Medion MD12453 czy warto??
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 44:57
- Życiówka w maratonie: brak
Witam
Zastanawiając się nad zakupem GARMINA znalazłem jeszcze takie urzadzenie http://allegro.pl/profesjonalny-pulsome ... 61024.html
Mam pytanie czy ktokokolwiek wie cokolwiek o tym zegarku? Opcjonalnie jest bardzo porównywalny z Garmin 305 natomiast cenowo wypada dużo korzystniej.
Będę wdzięczny o jakiekolwiek opinie.
Pozdrawiam
Zastanawiając się nad zakupem GARMINA znalazłem jeszcze takie urzadzenie http://allegro.pl/profesjonalny-pulsome ... 61024.html
Mam pytanie czy ktokokolwiek wie cokolwiek o tym zegarku? Opcjonalnie jest bardzo porównywalny z Garmin 305 natomiast cenowo wypada dużo korzystniej.
Będę wdzięczny o jakiekolwiek opinie.
Pozdrawiam
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Witam,
Obawiam się że żadnych bezpośrednich informacji od osób go używających tutaj nie znajdziesz, ponieważ z tego co wiem ten zegarek był kiedyś dostępny tylko w Niemczech, w Lidl-u i w Aldi. Poszukując informacji (sam byłem/jestem nim zainteresowany) dowiedziałem się że jest to rebrandowany Globalsat GH 625, a o nim można w Internecie znaleźć już znacznie więcej, np. tutaj, tutaj i tutaj.
Czy warto, musisz ocenić już sam.
Pozdrawiam,
Maciek
PS. Jeśli byś się zdecydował, to na pewno inni użytkownicy byliby Ci wdzięczni za krótki opis lub test
PS.2. Z tego co udało mi się wyczytać w tym wątku "klonów" Globalsat GH 625 było więcej, między innymi sprzedawane były w Tchibo i przez Navilock (jako Navilock NL122OWH). Wynika z niego też, że można je zaktualizować do najnowszej oficjalnej wersji firmware (różniły się pewnie tylko naklejkami i kolorem plastików, ale 100% pewności nikt Ci nie da). Ewentualnie przed zakupem możesz spytać się na tamtym forum.
Obawiam się że żadnych bezpośrednich informacji od osób go używających tutaj nie znajdziesz, ponieważ z tego co wiem ten zegarek był kiedyś dostępny tylko w Niemczech, w Lidl-u i w Aldi. Poszukując informacji (sam byłem/jestem nim zainteresowany) dowiedziałem się że jest to rebrandowany Globalsat GH 625, a o nim można w Internecie znaleźć już znacznie więcej, np. tutaj, tutaj i tutaj.
Czy warto, musisz ocenić już sam.
Pozdrawiam,
Maciek
PS. Jeśli byś się zdecydował, to na pewno inni użytkownicy byliby Ci wdzięczni za krótki opis lub test

PS.2. Z tego co udało mi się wyczytać w tym wątku "klonów" Globalsat GH 625 było więcej, między innymi sprzedawane były w Tchibo i przez Navilock (jako Navilock NL122OWH). Wynika z niego też, że można je zaktualizować do najnowszej oficjalnej wersji firmware (różniły się pewnie tylko naklejkami i kolorem plastików, ale 100% pewności nikt Ci nie da). Ewentualnie przed zakupem możesz spytać się na tamtym forum.
-
- Rozgrzewający Się
Posiadam właśnie taki zegarek (u mnie nazywa się CRIVIT). Nigdy nie używałem FR305 ale z opisów mogę powiedzieć że jest bardzo podobny. Jest stosunkowo duży(chyba troszeczkę większy od garmina). GPS łapie w kilkanaście sekund. Po zaktualizowaniu firmware posiada nawet trening interwałowy(można go indywidualnie zaprogramować -sam jeszcze nie używałem) Oprogramowanie jakie było dołączone do niego było raczej marne, ale bez problemu współpracuje on z SportTracks. Minusem jest niekodowana transmisja z paska HRM. Ogólnie jestem z niego zadowolony. Pisz co chciałbyś jeszcze o nim wiedzieć.
PS. na amazonie jest chyba po 99$
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Kontakt:
Caś na mój nos to pytający tj.BartZ84 i odpowiadający tj.cestbac to a sama osoba.
REKLAMA!
REKLAMA!

Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 44:57
no na pewno słaby nos... dzięki za wszystkie odpowiedzi..
BartZ84 a jak z baterią?? Biegałeś może w ostatnie mrozy??
Na koniec pytanie o soft. Próbowałeś może czy współpracuje z Endomondo?? Przyzwyczaiłem się do niego i fajnie by było kontynułować...
Pozdrawiam
BartZ84 a jak z baterią?? Biegałeś może w ostatnie mrozy??
Na koniec pytanie o soft. Próbowałeś może czy współpracuje z Endomondo?? Przyzwyczaiłem się do niego i fajnie by było kontynułować...
Pozdrawiam
-
- Rozgrzewający Się
W mrozy nie biegałem. W dodatniej temp koło 10 godziny powinien wytrzymać. Z endo mało mam praktyki- kiedyś się chwile bawiłem ale nie podeszło mi. Mogę tylko powiedzieć że w firmowym sofcie można wyeksportować do gpx(bez tętna oczywiście). Sam używam SportTracka a tam już można przez wtyczkę eksportować do tcx(czyli z tętnem chyba). Trochę to na około ale zawsze jakaś opcja.
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Kontakt:
ostatnio mam katarBartZ84 pisze:Masz coś słaby ten nos.... No chyba że mam rozdwojenie jaźni o którym nie wiem

spoko
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
-
- Zaprawiony W Bojach
Przejrzałem sobie listę zmian w aktualizacjach firmware'u i muszę powiedzieć że jestem pod dużym wrażeniem! To ile nowych funkcjonalności zostało dodane do tego urządzenia (w znacznej części na życzenie użytkowników) budzi podziw. W zasadzie jedyną wadą jaką widzę jest brak kodowania transmisji pulsometru ale to chyba nie jest specjalnie dokuczające podczas samotnych treningów?BartZ84 pisze:Posiadam właśnie taki zegarek (u mnie nazywa się CRIVIT). Nigdy nie używałem FR305 ale z opisów mogę powiedzieć że jest bardzo podobny. Jest stosunkowo duży(chyba troszeczkę większy od garmina). GPS łapie w kilkanaście sekund. Po zaktualizowaniu firmware posiada nawet trening interwałowy(można go indywidualnie zaprogramować -sam jeszcze nie używałem) Oprogramowanie jakie było dołączone do niego było raczej marne, ale bez problemu współpracuje on z SportTracks. Minusem jest niekodowana transmisja z paska HRM. Ogólnie jestem z niego zadowolony. Pisz co chciałbyś jeszcze o nim wiedzieć.
Żeby jeszcze trochę "namieszać", okazuje się, że Keymaze Kalenji 700 jest klonem nieco starszego Globalsat GH-615. Do GH-615 można wgrać firmware od GH-625 (napisano o tym np. w tym wątku ) dzięki czemu zyskuje się taką samą funkcjonalność. Ciekawe czy zadziałałoby to także z urządzeniem z Decathlonu? Na forum znalazłem tylko informację że z Keymaze Quechua 500 to nie zadziała.
Jednak Keymaze Kalenji 700 da się "przerobić" na GH-625, chociaż wygląda na to, że traci się przy tym część funkcjonalności oferowanych przez oryginalny firmware (zyskując nowe).
Ostatnio zmieniony 14 lut 2012, 15:37 przez Crocodil, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Wyga
- Kontakt:
Ciekawa zabawka, a ktoś tym handluje w kraju czy tylko alledrogo zwożone z innych krajów?
-
- Rozgrzewający Się
Oprócz właśnie tych z decathlonu 700 to w kraju tego się nie kupi z oficjalnej dystrybucji(tej 700 pewnie tez juz nie). Ja swoja kupiłem tez na aukcji. I moim zdaniem ta 700 jest jak najbardziej do uaktualnienia do GH625.
A co do nie kodowanej transmisji - mi dość często przekłamywało tętno kiedy biegłem w sąsiedztwie słupów średniego i wysokiego napięcia. Taka zmiana np zamiast 160bpm pokazuje przez 3-4 sekundy 120 a potem wraca do normy albo na chwile(sekunde) skacze do 220.
A co do nie kodowanej transmisji - mi dość często przekłamywało tętno kiedy biegłem w sąsiedztwie słupów średniego i wysokiego napięcia. Taka zmiana np zamiast 160bpm pokazuje przez 3-4 sekundy 120 a potem wraca do normy albo na chwile(sekunde) skacze do 220.
Ostatnio zmieniony 17 lut 2012, 10:15 przez BartZ84, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zaprawiony W Bojach
Chociaż już kupiłem coś innego, to chętnie przeczytam jakie będą Twoje wrażenia
Pomimo słabej dostępności, ten GPS może się okazać dobrym rozwiązaniem dla osób szukających czegoś taniego, a dobrego