Bieganie a niska waga.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam.
Dawno nie gościłem na forum, dlatego witam wszystkich serdecznie.
Mam pytanie, które nurtuje mnie już dość długo.
Czy skoro moja waga nie jest zbyt duża, można nawet powiedzieć, że mam lekką niedowagę, choć jem za dwóch, to mogę spokojnie biegać regularnie kilka kilometrów dziennie nie narażając się na utratę wagi?
Nie chciałbym być jeszcze lżejszy, a chciałbym podnieść swoje możliwości w zakresie biegów długodystansowych.
Pozdrawiam.
Dawno nie gościłem na forum, dlatego witam wszystkich serdecznie.
Mam pytanie, które nurtuje mnie już dość długo.
Czy skoro moja waga nie jest zbyt duża, można nawet powiedzieć, że mam lekką niedowagę, choć jem za dwóch, to mogę spokojnie biegać regularnie kilka kilometrów dziennie nie narażając się na utratę wagi?
Nie chciałbym być jeszcze lżejszy, a chciałbym podnieść swoje możliwości w zakresie biegów długodystansowych.
Pozdrawiam.
-
- Dyskutant
Spróbuj. Jak zobaczysz, że chudniesz, zawsze możesz przestać biegać 

Zbyt dużo zbyt szybkiego biegania powoduje nadmierną konsumpcję tlenu przez mięśnie - co w efekcie skutkuje niedotlenieniem mózgu i pisaniem głupot na forum! 

-
- Dyskutant
A jak Kolega przyłoży się do treningu siły biegowej, to może nawet parę deko masy złapie 

Zbyt dużo zbyt szybkiego biegania powoduje nadmierną konsumpcję tlenu przez mięśnie - co w efekcie skutkuje niedotlenieniem mózgu i pisaniem głupot na forum! 

-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 39:09
- Życiówka w maratonie: 3:24:33
... i to mało? Tzn gruby to raczej nie jesteś:)Egoniasty pisze:Mam jakieś 180cm wzrostu i plus minus 70kg.
Ja mam 185cm i waga startowa 74-75 i jest w sam raz.
21.097 1:22:57
-
- Rozgrzewający Się
Egoniasty pisze:Mam jakieś 180cm wzrostu i plus minus 70kg.
Dobra masz wage wiec nie ma co sie zastanawiac tylko biegac i biegac;), a tak na powaznie to jedz normalnie i trenuj, a organizm sam znajdzie rownowage
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: tak daleko nie biega
U mnie to jest 185cm i 70-72kg (dawno się nie ważyłem :D). Ostatnią rzeczą o jaką będę się martwić, to to, że waże za mało. Kiedyś miałem 68kg i też czułem się świetnie. Jeśli myślisz o czymś dłuższym, to tym bardziej uważam, że niska waga działa tylko na twoją korzyść. Ekonomia 
P.S. Też jem za dwóch

P.S. Też jem za dwóch

-
- Rozgrzewający Się
Ogólnie chodzi o to, że obok treningu biegowego chciałbym się jednocześnie skupić na rozwoju siły, mam tutaj na myśli regularne robienie pompek i podciąganie plus coś z ogólnorozwojowych ćwiczeń. Chciałbym mieć z czego się "nabudować", jeśli to w ogóle możliwe w moim przypadku, dlatego boję się o każdy gram swojej masy. Ale skoro twierdzicie, że nie jest źle, to wezmę się do roboty i zobaczymy, co czas przyniesie!
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:00
ogolnie powinno być bmi większe od 18.
Wogóle jak wy mówicie, że mało ważycie (co niektórzy) to co ja mam powiedzieć w takim razie?
(65kg przy 183cm)
Wogóle jak wy mówicie, że mało ważycie (co niektórzy) to co ja mam powiedzieć w takim razie?
(65kg przy 183cm)