Ścieżki Biegowe - Poznań

zbyszek58
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

lprzybyl pisze:Witam,

a ja chciałbym zaprosić Was na III Bieg Św. Wawrzyńca oraz Mistrzostwa Polski Małżeństw!!!
Bieg - 10 km - 06.08.2011 w Słupcy.
Więcej informacji jest dostępnych na stronie:
http://www.biegiwawrzynkowe.slupca.pl/

Pozdrawiam serdecznie
ŁP
Łukasz, czy dlatego tak ćwiczysz Martynę :bleble: .
Być może wybierzemy się z Olą. Dystans nie jest zły, a w Słupcy jeszcze nie biegaliśmy.
New Balance but biegowy
lprzybyl
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

zbyszek58 pisze:
lprzybyl pisze:Witam,

a ja chciałbym zaprosić Was na III Bieg Św. Wawrzyńca oraz Mistrzostwa Polski Małżeństw!!!
Bieg - 10 km - 06.08.2011 w Słupcy.
Więcej informacji jest dostępnych na stronie:
http://www.biegiwawrzynkowe.slupca.pl/

Pozdrawiam serdecznie
ŁP
Łukasz, czy dlatego tak ćwiczysz Martynę :bleble: .
Być może wybierzemy się z Olą. Dystans nie jest zły, a w Słupcy jeszcze nie biegaliśmy.
Witam,
a no niestety - wcześniej zaplanowany urlop uniemożliwił nam udział w tej imprezie, może za rok się uda? :usmiech:
Pozdrawiam serdecznie
ŁP
ciris
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

hey,

temat może trochę odbiega od głównego wątku ale co tam;)

Gdzie najfajniej się biega w Poznaniu ?

Pytanie pojawia się stad, iż w styczniu 2012 roku sprowadzam się z rodziną z Lublina do Poznania. Mój szanowny małżonek jest wojskowym, skąd ta zmiana miejsca :)
Biegamy od początku kwietnia, w niedziele zaliczyliśmy swój pierwszy półmaraton na którym ( a co tam pochwalę się ) zostałam " Mistrzynią Województwa Lubelskiego w półmaratonie". Cudzysłów jest niezbędny, bowiem biegły.. 3 kobiety ( druga była dziewczyna - ok. 15 letnia ( sic ! ) a trzecia Pani ok 55 lat. Do zwycięstwa wystarczył mi czas 1 godzina 48 minut. Taaak, patrzyłam która z takim czasem byłabym w półmaratonie poznańskim;))

a wracając do tematu, będę bardzo wdzięczna za odpowiedz. na pewno będzie to jedno z ważnych rzeczy branych pod uwagę przy wyborze mieszkania ( zaraz po żłobakach;))

pzdr,
Dorota
lprzybyl
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ciris pisze:hey,

Pytanie pojawia się stad, iż w styczniu 2012 roku sprowadzam się z rodziną z Lublina do Poznania. Mój szanowny małżonek jest wojskowym, skąd ta zmiana miejsca :)
Biegamy od początku kwietnia, w niedziele zaliczyliśmy swój pierwszy półmaraton na którym ( a co tam pochwalę się ) zostałam " Mistrzynią Województwa Lubelskiego w półmaratonie". Cudzysłów jest niezbędny, bowiem biegły.. 3 kobiety ( druga była dziewczyna - ok. 15 letnia ( sic ! ) a trzecia Pani ok 55 lat. Do zwycięstwa wystarczył mi czas 1 godzina 48 minut. Taaak, patrzyłam która z takim czasem byłabym w półmaratonie poznańskim;))

a wracając do tematu, będę bardzo wdzięczna za odpowiedz. na pewno będzie to jedno z ważnych rzeczy branych pod uwagę przy wyborze mieszkania ( zaraz po żłobakach;))

pzdr,
Dorota

Witam,

przede wszystkim gratuluję mistrzowskiego tytułu! :-)

Moim skromnym zdaniem w Poznaniu najlepiej biega się po ścieżkach w lesie przy Jez. Maltańskim na Nowym Mieście lub przy Jez. Rusałka na Jeżycach, czyli dokładnie tam, gdzie zostały wyznaczone ścieżki biegowe.

Pozdrawiam
ŁP
zbyszek58
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witamy Cię Ciris na forum :)))
Łukasz wspomniał gdzie się fajnie biega, ale nie napisał, że my tam biegamy. W lasku nad Maltą w niedzielę o 10tej przy pomniku harcerzy, a w sobotę też 10ta przy stadionie OLIMPII (przy Rusałce) i fajnie byłoby Cię zobaczyć. W grupie siła :). A propos podłoża miejsc biegowych, to nad samą Maltą jest asfalt, a w lasku szuter. Olimpia i Rusałka to szuter. Można biegać na Cytadeli, tam jest asfalt ale można znaleźć ścieżki gruntowe, ale za to strome. parę kilometrów za Poznaniem jest Wielkopolski Park Narodowy ( super tereny do biegania i rowerowania ) oraz Puszcz Zielonka ( tam można się wyżyć ). Do zobaczenia :)
marbej
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 50:00

