Ultra krótkie skoki tętna ,czy to coś groźnego -wykres

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
kristo79
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35.57
Życiówka w maratonie: 3.05.27

Nieprzeczytany post

Witajcie,
Byłem wczoraj u lekarza 1 kontaktu,ale pani doktor przynajmniej wiedziała co to :
tachykardia i bradykardia ;) I zrobiła mi ekg,ale oczywiście nic nie wyszło. Zobaczyła wykresy etc. i myślę że dosyć fachowo wytłumaczyła co i jak tzn.

Jeśli by to była jakaś arytmia bądź tachykardia poczuł bym jakieś duszności ,nagły skok tętna w spoczynku etc. utrzymujący się przynajmniej kilka sekund.
Promieniowanie od klatki do podbródka itp. omdlenia ,zawroty głowy,ale w tym przypadku stwierdziła-co jest raczej bardzo racjonalne po wyeliminowaniu czynników ``objawowych`` ,że ja w zasadzie NIC nie czuję w klatce podejrzanego. Że to najprawdopodobniej artefakt , który wywołuje urządzenie. To jest tak krótki skok ,że prawdopodobnie nic co powoduje serce. Mówi ,że organizm wytrenowany i wszystko ok. Tętno spoczynkowe niskie - wiadomo. Bradykardia,ale wytrenowana.

Być może da mi skierowanie do Poradni Medycyny Sportowej ( o ile przyjmują na badania ludzi nie zrzeszonych z klubami itp.) Także badania bym miał szczegółowe.

Spróbuję założyć opaskę na żel do usg, a wazelinę techniczną na styki..
Używam opaski w wersji Hybrid z Polarem Rs800cx,która działa w dwóch częstotliwościach,także nie wiem powinno być ok.
Czasem biegam po górkach..

5k - 17:20s. , 10k - 35:57s. , Cross maraton Dst. 42.2 km - 03:05:27s. , 21.1k -01:26:51 , przewyższenie w górę 495m
PKO
kristo79
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35.57
Życiówka w maratonie: 3.05.27

Nieprzeczytany post

Jako,że w zasadzie sprawa na dzień dzisiejszy została rozwiązana tzn.
Po zakupie żelu do Ekg i wazeliny i zastosowaniu się do porad (kolegów z xtri ) wykres zaczął wyglądać tak jak powinien, bez tych dziwnych skoków. Wczoraj test na ``sucho`` w pokoju 1h i nic się nie działo.Dziś bieg w terenie 1.5h i również wszystko ok.
Ale dzięki tym przygodom zmobilizowałem się,żeby porobić sobie badania, co na pewno mi nie zaszkodzi..:)
Dziękuję Wszystkim za udział i cenne porady w temacie.
Pozdrawiam,
Krzysiek
Czasem biegam po górkach..

5k - 17:20s. , 10k - 35:57s. , Cross maraton Dst. 42.2 km - 03:05:27s. , 21.1k -01:26:51 , przewyższenie w górę 495m
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