OLSZTYN - Kortowo, ul. Prawocheńskiego 7, Sobota 9:30!

Awatar użytkownika
runkris
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45:28
Życiówka w maratonie: 3:37:19

Nieprzeczytany post

Na Jarotach chodniki odśnieżone tak jak w pozostałej części miasta, a więc 3 warianty:
1. czysty chodnik (dla twardzieli)
2. miałki śnieg zmieszany z piachem (brak odbicia dla stopy)
2. ubita warstwa śniegu i piachu (to lubimy najbardziej).
Szurałem w środę po wszystkich nawierzchniach i miałem wrażenie że na 3. podłożu wyszedł trening lekko siłowy, do szurania zimowego się nadaję. :)
Polecam jednak sobotnie BBL na stadionie w Kortowie, część biegaczy z Jarot biegnie na to spotkanie i startuje o godz. 9:00 z parkingu obok klubu fitness Sylwetka (obok sklepu Stokrotka), do przebiegnięcia w jedną stronę 4,0-5,0km w zależności od wybranej trasy.
W niedzielę dwie grupy biegaczy robią długie wybiegania 20,0-30,0km po lesie, drogach polnych itp., obydwie startują w tym samym miejscu co w sobotę, pierwsza o godz 10:00 (szybsza, tempo nawet 4:00, nigdy nie wiadomo kto dotrwa do końca), druga wolniejsza o godz 12:00 (tempo 5:20-5:40). :)
Każdy znajdzie coś dla siebie, jeżeli coś się zmieni będzie korekta informacyjna na forum.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

runkris, dzk za info...O BBL i spotkaniu przy fitnessie czytałem, to bliziutko miejsca, gdzie będę..Tyle, że ja dopiero szurający przedszkolak, aplikujący sobie skromniutkie interwały biegowo-marszowe ;)..a więc nawet nie staruje u siebie do BBL-a, bom troszku za cienki raczej ;)...Co do nawierzchni, mogłem się dwa dni temu u nas przekonać..napadało, ludziska nie odśnieżali, albo tylko posolili..Trucht chodnikowy bardziej przypominał wyprawę terenową, w dodatku przy wychechłanych stawach skokowych trzeba było ze śródstopiem uważać, bo kolibało na prawo i lewo..Dla mnie nie ma żartów, bo trochę masy mam, a w skokowych wspomnienia sportowe ;)....Bardziej mi pasował mało przyczepny, ale płaski chodnik ;)
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Awatar użytkownika
runkris
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pomimo tego że jak piszesz jesteś "szurający przedszkolak" jakim ja byłem w wakacje 2010 i robiłem "interwały biegowo-marszowe", nie rezygnuj ze spotkań BBL, tzn. zacznij na nie chodzić. Często na takich spotkaniach są osoby które osiągnęły wiele w bieganiu i informacje jakie od nich osobiście uzyskasz są niezastąpione. W najbliższą sobotę pod nieobecność naszych "etatowych" trenerów BBL zajęcia będzie prowadził nasz Olsztyński utytułowany zawodnik w 400m przez płotki Pan Ryszard Szparak. Myślę że rozmowa z nim dużo by ci dała :) Prawie na każdym spotkaniu pojawiają się osoby zaczynające przygodę z bieganie, na spotkaniu każdy znajdzie coś dla siebie, więc zapraszam.
Kilku z nas jest na endomondo i na maratonach.p,l mnie szukaj pod tym samym loginem runkris.
Bogi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Cześć ;)
Można się jeszcze przyłączyć do Was?
Awatar użytkownika
runkris
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cześć, ponieważ nie ma mnie dzisiaj na spotkaniu BBL mogę Ci szybko odpisać. Każdy kto ma ochotę na bieganie może się przyłączyć :)
Nie ma znaczenia wiek ani płeć, a tym bardziej poziom zaawansowania biegowego, każdy może skorzystać ze wspólnych treningów.
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mnie dziś zawiodła komórka, w której mam budzik, więc nie udało mi się dotrzeć (jestem też w gościach do jutra, więc nie mogę się tak wyrwać na kilka godzin), ale za to poszurałem sobie troszkę na Jarotach...Nawierzchnia w części uklepana przez przechodniów, a w części chlapowata..Po powrocie widziałem na Endo BBLowe kółeczka na stadionie i bieg w lasek dalej :) :) Ja też biegam z endo w blackberry (maxthebest68@gmail.com), zawsze jest jakiś elektroniczny motywator ;)...
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Awatar użytkownika
loko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Runkrisie,
dzięki,że animowałeś forumowiczów :) etatowi trenerzy już wracają powoli i w następna sobotę będą na swoim miejscu. tzn Wojtka jeszcz nie będzie, ale za to będzie sympatyczna Trenerka importowana z Lublina :)
Tomek Domżalski
Awatar użytkownika
runkris
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Poczułem się odpowiedzialny za grupę, pomimo że ostatnio nie mogę uczęszczać. Nowe twarze zawsze miło widziane. Już żałuję że mnie nie będzie w najbliższą sobotę, ale będę w tym dniu godnie, na ile potrafię, reprezentował AKM i BBL w Gdyni, zastanawiam się tylko jak nałożyć dwie klubowe koszulki jednocześnie :)
Awatar użytkownika
techgraph
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