Nieprzeczytany post

Witam,

Czy sobotnie spotkania o 10:00 na Olimpii nad Rusałką nadal są aktualne? Jutro akurat sobota i jako, że zaczynam uczyć się biegać pomyślałem, że fajnie byłoby wpaść, po parę porad i nie tylko :)

--
Pozdrawiam,
Marcin
Awatar użytkownika
Gazel
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40min
Życiówka w maratonie: 3:43

Nieprzeczytany post

Ścieżki biegowe ruszają od marca lub kwietnia. Ale to żaden problem!!! W sobotę o godzinie 10 :00 zawsze zbiera się grupa, która wspólnie biega, więc zapraszamy!!!
marbej
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Gazel pisze:Ścieżki biegowe ruszają od marca lub kwietnia. Ale to żaden problem!!! W sobotę o godzinie 10 :00 zawsze zbiera się grupa, która wspólnie biega, więc zapraszamy!!!
Dobrze wiedzieć, że coś się dzieje :) W którym dokładnie miejscu się zbieracie? Zawsze ktoś jest?

--
Pozdrawiam,
Marcin
Awatar użytkownika
Gazel
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40min
Życiówka w maratonie: 3:43

Nieprzeczytany post

zbieramy się o 10:00 na stadionie Olimpii, koło wieży.
marbej
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Gazel pisze:zbieramy się o 10:00 na stadionie Olimpii, koło wieży.
OK, dzieki.

--
Pozdrawiam
Marcin
tir53a
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka w maratonie: 03:58:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

http://nikerunning.nike.com/nikeos/p/ni ... 4284/all//

Spotykamy się co sobotę 10:00godz. jak zawsze jest super
sport III miejsce na Międzynarodowych Ulicznych Mistrzostwach Polski kategorii Weteranów Lubin Jazda szybka na wrotkach 10km. Lubin 11 czerwiec 2005Lubin
orso82
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam.

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy sobotnie zajęcia o 10.00 w okolicach stadionu Olimpii to jedyne zajęcia jakie teraz Ścieżki Biegowe prowadzą w Poznaniu? Na stronie akcji jest informacja o zajęciach niedzielnych nad Maltą o 10.00, ale podejrzewam, że może być ona mocno nieaktualna. Pytam ponieważ wybieram się jutro rano z bratem pobiegać nad Maltą i gdyby takie zajęcia nadal się odbywały, to z ciekawości pewnie byśmy na nie zajrzeli.

Pozdrawiam.
dzkzsl
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam

Chciałbym pobiegać interwały na stadionie. Czy Olimpia jest ogólnodostępna? a może jakiś inny stadion 400m?
czekam na szybką odpowiedź !
pozdrawiam
http://ponownie-zarazony.blogspot.com/

Czyli o powrocie do pasji z dzieciństwa
Awatar użytkownika
Wolo_
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

lprzybyl pisze:
ciris pisze:hey,

pzdr,
Dorota

Witam,

przede wszystkim gratuluję mistrzowskiego tytułu! :-)

Moim skromnym zdaniem w Poznaniu najlepiej biega się po ścieżkach w lesie przy Jez. Maltańskim na Nowym Mieście lub przy Jez. Rusałka na Jeżycach, czyli dokładnie tam, gdzie zostały wyznaczone ścieżki biegowe.

Pozdrawiam
ŁP

Witam, może ktoś będzie w stanie udzielić mi odpowiedzi- czy trasa Nike dookoła Rusałki rzeczywiście ma dokładnie 5 km, jak sugerują słupki? Pytam, bo endomondo zawsze jednak pokazuje mniej, wobec czego na dystansie kilkunastu km robi się ładnych kilkaset m różnicy. Zdaję sobie sprawę z niedoskonałości odbiorników GPS zainstalowanych w telefonach, ale jednak zawsze pokazuje mniej.

Pozdrawiam,

Wolo
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dzkzsl pisze:Witam

Chciałbym pobiegać interwały na stadionie. Czy Olimpia jest ogólnodostępna? a może jakiś inny stadion 400m?
czekam na szybką odpowiedź !
pozdrawiam
Trochę późno, ale tak na przyszłość - ja korzystałem późną jesienią z dostępnego dla ogółu stadionu na Zawadach (za Śródką, ul. Gdańska). Świetny, stosunkowo świeży obiekt, czasem graja tam dzieciaki jakieś treningi w nogę, ale jeśli nie ma zawodów, to można wejść i pobiegać bez kłopotu. Stadion, co mniej ważne teraz, bo dzień długi, był oświetlony nawet o 21ej. Nie byłem tam od końca zeszłego roku, więc jeśli się coś zmieniło, niech ktoś skoryguje.

Wolo_, jak pamięć nie zawiedzie, przetruchtam tą trasę z zegarkiem i zobaczę, co pokaże. Na pewno do pierwszego słupka na 500m jest równo 500, bo biegamy tam pętlę, a ostatnio interwały więc skontrolowałem ;)
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
ODPOWIEDZ