwo zarejestrowani na Festiwal Biegowy, a potwierdzenie rejestracji prześlemy pocztą elektroniczną. Dodatkowo grupa może skorzystać z bezpłatnego noclegu w Hali Sportowej MOSiR w Krynicy-Zdrój - na Państw prośbę dokonamy rezerwacji. Liczba miejsc w hali jest ograniczona."
Obrazek
Awatar użytkownika
kcm4
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:46:17
Życiówka w maratonie: 03:54:23
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Przysłuchując się dyskusji, a dokładnie ile trzeba regenerować się po jednym maratonie, przypomniał mi się artykuł, który dziś przeczytałem : "Czy można przebiec 42 maratony w 42 dni ?" (dodam, że w kolejne 42 dni).
link : http://natemat.pl/501,czy-mozna-przebiec-42-maratony-w-42-dni-trzech-polakow-chce-udowodnic-ze-tak
Polecam lekturę artykułu bardziej jako ciekawostkę, ale ... 19.07.2012 będą biegać w Gdańsku (będzie to ich 27 maraton) !
Awatar użytkownika
Christos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Aga ,Grześ wybierzcie jaki bieg chcecie oraz napiszcie mi inne dane potrzebne do zgłoszenia na priv. Jeśli koleżanka się jeszcze nie zdecydował to nie przeszkadza jeśli się uda zebrać kolejną 4 osobową grupę do 15marca to zapłaci tylko 25 zł wpisowego jeśli nie to po prostu wpisowe jest różne w zależności jaki bieg będzie wybierać im wcześniej wpłaci tym niższa opłata za maraton od 60-100zł po 20 zł za giełdową mile.4 osobowa drużyna to tylko wymogi organizatora by jak naj mniej zapłacić wpisowego a pojechać możemy w dowolną ilość ludzi. Nastawiam się na Maraton bo wcześniej chce Solidarności w Sierpniu przebiec Jest też ultra maraton górski na 100km i 66 km w końcu Krzyś pisze że można się szybciej zregenerować i biec maraton co dziennie Spoko jeszcze do tego dojdziemy :hejhej: .Ale ten ultra to zaczyna się w Sobotę o 3 rano a to znaczy że trzeba by w piątek rano wyjechać by dojechać na sobotę w nocy .Ale może Grześ będzie chciał na 100 polecieć ? :uuusmiech:
Mnie przez własne gapiostwo w sobotę w na biegu urodzinowym nie będzie ale na bieganiu kąpieli z WOPR w niedziele w Gdyni jestem za . :taktak:
Kuba dostałem twoje dane teraz czekam na dane pozostałych członków grupy i jeszcze wymyśleć nazwę drużyny „Biegam bo Lubię” ,”Lwy morskie z Gdańska” jakieś inne sugestie?
http://www.festiwalbiegowy.pl/872,koral-maraton
http://www.festiwalbiegowy.pl/852,Regulamin opłaty startowe bez zniżek.
Obrazek
Awatar użytkownika
KubaBiega
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

No to fajnie że jest nas czworo :)

1. Fajnie jak nazwa teamu będzie nawiązywała do Gdańska ew. trójmiasta
2. Kwestia transportu. Pisałeś o aucie , ew. samolot ?
3. Nocleg, szukamy czegoś razem czy każdy na własną ręke ??

pzdr.\\
5km - 25,01
10km - 48,19
KrzysiekBBL
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jutro spotykamy się na biegu w Gdyni,zajęć nie ma na hali, proszę się dobrze wyspać!
Awatar użytkownika
Christos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Grześ prześlij mi na priw swoje dane potrzebne do rejestracji grupy .czyli ( imienia i nazwiska, wybranego biegu lub biegów, powinien również podać datę urodzenia, adres mailowy każdego z członków grupy, miasto oraz nazwę grupy.)Proponowana przez zemnie nazwa grupy to
„Gdańskie Lwy Morskie” :hej: Bo 3 osoby naszej drużyny to morsy I wszyscy jesteśmy z Gdańska. I kolejni chętni mile widziani na wyjazd w góry. Było by byczo gdyby się udało nam zebrać taką stałą wypadową grupę biegową naturalnie jak największą . :taktak: Aga jak najbardziej chce być jak najwcześniej tam i wyjechać jak najpóźniej. :hejhej: Kuba Nocleg i dojazd pisałem wcześniej od najwygodniejszych po najtańsze oraz wszystko inne jeszcze ustalimy sporo czasu na wszystko .Noclegi przyzwoite widziałem najtańsze za 25 zł od osoby 5minut drogi od startu .Cały czas losują nagrody za zgłoszenia wiec im szybciej wyśle zgłoszenie tym większe szanse na nagrody .. :uuusmiech:
Filmiki z festiwalu biegowego
http://tvkrynica.pl/film/ultramaraton-898.html
http://www.youtube.com/watch?v=e348qxZ2ooM

Krzyś słyszałeś o książce „Urodzeni biegacze” Wrócić do Grecji na maraton a kiedyś może na Spartathlon było by ciekawie
Piotrek ciekawe propozycje biegowe trzeba coś robić do września i gdzieś wyjechać grupowo najlepiej .Tylko finansowo nie wiem jak dam rade.
Bardzo przyjemny jest bieg katorżnika ale wpisowe to obecnie 300zł przekracza moje możliwości
Podobny do niego Biegu Szlakiem Wygasłych Wulkanów tez dosyć sporo wpisowe około 130zł
Imprez nie będzie brakowało na pewno się gdzieś jeszcze uda wcześniej zaplanować jakiś wyjazd grupowy .Tylko trzeba poszukać i się zgrać co komu kiedy pasuje. Fajne są biegi przełajowe w lesie
dodatkowo oszczędzają nasze stawy będzie trzeba cos podobnego poszukać i u nas bo lasów nam nie brakuje .
Życzę wszystkim długich lotów nad ziemią na urodzinowym w Gdyni :hahaha: bo im mniej dotykamy stopami tym szybciej jesteśmy na mecie .I nie zapomnijcie się wykąpać po biegu . :hej:
Obrazek
Awatar użytkownika
KubaBiega
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam,

1. Rozumiem że Gdańskie Lwy Morskie to nawiązanie do Waszego morsowania ? :)
2. Oglądałem filmik z ultra, pewnie w połowie nie oddają piękna okolic i ... trudu trasy :)
3. Jak mogę jakoś pomóc w sprawie wyjazdu to pytajnie :)
4. Ja przez gapiostwo nie zapisałem sie do Gdyni, wiec smigam zaraz na bieznie ...

Wszystkim startującym życzę dobrego czasu, dzis to tylko kwestia z ktorej strony bedzie wial wiatr :))

Kuba
5km - 25,01
10km - 48,19
ODPOWIEDZ