Bieganie w Wiśle...

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
slaweko
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

...tzn. w mieście Wisła (woj. śląskie) a nie w rzece Wisła ;) i chodzi mi o jogging a nie bieganie na biegówkach.
Będę w Wiśle przez tydzień (wyjazd z dzieciakiem, ferie) i co prawda zimą jedzie się tam raczej w innym celu ale dlaczego by nie połączyć jednego z drugim? Tym bardziej, że rodzina już się przyzwyczaiła do tych dziwactw ;)
W Wiśle byłem już kilka razy ale nigdy nie patrzyłem na to miasto pod kątem biegania. Podpowiecie może jakieś pomysły gdzie w Wiśle można pobiegać? Mieszkać będziemy raczej blisko centrum (okolice ul. 11 listopada). Chodzi mi o jakąś trasę/ścieżkę ok. 10-12 km, no i nie taką ekstremalnie górską, żeby mnie podbiegi nie zabiły ;) No i jeszcze żeby jednak dało się w tych zimowych warunkach jakoś potruchtać. Ufff, sporo tych warunków ale może podrzucicie jakieś pomysły.
Będę wdzięczny za podpowiedzi.

Pozdrawiam,
Sławek
Obrazek
PKO
mesmeroo
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47min

Nieprzeczytany post

Mieszkam w Ustroniu, więc tuż obok ;) I szczerze powiedziawszy w Wiśle tylko biegam po górach ale teraz to zbytnio na to warunków nie ma :hej: I szczerze innych możliwości do biegania tam nie widzę. Polecam bulwary nad rzeką Wisłą, zaczyna się od wyjazdu z Wisły i przez cały Ustroń, aż do Gdańska :hej: tam teraz najczęściej biegam, a jeśli chciałbyś coś pod górę zaliczyć to jedynie taka droga leśna w Ustroniu dzielnica Zawodzie ale to ciężko mi jest to opisać nie wiem czy znasz może trochę Ustroń ?? Jakby ci bardzo zależało możemy się umówić i pokaże kilka fajnych tras :) Najbardziej zapraszam w lato do Ustronia bieganie po górach sprawia tutaj największą przyjemność. Jakbyś był zainteresowany prowadzę Dom Wczasowy i zapraszam forumowiczów jakby ktoś był chętny to pisać do mnie, podam namiary :)
Awatar użytkownika
slaweko
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dzięki za podpowiedź. Już po wysłaniu pierwszego posta przypomniałem sobie o tych bulwarach a Twoja odpowiedź potwierdza, że to będzie dobry wybór. Więc pewnie pozostanę przy tych bulwarach choć do Gdańska to raczej nie dam rady dotrzeć :hahaha:

Pozdrawiam,
Sławek
Obrazek
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja jak jestem w Ustroniu to zwykle biegam wzdłuż bulwaru i później w kierunku Ślepej Dobki,do samego końca. Startując z pod Sanatorium Równica tam i z powrotem dawało mi to 20 km. Najbardziej w kość daje podbieg powrotny pod górkę. Z Ustronia do Ślepej Dobki to cały czas lekko wznosząca się trasa, w drugą stronę fajnie się leci po za fragmentem końcowym.
Awatar użytkownika
slaweko
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A nie wiecie może czy tym nadwiślańskim bulwarem (albo jakąś sensowną ścieżką) da się przebiec cały odcinek Wisła-Ustroń czy raczej nie bardzo bo trzeba byłoby przedzierać się/kluczyć przez jakieś chaszcze? Patrzyłem na google maps i wyglądało na to, że chyba raczej ta ścieżka nie biegnie na całym tym odcinku no ale może te fotki satelitarne nie były zbyt aktualne.
Pytam o tę ścieżkę bo nie za bardzo chciałbym biegać poboczem dość ruchliwej drogi, zwłaszcza teraz zimową porą.

Pozdrawiam,
Sławek
Obrazek
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W zasadzie można ale w pewnym momencie należy przebiec przez dosyć ruchliwą drogę. Po prostu ta ścieżka wzdłuż Wisły wychodzi na drogę,...
Awatar użytkownika
slaweko
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

OK, dziękuję za odpowiedź.
Jakoś dam radę - postaram się, żeby mnie nic nie rozjechało :oczko:

Sławek
Obrazek
mesmeroo
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47min

Nieprzeczytany post

Jak się kończy bulwar z ustronia do wisły wybiegasz na drogę lecisz nią przez tory i zaraz za torami masz most. Zaraz za nim są schodki w prawo i zbiegasz znowu na bulwar i lecisz nim aż do mostu przy dworcu PKS w Wiśle. :)
Awatar użytkownika
slaweko
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dzięki serdeczne. Teraz na pewno nie zginę :hej:

Sławek
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