Komentarz do artykułu Pokażmy Ministrowi Sportu (i całej Polsce), że warto biegać!
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
To ja mam pytanie do uczestników imprezy. Mondo wokół Narodowego szybkie? Można już zacząć starania o zaproszenie Bolta?
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
- Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...
Można i sprinty i Maratony sie więcej kółek zrobi i będzie git..Kangoor5 pisze:To ja mam pytanie do uczestników imprezy. Mondo wokół Narodowego szybkie? Można już zacząć starania o zaproszenie Bolta?
w Polsce? damy rade :P
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Jakieś mam wrażenie mocno nieprzyjazne fluidy tu wyczuwam. Do Ministra Giersza nikt nie miał pretensji, że w stroju sportowym nikt go nie widział. A jak minister idzie biegać to chyba lepiej, żeby biegała niż żeby nie biegała?
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
Modlitwa PolakaAdam Klein pisze:Jakieś mam wrażenie mocno nieprzyjazne fluidy tu wyczuwam. Do Ministra Giersza nikt nie miał pretensji, że w stroju sportowym nikt go nie widział. A jak minister idzie biegać to chyba lepiej, żeby biegała niż żeby nie biegała?
Gdy wieczorne zgasną zorze,
zanim głowę do snu złożę,
modlitwę moją zanoszę,
Bogu Ojcu i Synowi.
Dopi.....lcie sąsiadowi!
Dla siebie o nic nie wnoszę,
tylko mu dosrajcie, proszę!
Kto ja jestem?
Polak mały! Mały, zawistny i podły!
Jaki znak mój? Krwawe gały!
Oto wznoszę swoje modły do Boga, Maryi i Syna!
Zniszczcie tego skur....a!
Mojego rodaka, sąsiada, tego wroga, tego gada!
Żeby mu okradli garaż,
żeby go zdradzała stara,
żeby mu spalili sklep,
żeby dostał cegłą w łeb,
żeby mu się córka z czarnym
i w ogóle, żeby miał marnie!
Żeby miał AIDS-a i raka,
oto modlitwa Polaka!
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Kontakt:
popieram!DOM pisze:W Polsce biega znacznie więcej niż 0,5 mln.
Nie mylmy biegaczy z biegaczami startującymi na zawodach. Biegaczami są też joggerzy, osoby biegające w fitness clubach.
Wszyscy jesteśmy biegaczami, mamy to w genach
Mniejszość która startuje regularnie na różnego typu imprezach masowych to tzw. zawodnicy amatorzy
Joggerzy biegają dla zachowania zdrowia i kondycji , zawodnicy amatorzy dla rywalizacji, urwania kilku sekund z życiówki, pokonania współzawodników
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Kontakt:
wolf1971
Ja czuje sie i jestem Polakiem i zawsze modlę sie o pokój na ziemi.
Takimi tekstami obrażasz mnie i resztę gości tego forum. (POLAKÓW)
Twój wierszyk jest poniżej krytyki
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
To nie jest mój wierszyk i pochodzi z Dnia Świra. TU masz w oryginale, ale polecam cały film.apaczo pisze:wolf1971
-
- Rozgrzewający Się
Już sam pomysł promowania stadionu piłkarskiego za pomocą biegania wydaje się trochę dziwny. Porównując ilość osób, która weźmie udział np. w półmaratonie w Wiązownie i ilość osób, które pobiegły na stadionie można stwierdzić, że większość biegaczy wyczuło wcześniej smrodek propagandowy i nie dało się w to wciągnąć.
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
o właśnie!brazzo pisze:Porównując ilość osób, która weźmie udział np. w półmaratonie w Wiązownie
ironia losu.
jeśli organizuje coś polityk szczebla centralnego to jest to medialna propaganda i marnotrawienie publicznych pieniędzy.
jeśli robią to politycy na szczeblu lokalnym - jest to ich bezinteresowna, wspaniała inicjatywa której finansowanie powinno byc dotowane z budżetu gminy, a nie opierać się tylko na opłatach startowych.
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
- robbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:44
Poniżej zlepek informacji z głównych portali informacyjnych, nienacechowanych jakąś wyraźną linią polityczną:
Tak poza tym to trzymam kciuki za udane EUro, bo wierzę, że będzie udane wbrew politykom.
Na razie jednak proponuję uzbroić się w brak emocji, bo medialnie czeka nas całkiem fajny festiwal sztuki "pijaru" i to w wykonaniu wszystkich opcji politycznzch. Jak tak się temu przyjrzeć bez emocji i sympatii lub antypatii do którejś z opcji to może być naprawdę fajnie.
Wolfie, nie unoś się, ale tak obiektywnie patrząc to jest całkiem zabawne i wprawia mnie w znakomity humor.- Mogę się założyć, że impreza otwarcia się odbędzie. Jeśli nie, to mogę biegać wokół stadionu, wokół Pałacu Kultury czy czegokolwiek innego, tak jak Monika Olejnik - stwierdziła 23 stycznia z pełnym przekonaniem minister sportu Joanna Mucha w odpowiedzi na pytanie o opóźnienia w przekazaniu do użytku głównej areny turnieju Euro 2012 w Polsce.
