próg beztlenowy - artykuł

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Tompoz
PKO
Arturo 51
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Cześć Tompoz! Przeczytalem-artykul niewatpliwie wartościowy naukowo-zakladam bo nie mnie to oceniać, ale dla biegacza amatora zupelnie nieprzydatny. Nie rozumiem np. wielu skrótów, niby kto ma nam tą krew pobierać. My biegamy na "wolnym powietrzu". Te badania sa kosztowne, a przy zmianie parametrów w organizmie na skutek treningu, trzeba znow je powtarzać. Być moze te badania sa przydatne dla wysokiej klasy wyczynowców, otoczonych sztabem medykow, masazystów, trenerow etc. Wyobraż sobie ze u mnie /konsultowalem sprawe z tym co mi robil badania/ te badania zdezaktualizowaly sie po paru treningach. On oczywiscie tego nie powiedzial-po co tracic klienta?. Po prostu u amatora ktory nic nie robi po paru dniach treningu wszystko gwaltownie sie zmienia. Wysokiej klasy wyczynowiec caly rok pracuje na to aby urwać 1 sek. /o czym juz wspominalem/-wówczas jest sens robić tego typu analizy. Artykul potraktowalem jako ciekawostkę-może o to chodzilo?
Pozdr. Artur
Arturo 51
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

P.S. Przepraszam zapomnialem dodać, nie gniewaj sie ze rozpoczalem niby ten sam temat-ale jak widzisz mnie chodzi o zupelnie inne dane-proste, wystarczajace amatorowi.
Pozdr. Artur
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