... to proste ... jedną załóż na przód ... a drugą na tył ...
Awatar użytkownika
runkris
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mam pewien pomysł, logo sponsora na czapeczce, koszulka AKM z przodu, koszulka BBL na plecach, koszulki spięte na ramionach i po bokach agrafkami, powinno się udać :), jeszcze mógłbym pobiec w barwach Olsztyn Aktywnie ale trzeciej koszulki nie ma gdzie wcisnąć, chyba że na klatę, a sponsora z klaty (AKM) na spodenki, jest jeszcze trochę miejsca, trzeba porozmawiać ze sponsorami :), można by jeszcze spodnie i kurtkę okleić :)
treptuś
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Runkris, a myślałeś, żeby koszulki zszyć ze sobą na pelerynkę a'la batman? Gwarantuję, że wszyscy cię zapamiętają, a kto wie może nawet zostaniesz nową gwiazdą youtube ;) Powodzenia na biegu, wytrwale do przodu :)
Co nie dobiegnę, to rozbawię ;)
Awatar użytkownika
techgraph
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

... widzę jeszcze sporą powierzchnię reklamową na skarpetkach ... no i generalnie powinieneś zastanowić się nad tatuażami ... mogą być zmywalne ... ale że Ty hardcorowy chłopak jesteś to pewnie uderzysz w klasykę ...
Martinen82
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

uważajcie na zalodzone partie ścieżek przykryte delikatną (przyjaźnie wyglądającą, ale zdradziecką) powłoką śniegu, zaliczyłem wczoraj upadek na prostej wzdłuż stadionu leśnego, wylądowałem na tyłku, dokładniej na kluczach w kieszonce, bolało :ech:
treptuś
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A ja suszę adidasy... od niedzieli :hejhej: w Kusocińskim kaczki rulez, a przynajmniej rządziły w niedzielę, roztopy na całego, a że jeszcze wiał straszny halny to zaliczyłam wszystkie możliwe chodnikowe bajora. Na szczęście błoto z dresów dało radę zdrapać łyżką :hejhej: A na serio to w Kusocińskim też podwójnie uważać, na bank wszystkie kałuże zmroziło.
Co nie dobiegnę, to rozbawię ;)
Awatar użytkownika
techgraph
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

... w takim razie polecam Leśną jest OK

a teraz z innej beczki ... poszukuję jednego miejsca na wyjazd do Wiązownej 26.02.2012r.

Andrzej 667-888-618
ODPOWIEDZ