sportband temperatura
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam w instrukcji jest napisane ze opaska sportband dziala w temeraturze od 0° do 50° . Czyli biegać nie moge np: przy temperautrze -10°.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 47.26
Mam sportband'a jakiś czas i najniższa temperatura w jakiej z nim biegałem to -5 stopni . Żadnej różnicy nie odczułem , jedynie to że było opóźnione przełączanie poszczególnych opcji ( z 2sec aż załapie i przełączy). Od 0 do 50 stopni jest to temperatura w której urządzenie powinno działać bez zarzutu , nike nie bierze odpowiedzialności za np niedokładny pomiar dystansu podczas biegu w temperaturach ujemnych .
-
- Rozgrzewający Się
Trzeba też wziąść pod uwage jedną rzecz a mianowicie taka iż nasze ciało ogrzewa opaske i może dla tego wszystko było w miare ok przy temp -5°.
- kuter
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 44:27
Przy niskich temperaturach zauważyłem wolniejszą pracę - wolniejsza reakcja na zmianę tempa biegu.
Wydaje mi się też, że sportband zawyżał mi tempo biegu. No chyba, że forma tak urosła...
Wydaje mi się też, że sportband zawyżał mi tempo biegu. No chyba, że forma tak urosła...
-
- Rozgrzewający Się
Biegałem w tym przy - 18 st i wszystko było ok. Jedynie wolniejsze działanie wyświetlacza.
- scieslik
- Zaprawiony W Bojach
Moja opaska była sprawdzona przy -15 i było wszystko ok. Może i trochę ogrzewa się od ciała, ale ja swoją mam na zewnątrz na wszystkich warstwach.
Czasami pokazuje szybszą prędkość w porównaniu do faktycznej i zawyża przebyty dystans; u mnie wynika ze zmiennych warunków: kiedy napada więcej śniegu lub jest wyjątkowo ślisko muszę bardziej "drobić" podczas biegu i przyznam, że jest to wkurzające, bo nie wiem tak naprawdę ile przebiegłam
Czasami pokazuje szybszą prędkość w porównaniu do faktycznej i zawyża przebyty dystans; u mnie wynika ze zmiennych warunków: kiedy napada więcej śniegu lub jest wyjątkowo ślisko muszę bardziej "drobić" podczas biegu i przyznam, że jest to wkurzające, bo nie wiem tak naprawdę ile przebiegłam