Próg przemian tlenowych
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Bardzo dziękuję za szczególowe informacje. Musze je teraz przemysleć, a ze jutro mam dzień biegowy, coś tam popróbuję w terenie. Ja bieglem z tym tętnem 174 przez ok. 4 min/pod górkę/ i ustalem. Wnosze stąd w porównaniu z Wami, ze jeszcze muszę sporo pobiegać.
Pozdr. Artur
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Faktycznie zaskoczyleś mnie trafnością uwagi Ours brun o tym braku przygotowania silowego. Sily to nie robie od dawna - psychiczny lęk że mi przybędzie mięśni i przytyję - stad robie tylko lekkie "sesje gimnastyczne".
A podbieg byl dość stromy-to fakt.
A podbieg byl dość stromy-to fakt.
Pozdr. Artur
-
- Zaprawiony W Bojach
kolego Arturze 51 a mówiłem ci już dawno że to twoje 174 to nie jest n apewno twój hr max a ty pisesz teraz że na tych 174 biegłes przez 4 minuty....................
pozdrawiam
a ja bym powiedział że nie to z enie masz siły ale dokładnie nie mas zsiły urzytkowej do biegania szczególnie w tka cieżkich warunkach jka zima śnieg. Wieć polecę ci 3 ćwiczenia w temacie budowania siły uzytkowej i wytrzymałości siłowej do biegania:
1. Wchodzenie poo schodach wieżowiec 11 pięter gór adół wchodzenie po dwa schodki nie wbieganie
2. Gdy złe warunki wchodzenie i schodzenie w domu na krzesło ( okołó 45 cm wysokości siedzosko) tu uwaga trzeba zmieniać nogę wchodzącą by równo obciązać i 2 i 4 głowe w obu udach.
3. bieganie, marrszonbiegi pośniegu
są to super 3 ćwiczenia kształtując ewytrzymałość siłowa i siłę użytkjową do biegania.
pozdrawiam
a ja bym powiedział że nie to z enie masz siły ale dokładnie nie mas zsiły urzytkowej do biegania szczególnie w tka cieżkich warunkach jka zima śnieg. Wieć polecę ci 3 ćwiczenia w temacie budowania siły uzytkowej i wytrzymałości siłowej do biegania:
1. Wchodzenie poo schodach wieżowiec 11 pięter gór adół wchodzenie po dwa schodki nie wbieganie
2. Gdy złe warunki wchodzenie i schodzenie w domu na krzesło ( okołó 45 cm wysokości siedzosko) tu uwaga trzeba zmieniać nogę wchodzącą by równo obciązać i 2 i 4 głowe w obu udach.
3. bieganie, marrszonbiegi pośniegu
są to super 3 ćwiczenia kształtując ewytrzymałość siłowa i siłę użytkjową do biegania.
Tompoz
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Dziękuję Tompoz - w bloku to nie mogę /uznaliby mnie za świra/ niestety u mnie na osiedlu kultura spędzania wolnego czasu to kultura budki z piwem.
Juz 2-gi raz slyszę o tym krzesle. Więc zrobię tak, że w klubie ze starych rupieci zrobię sobie takie stabilne solidne krzeslo i potrenuję na nim. Ilość wejść na to krzeslo dobieram metodą prób i ćwiczę seriami - czy tak?
Juz 2-gi raz slyszę o tym krzesle. Więc zrobię tak, że w klubie ze starych rupieci zrobię sobie takie stabilne solidne krzeslo i potrenuję na nim. Ilość wejść na to krzeslo dobieram metodą prób i ćwiczę seriami - czy tak?
Pozdr. Artur