...i jaki plan na sobotę? Zbiórka na stadionie, tak? Kalendarz ustawiam i planami wypełniamloko pisze:etatowi trenerzy już wracają powoli i w następna sobotę będą na swoim miejscu. tzn Wojtka jeszcz nie będzie, ale za to będzie sympatyczna Trenerka importowana z Lublina
OLSZTYN - Kortowo, ul. Prawocheńskiego 7, Sobota 9:30!
- Księżna
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- techgraph
- Zaprawiony W Bojach
Jeszcze raz polecam Leśną. Dzisiaj śmigałem i jest czysto. Tylko na początku przy jez. Długim kałuże. Dalej spoko.
pzdr
pzdr
- techgraph
- Zaprawiony W Bojach
no i mamy kolejny bieg ... tym razem HM w Ostródzie ...
http://polmaratonostrodzki.bezimienni.org/index.php
... ale ale widzę że Baby Face Killer już zapisany ...
http://polmaratonostrodzki.bezimienni.org/index.php
... ale ale widzę że Baby Face Killer już zapisany ...
- SzymonOlsztyn
- Rozgrzewający Się
techgraph- sprzedałeś swojego garmina? i czy kupiłeś już 910xt?;)
- techgraph
- Zaprawiony W Bojach
... jutro sprzedaję .. jestem już "po słowie" ... a Garmina 910XT mam od miesiąca i testuję ...
-
- Zaprawiony W Bojach
Powiedz mi jak ustawiasz tempo w Garminie 910. Ja chyba robię to źle, bo podczas biegu cały czas przeskakują mi cyferki i raz pokazuje 7:30 by za chwilę 5:20, itd. Zastanawiam się czy nie jest to błąd zapisu danych. Ustawiając co sekundę sprawdza i pojawia się na ekranie jakiś nie zrozumiały algorytm. No bo przecież, bez wątpienia nie biegam z tak zmienną prędkością.
Zastanawiam się też jak najlepiej ustawiać ten parametr. Czy TEMPO czy TEMPO ODCINKA, czy ŚREDNIE TEMPO. Trochę się w tym pogubiłem,...
Zastanawiam się też jak najlepiej ustawiać ten parametr. Czy TEMPO czy TEMPO ODCINKA, czy ŚREDNIE TEMPO. Trochę się w tym pogubiłem,...
- techgraph
- Zaprawiony W Bojach
... no cóż problem mam ten sam ... a więc napisałem do Garmin Polska ...
treść mojego zapytania:
"Witam
Niedawno nabyłem Wasz nowy produkt, a więc Forerunnera 910XT. Poprzednio byłem użytkownikiem Forerunnera 310XT.
Niestety zaskakuje mnie niedokładność pomiaru aktualnego "Pace" (trening biegowy). W trakcie biegu widać w polu "Pace" bardzo duże wahania. Przy prędkości np. 5.30min/km podawane chwilowe pomiary "skaczą" pomiędzy 4.00-8.00min/km (i to w przeciągu paru sekund).
Oczywiście rozumiem że jest to jakaś forma próbkowania, ale w trakcie biegu to kompletnie dezorientuje i w modelu 310XT te "wahania" były znacznie spokojniejsze.
W zasadzie nie da się inaczej biec jak używając Virtual Partnera lub też oczekiwać na pomiar po minięciu następnego Lap.
Pytanie: Czy można w "jakiś" sposób zmienić ustawienia Garmina 910XT żeby jego chwilowy wyświetlany Pace tak nie "szalał"
no i odpowiedź Garmina:
"Drogi Andrzej,
Dziękujemy za skontaktowanie się z Garmin Europe. Chetnie pomoge Panu z tym zapytaniem.
Prosze sprecyzowac czy uzywa Pan Foot Pod'a? Jesli tak nalezy go skalibrowac.
