
4 szklanki płatków owsianych górskich błyskawicznych
2 szklanki mąki (ja daję pół na pół pszennej i razowej)
1/2 łyżeczki soli
1 duża łyżeczka cynamonu
ok. 2 szklanki dodatków - dowolnych, ale polecam suszone śliwki, żurawinę, rodzynki, jakiekolwiek orzechy, nasiona, parę kostek gorzkiej czekolady
1 szklanka oleju (ja daję 2/3 i nie ma większej różnicy)
1 szklanka miodu (można zamiennie z cukrem, ale miód o wiele lepiej wiąże składniki, nie kruszą się potem)
2 jajka
Dalej już prosto - wszystkie suche składniki do jednej miski, jajka, olej i miód roztrzepać w drugiej. Wsypać suche do mokrych, wymieszać do połączenia, wylepić na blaszce wyłożonej papierem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 20-25 minut - aż nie zacznie się rumienić z wierzchu. Jak ostygną, pokroić w batoniki i zajadać
