Hej,
jako że temat badania biomechaniki kończyn jest związany bezpośrednio z doborem właściwego obuwia pozwoliłem sobie otworzyć wątek w tym właśnie dziale.
I tak jak w temacie, czy ktoś wykonywał to badanie w Intersporcie. Jakie jest podejście, stan wiedzy etc. tamtejszej obsługi? Jest w ogóle sens wykonywania u nich tej analizy? Wiadomo, że lekarze tam nie pracują. Najlepiej jakby miał ktoś doświadczenie z poznańskim Intersportem w SB. Wszystkie opinie będą pomocne. Przymierzam się do wydania paru stówek na wiosnę i wolałbym uniknąć błędów.
Na dzień dzisiejszy biegam w Mizuno Wave Tempest z wkładakmi IronMan. Niestety mam wrażenie, że wsparcie mam za słabe w tych butach (jestem pronatorem - nie wiem tylko jak mocnym, stąd potrzeba badania). Przebieg tygodniowy 35-40km.
pzdr
badanie w Intersporcie
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Kontakt:
jeśli jest okazja to warto zrobić badanie
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Z informacji na stronie wynika, że okazja jest non-stop. Badanie kosztuje 19 zł, przy zakupie obuwia jest gratis.apaczo pisze:jeśli jest okazja to warto zrobić badanie
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Kontakt:
JanKes dzięki za info. Ja też skorzystam bo lubię wszelkie nowinki techniczne 

Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.