Jezeli nie uzywa Pan Foot Pod'a, pana `Pace` jest obliczane przy pomocy GPS. Jezeli Forerunner 910XT straci tymczasowo syglal satelitarny moga wystapic duze wachania w odczycie predkosci.
Jezeli uzywa Pan serwisu Garmin Connect chetnie przeanalizuje dla Pana aktywnosci w ktorych zauwazyl Pan duze wachania w odczycie predkosci, prosze o podanie linkow do tych aktywnosci.
Jeśli ma Pan/Pani więcej pytań, proszę dać mi znać, alternatywnie
poszukać rozwiązania na naszej stronie internetowej: http://www.garmin.com/sites/pl//support/faq/
Pomóż nam poprawić jakość serwisu jaki oferujemy poprzez wypełnienie poniższej ankiety: http://www.surveymonkey.com/s/polishsupportsurvey
Pozdrawiam serdecznie,
Malgorzata Dyczkowska
Garmin Europe"
... no i tyle ... w sobotę spróbuję skalibrować z Foot Pod'em ...
treść mojego zapytania:
"Witam
Niedawno nabyłem Wasz nowy produkt, a więc Forerunnera 910XT. Poprzednio byłem użytkownikiem Forerunnera 310XT.
Niestety zaskakuje mnie niedokładność pomiaru aktualnego "Pace" (trening biegowy). W trakcie biegu widać w polu "Pace" bardzo duże wahania. Przy prędkości np. 5.30min/km podawane chwilowe pomiary "skaczą" pomiędzy 4.00-8.00min/km (i to w przeciągu paru sekund).
Oczywiście rozumiem że jest to jakaś forma próbkowania, ale w trakcie biegu to kompletnie dezorientuje i w modelu 310XT te "wahania" były znacznie spokojniejsze.
W zasadzie nie da się inaczej biec jak używając Virtual Partnera lub też oczekiwać na pomiar po minięciu następnego Lap.
Pytanie: Czy można w "jakiś" sposób zmienić ustawienia Garmina 910XT żeby jego chwilowy wyświetlany Pace tak nie "szalał"
no i odpowiedź Garmina:
"Drogi Andrzej,
Dziękujemy za skontaktowanie się z Garmin Europe. Chetnie pomoge Panu z tym zapytaniem.
Prosze sprecyzowac czy uzywa Pan Foot Pod'a? Jesli tak nalezy go skalibrowac.
Jezeli nie uzywa Pan Foot Pod'a, pana `Pace` jest obliczane przy pomocy GPS. Jezeli Forerunner 910XT straci tymczasowo syglal satelitarny moga wystapic duze wachania w odczycie predkosci.
Jezeli uzywa Pan serwisu Garmin Connect chetnie przeanalizuje dla Pana aktywnosci w ktorych zauwazyl Pan duze wachania w odczycie predkosci, prosze o podanie linkow do tych aktywnosci.
Jeśli ma Pan/Pani więcej pytań, proszę dać mi znać, alternatywnie
poszukać rozwiązania na naszej stronie internetowej: http://www.garmin.com/sites/pl//support/faq/
Pomóż nam poprawić jakość serwisu jaki oferujemy poprzez wypełnienie poniższej ankiety: http://www.surveymonkey.com/s/polishsupportsurvey
Pozdrawiam serdecznie,
Malgorzata Dyczkowska
Garmin Europe"
... no i tyle ... w sobotę spróbuję skalibrować z Foot Pod'em ...
-
- Zaprawiony W Bojach
Miałem przyjemnOść z Panią Małgosią. Jest fajna tylko problem w tym, że nie ma pojęcia o tym sprzęcie. Jutro do Małgochy zadzwonie. Siła dwóch głosów.
-
- Zaprawiony W Bojach
Przyszedł mi jeszcze jeden pomysł do głowy. Nie wiem czy Ty ale ja mam ustawiony zapis co 1s. Może to jest problem ? Bez wątpienia zlicza sumy kontrolne ale prawda jest też taka, że w innych modelach miałem ustawiony zapis podobnie i nie było kłopotu,...
