Plan 1000 m przemyślenia do oceny i prośba o rady
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Jak biegasz te 40 min i masz zadyszke to biegasz za szybko , masz biegac tak aby podczas takiego biegu spokojnie rozmawiać przez dwa miesiące sobie tak pobiegaj tak jak tos pisał wydluzahac stopniowo tygodniowy kilometrarz , ale tak jak pisała ioannaha masz duzo pracy przed sobą i nie bedzie to takie łatwe nk i inna sprawa jest taka ze trochę duzo wazysz przydało by sie z 4-5 kg zrzucić to tez Pomoże tobie szybciej biegac duzo sie rozsciagaj
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci
-
- Wyga
Heh cieszę się że coraz więcej osób się udziala - ale im więcej wypowiedzi tym odmienne bardziej rady:)
Dużo waże? mam raczej niski BF:) Co jak co ale waga jest w porządku,przed zaczęciem bieganie takiego na serio miałem siłownię i trochę mięśnia mam no i jestem swieżo po wycince(redukcji tkanki tłuszczowej)...wiadomo mięśnie przeszkadzają w biegachh
Ten trening na 800 m jest ciężki, cholernie ciężki:)
Mówiąc zadyszkę miałem na myśli głebszy oddech, który wraca do całkowiecie normalnego w przeciągu 20 sek po zakończeniu biegu:)
Ale ok zwolnie troszkę.
SKUPIAM SIĘ W CIĄGU NAJBLIŻSZYCH MIESIĘCY NA BAZIE TLENOWEJ CZYLI BIEGANIU 40-60 min(tempo takie abym mógł ten dystans przebiec i na końcu mieć odrobinę sił by biec jeszcze 5-10 min).
Czyli póki co trening będzie taki:
1 trening:
bieg stałym tempem 40 min - BĘDĘ WYDŁUŻAŁ DO 60 min
2 trening:
bieg 10 min spokojnie, 20 min tempo,10 min spokojnie
3 trening:
40 min stałym tempem - BĘDĘ WYDŁUŻAŁ DO 60 min
4 trening:
40 min stałym tempem - BĘDĘ WYDŁUŻAŁ DO 60 min + po kilku tygodniach dodam przebieżki 100 m 4-8 serii(100 m biegu na 80% + trucht do całkowitego odpoczynku - jakaś minuta)
Ale pytanie później w jakim kierunku iść?Więcej tempa?Siły biegowej?
Dużo waże? mam raczej niski BF:) Co jak co ale waga jest w porządku,przed zaczęciem bieganie takiego na serio miałem siłownię i trochę mięśnia mam no i jestem swieżo po wycince(redukcji tkanki tłuszczowej)...wiadomo mięśnie przeszkadzają w biegachh
Ten trening na 800 m jest ciężki, cholernie ciężki:)
To mam biegać wolniej?ale wtedy jaki będzie sens robienia kroku w tył?Ciawaraz pisze:Jak biegasz te 40 min i masz zadyszke to biegasz za szybko , masz biegac tak aby podczas takiego biegu spokojnie rozmawiać przez dwa miesiące sobie tak pobiegaj tak jak tos pisał wydluzahac stopniowo tygodniowy kilometrarz , ale tak jak pisała ioannaha masz duzo pracy przed sobą i nie bedzie to takie łatwe nk i inna sprawa jest taka ze trochę duzo wazysz przydało by sie z 4-5 kg zrzucić to tez Pomoże tobie szybciej biegac duzo sie rozsciagaj
Mówiąc zadyszkę miałem na myśli głebszy oddech, który wraca do całkowiecie normalnego w przeciągu 20 sek po zakończeniu biegu:)
Ale ok zwolnie troszkę.
SKUPIAM SIĘ W CIĄGU NAJBLIŻSZYCH MIESIĘCY NA BAZIE TLENOWEJ CZYLI BIEGANIU 40-60 min(tempo takie abym mógł ten dystans przebiec i na końcu mieć odrobinę sił by biec jeszcze 5-10 min).
Czyli póki co trening będzie taki:
1 trening:
bieg stałym tempem 40 min - BĘDĘ WYDŁUŻAŁ DO 60 min
2 trening:
bieg 10 min spokojnie, 20 min tempo,10 min spokojnie
3 trening:
40 min stałym tempem - BĘDĘ WYDŁUŻAŁ DO 60 min
4 trening:
40 min stałym tempem - BĘDĘ WYDŁUŻAŁ DO 60 min + po kilku tygodniach dodam przebieżki 100 m 4-8 serii(100 m biegu na 80% + trucht do całkowitego odpoczynku - jakaś minuta)
Ale pytanie później w jakim kierunku iść?Więcej tempa?Siły biegowej?
-
- Stary Wyga
Nie musisz wydłużać wszystkich biegów. Dojdź do godziny w jednym biegu. Jak pisałem 20min tempa, to nie chodziło mi o interwały - tylko o 20min ciągłego biegu. Nie wiem jakim tempem biegasz wybiegania - zakładam, ze ok 6min/km, to zrób te 20 min w tempie 5min/km.
Generalnie te twoje treningi nie mają być bardzo szybkie - one mają cię przygotować do pracy szybkościowej w póżniejszym czasie. Pobiegaj tak z miesiąc, zobacz jakie będą efekty i wtedy można będzie ew. dać jakieś dalsze wskazówki.
Generalnie te twoje treningi nie mają być bardzo szybkie - one mają cię przygotować do pracy szybkościowej w póżniejszym czasie. Pobiegaj tak z miesiąc, zobacz jakie będą efekty i wtedy można będzie ew. dać jakieś dalsze wskazówki.
- ioannahh
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:46
- Kontakt:
osobom o posturze strongmana moze i tak, ale w przypadku zwyklego smiertelnika to raczej pomagaja..freedy pisze:wiadomo mięśnie przeszkadzają w biegachh