Działalność Narodowego zainaugurował 29 stycznia koncert pod hasłem "Oto jestem", ale wczorajszy mecz o Superpuchar, który miał się odbyć na obiekcie, musiał zostać odwołany.
Kibice Legii Warszawa poszli w sobotę w protestacyjnym marszu - wyrazili sprzeciw przeciw odwołaniu meczu o Superpuchar, a także polityce rządu wobec kibiców piłkarskich.
Dlatego szefowa resortu sportu zdecydowała się pobiec dookoła stadionu.
- Proszę państwa, dzisiaj biegamy. Wokół Stadionu Narodowego i na stadionie - rozpoczęła od krótkiego przemówienia spotkanie z około 200 osobami, które zgromadziły się dziś pod obiektem.
Jej zdaniem bowiem "powinniśmy się cieszyć", że mamy Stadion Narodowy. - Mimo jego braków, mankamentów i różnych rzeczy, które być może mogłyby być lepsze - powiedziała.
Kilka minut później zapaleni fani biegania ruszyli "truchtem" wokół głównej polskiej areny Euro, by potem pojawić się na samym stadionie i podziwiać jego murawę.
Ta - jak twierdzi minister sportu - podobno urosła 2 centymetry w ostatnich dniach.
Po biegu, podziękowała uczestnikom biegu, wyszła również z propozycją by podobny bieg odbywał się co miesiąc.
Tak poza tym to trzymam kciuki za udane EUro, bo wierzę, że będzie udane wbrew politykom.
Na razie jednak proponuję uzbroić się w brak emocji, bo medialnie czeka nas całkiem fajny festiwal sztuki "pijaru" i to w wykonaniu wszystkich opcji politycznzch. Jak tak się temu przyjrzeć bez emocji i sympatii lub antypatii do którejś z opcji to może być naprawdę fajnie.
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
Robburze jak najbardziej się nie unoszę, jest nadzwyczaj spokojny i nie interesuje mnie PR polityków czy zbijanie jekiegoś tam kapitału politycznego. Trzymam kciuki za Euro 2012. Chciałbym jedynie aby było więcej pozytywnych fluidów, a nie ciągłe wylewanie żółci, narzekanie itd.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Przecież tu nie chodziło o jakąś wielką imprezę masową więc porównywanie do Wiązowny jest bez sensu. Czy to źle, że Minister Sportu zaprasza wszystkich na stadion (pomijając, że bez bieżni) żeby się przebiec? Wg mnie to dobrze.f.lamer pisze:o właśnie!brazzo pisze:Porównując ilość osób, która weźmie udział np. w półmaratonie w Wiązownie
ironia losu.
jeśli organizuje coś polityk szczebla centralnego to jest to medialna propaganda i marnotrawienie publicznych pieniędzy.
jeśli robią to politycy na szczeblu lokalnym - jest to ich bezinteresowna, wspaniała inicjatywa której finansowanie powinno byc dotowane z budżetu gminy, a nie opierać się tylko na opłatach startowych.
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
Tak dobrze jak Panowie piszecie to nie ma nigdzie, a szkoda. A to http://wiazowna.info.pl/polmaraton-nie- ... odpowiedz/ może Was zainteresować. Szczególnie odpowiedź Pana Wójta.f.lamer pisze:o właśnie!brazzo pisze:Porównując ilość osób, która weźmie udział np. w półmaratonie w Wiązownie
ironia losu.
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
może i bez sensu patrząc na cel i historię obydwu imprez.
ale ja chciałem o czym innym: myślicie że w wiązownie, hajnówce, czy innych gminach rządzą bezpartyjni specjaliści, którzy nie traktują organizacji popularnej imprezy sportowej również jako niezły wpis w CV?
a nikt jakoś nie obśmiewa udziału w tych (dotowanych!) imprezach
ale ja chciałem o czym innym: myślicie że w wiązownie, hajnówce, czy innych gminach rządzą bezpartyjni specjaliści, którzy nie traktują organizacji popularnej imprezy sportowej również jako niezły wpis w CV?
a nikt jakoś nie obśmiewa udziału w tych (dotowanych!) imprezach
Ostatnio zmieniony 13 lut 2012, 09:35 przez f.lamer, łącznie zmieniany 1 raz.
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
- robbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:44
Niewątpliwie pozytwyne fluidy będą bardzo potrzebne. Tylko ten spektakl medialny jest dość groteskowy (no bo jak inaczej określić uroczyste otwarcie zamkniętego stadionu). Przekładając na inną dyscyplinę sportu aż cisną się na usta hasła "sukcesy Stocha sukcesem rządu" i odpowiedź opozycji: "Za naszych czasów Małysz był jednak lepszy". A my gdzieś pośrodku i raz dajemy się ponosić jednym hasłom, raz drugim.Chciałbym jedynie aby było więcej pozytywnych fluidów, a nie ciągłe wylewanie żółci, narzekanie itd.
Ale spokojnie, przyjdzie Euro to się wszyscy zjednoczymy, w końcu mamy szansę dać wycisk ruskim. A jak dobrze pójdzie to i szkopom może dokopiemy.