Darekbe - Komentarze
Moderator: infernal
- pulchniak
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39,29
- Życiówka w maratonie: 3,33,58
Się miałem też pytać nawet w temacie Ci odpisałem
-
- Zaprawiony W Bojach
Wszystko wskazuję na to że mam do czynienia z rozcięgnem. Noga boli przy wstawaniu rano i od czasu do czasu kiedy mocniej stanę na lewej stopie, wrażenie wielkiego odcisku nadal mi towarzyszy. Byłem zapytać się o najbliższe terminy w mojej przychodni w okolicy, pierwszy wolny dzień to 18 marca . Dzwoniłem do lekarza, który robił mi operację kolana i umówiłem się z nim na 21 lutego ferie, urlop itp trzeba zrozumieć. Odpuściłem chodzenie do budy, zaczynam leczyć nogę własnymi sposobami (chłodzenie, smarowanie i delikatne ćwiczenia od Kansas) o bieganiu nie ma mowy, nie chce zaostrzyć sobie problemu. Mam nadzieje że na pierwszy BBL się wyrobię i wrócę do treningów już bez problemów.
- pulchniak
- Zaprawiony W Bojach
Kalkulator: pierwsza strona bieganie.pl
-
- Zaprawiony W Bojach
Dzisiaj miałem wizytę u Doktor Berty Kowalskiej w celu zrobienia USG kolana i sprawdzenia co się dzieje z moją stopą.
Z kolanem walkę która trwała ponad 4 lata mam już zakończą z pełnym sukcesem po mojej stronie
Co do stopy to jest wszystko w porządku, a odczucie odcisku jest powodem nowego obuwia i jakiegoś stłuczenia pod skórą czy coś w tym rodzaju.
Nie pamiętam dokładnie jak tłumaczyła mi to doktor, ale reasumując jest wszystko pięknie i leczenie zakończone pełnym sukcesem.
[/URL]
Z kolanem walkę która trwała ponad 4 lata mam już zakończą z pełnym sukcesem po mojej stronie
Co do stopy to jest wszystko w porządku, a odczucie odcisku jest powodem nowego obuwia i jakiegoś stłuczenia pod skórą czy coś w tym rodzaju.
Nie pamiętam dokładnie jak tłumaczyła mi to doktor, ale reasumując jest wszystko pięknie i leczenie zakończone pełnym sukcesem.
[/URL]
- Księżna
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Się pogubiłam się.
1500 tempem 5:10 zrobiłeś, tak?
Masz za sobą dłuższe dystanse z dużo lepszym tempem, może to jakaś chwilowa niedyspozycja.
Co do treningu - a może interwały?
1500 tempem 5:10 zrobiłeś, tak?
Masz za sobą dłuższe dystanse z dużo lepszym tempem, może to jakaś chwilowa niedyspozycja.
Co do treningu - a może interwały?
-
- Zaprawiony W Bojach
Karolina nie
Trase przebiegłem w 5 minut i 10 sekund co daje średnie tempo 3:27.
Duży plus jest taki że zszedłem na ziemie i realnie ocenie swoje możliwości następnym razem.
Co do treningu, tutaj wyłania się moja chora ambicja na wynik i "żeby wszystko mieć od razu"
Tak na prawdę jestem dopiero na etapie wstępnym a składa sie on jeszcze z 3 innych, ale ja zawsze byłem niecierpliwy.
Trase przebiegłem w 5 minut i 10 sekund co daje średnie tempo 3:27.
Duży plus jest taki że zszedłem na ziemie i realnie ocenie swoje możliwości następnym razem.
Co do treningu, tutaj wyłania się moja chora ambicja na wynik i "żeby wszystko mieć od razu"
Tak na prawdę jestem dopiero na etapie wstępnym a składa sie on jeszcze z 3 innych, ale ja zawsze byłem niecierpliwy.
Ostatnio zmieniony 26 lut 2012, 19:04 przez Darekbe022, łącznie zmieniany 1 raz.
- pulchniak
- Zaprawiony W Bojach
Darek gratuluje tempa. Dla mnie kosmos
- plusch
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:51:47
- Życiówka w maratonie: brak
... to może przez ten smog w Krakowie, no, na coś trzeba zwalićKsiężna pisze:To w klubie biodrowiczów pozostaliśmy jeszcze my.biodro nadal się odzywa gdy tylko przycisnę mocniej
-
- Zaprawiony W Bojach
Plusch hahaha coś w tym jest
Karolina jeszcze na nas ten smog ma niekorzystny wpływ jak widać
A ten tydzień u mnie zapowiada się niestety regeneracyjnie. (nie wiem czy następny również) więc marzanna stoi pod znakiem zapytania.
Kurde jak na początki biegania jest pięknie:
-achilles
-stopa
-biodro
-kolano
Ja nie wiem czy mam taki kulawy organizm, czy może za mocno zacząłem biegać (intensywność itp) jak widać fatalnie się to odbija.
Z kolanem wygląda na to że mam boczne przyparcie rzepki. Jest to zespół objawów związanych nieprawidłowościami w obrębie stawu-rzepkowo udowego.
więcej na: http://www.kolana.hg.pl/showtopic.php?t=pfps_podstawy
Więc przesiadam się na dwukołową stacjonarkę w domu. Dodatkowo będziemy się dużo i dokładnie rozciągać, okładać kolano lodem i smarować maścią. Zobaczymy co z tego wyjdzie. A jak nic nie pomoże, ostatecznie kierunek lekarz.
Karolina jeszcze na nas ten smog ma niekorzystny wpływ jak widać
A ten tydzień u mnie zapowiada się niestety regeneracyjnie. (nie wiem czy następny również) więc marzanna stoi pod znakiem zapytania.
Kurde jak na początki biegania jest pięknie:
-achilles
-stopa
-biodro
-kolano
Ja nie wiem czy mam taki kulawy organizm, czy może za mocno zacząłem biegać (intensywność itp) jak widać fatalnie się to odbija.
Z kolanem wygląda na to że mam boczne przyparcie rzepki. Jest to zespół objawów związanych nieprawidłowościami w obrębie stawu-rzepkowo udowego.
więcej na: http://www.kolana.hg.pl/showtopic.php?t=pfps_podstawy
Więc przesiadam się na dwukołową stacjonarkę w domu. Dodatkowo będziemy się dużo i dokładnie rozciągać, okładać kolano lodem i smarować maścią. Zobaczymy co z tego wyjdzie. A jak nic nie pomoże, ostatecznie kierunek lekarz.
- pulchniak
- Zaprawiony W Bojach
Trzymam kciuki za kolano jeżeli można tak ująć