- loko
- Zaprawiony W Bojach
...i jaki plan na sobotę? Zbiórka na stadionie, tak? Kalendarz ustawiam i planami wypełniam [/quote]
Spotykamy sie na stadionie, tam rozgrzewka i w zależności od warunków atmosf stadion albo las. już ja coś wymyślę żeby Cię zmęczyć, chociaż będzie to nie łatwe
Spotykamy sie na stadionie, tam rozgrzewka i w zależności od warunków atmosf stadion albo las. już ja coś wymyślę żeby Cię zmęczyć, chociaż będzie to nie łatwe
Tomek Domżalski
- techgraph
- Zaprawiony W Bojach
Witam ... parę watków a więc po kolei:
1. Garmin - zmiana odczytu GPS nic nie pomaga, ale tu nie widziałem również zmian gdy używałem 310XT ... teraz jest jakaś aktualizacja może pomoże ... ale biegałem z kolegą który ma 310XT, biegliśmy na virtualnych, pomiar podobny ... na 12km różnica ok. 8sek - tj. różnica w średniej 0,75sek/km in minus ... ja miałem Foot Pod'a ... on nie ... więc bez szaleństw ... na start na wszelki wypadek ustawiam średnią o 2sek/km niższą niż planowane tempo biegu (to znaczy biegnę teoretrycznie szybciej niż powinieniem) ... ale tak samo robiłem przy 310XT ... niestety Garmin WYDŁUŻA (sic!) trasę ... im więcej zakrętów tym droga "dłuższa" (np. stadion), a wynik lepszsy niż faktyczny ...
p.s. ubolewam że nie miałem przyjemności z Panią Małgosią
2. Baby Face Killerze !!! Proszę o przewidzenie również planu treningu dla startujących w Wiązownej (rozruch) ... w lesie to raczej kite surfing ...
pzdr
1. Garmin - zmiana odczytu GPS nic nie pomaga, ale tu nie widziałem również zmian gdy używałem 310XT ... teraz jest jakaś aktualizacja może pomoże ... ale biegałem z kolegą który ma 310XT, biegliśmy na virtualnych, pomiar podobny ... na 12km różnica ok. 8sek - tj. różnica w średniej 0,75sek/km in minus ... ja miałem Foot Pod'a ... on nie ... więc bez szaleństw ... na start na wszelki wypadek ustawiam średnią o 2sek/km niższą niż planowane tempo biegu (to znaczy biegnę teoretrycznie szybciej niż powinieniem) ... ale tak samo robiłem przy 310XT ... niestety Garmin WYDŁUŻA (sic!) trasę ... im więcej zakrętów tym droga "dłuższa" (np. stadion), a wynik lepszsy niż faktyczny ...
p.s. ubolewam że nie miałem przyjemności z Panią Małgosią
2. Baby Face Killerze !!! Proszę o przewidzenie również planu treningu dla startujących w Wiązownej (rozruch) ... w lesie to raczej kite surfing ...
pzdr
Ostatnio zmieniony 24 lut 2012, 10:42 przez techgraph, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Dyskutant
W G305 jest w ustawieniach opcja "wygładzania" tempa (pokazywana jest średnia z dłuższego/krótszego czasu). Może w 910 też jest taka opcja.Ryszard N. pisze:Powiedz mi jak ustawiasz tempo w Garminie 910. Ja chyba robię to źle, bo podczas biegu cały czas przeskakują mi cyferki i raz pokazuje 7:30 by za chwilę 5:20, itd. Zastanawiam się czy nie jest to błąd zapisu danych. Ustawiając co sekundę sprawdza i pojawia się na ekranie jakiś nie zrozumiały algorytm. No bo przecież, bez wątpienia nie biegam z tak zmienną prędkością.
Osobiście do interwałów itp korzystam z tempa odcinka.
Pozdrawiam