BelekBela pisze:Na każdego działa co innego. Kawy w ogóle nie piję. Mi wystarczy dobre śniadanie, owoc (nie banan), vitargo lub żel energetyczny i 2:00 na 800m bez problemu jest łamane.
To poczekaj 25 lat, wtedy bedziesz w moim wieku... i czy wtedy bedzie 2:00 "bez problemu" lamane, zobaczymy.
Rolli ma rację, wiek ma ogromne znaczenie.
Rolli ile masz wiosen na karku?
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
po 40-ce to już ze świecą i to taka OGROMNIASTĄ! szukać osoby która by biegała 800m . Trzeba mieć ogromny dynamit w nogach żeby zrobić taki wynik jak Rolli. Dlatego w raz z wiekiem zawodnicy przechodzą na dłuższe dystanse, od 5000m,aż po maraton.
Rolli pochwal sie wynikiem na 800m jak byłeś w wieku juniora.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
apaczo pisze:
po 40-ce to już ze świecą i to taka OGROMNIASTĄ! szukać osoby która by biegała 800m .
Rolli pochwal sie wynikiem na 800m jak byłeś w wieku juniora.
Tak jest w PL...
W Europie zachodniej i w US wyglada to calkiem inaczej. Na zawodach widac niekiedy wiecej Weteranow jak Juniorow.
Czy jest tutaj to znane, ze w tam roku w trojkacie Polska, Niemcy, i Czechy w sierpniu Europejskie Mistrzostwa Weteranow sie odbeda? www.evacs2012.com... Gdzie przyjedzie 3-4tys. Weteranow z calej Europy? Watpie...
Ja jako junior gralem w siatke i zaczolem biegac w 36-roczku.
W USA biegają i będą biegać bo to nie CIEMNOGRÓD i biegaczom nikt nie wciska mitów ze suplementacja zaczyna i kończy sie na VIT.C
a reszta to szkodliwa i zbyteczna.
Ludzie przecież natura dała nam zioła które przy odpowiedniej wiedzy i treningu mogą nam bardzo pomóc. Za oceanem o tym wiedzą i korzystają pełnymi garściami z tej wiedzy i dlatego tylu tam weteranów którzy robią naprawdę super czasy ciesząc się przy tym zdrowiem i sprawnością fizyczną.