CEP Compression Running socks
- Herflick
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Zakłada się bez problemu, zwykłe legginsy nie mają żadnego wpływu na to i nie powinny przeszkadzać w niczym.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 48:35
- Życiówka w maratonie: 04:11:40
Eddie będe czwarty który ma problemy z skarpetami CEP posiadam model running, nie biegam w nich regularnie, jednak nie biega mi się w nich zbyt rewelacyjnie, dzisiejszy trening raczej pogrzebał ich dalszą karierę w moim przypadku, po jakichś 500 metrach zaczęła mi drętwieć lewa noga (dokładniej określająć obszar w okolicy kości strzałkowej), prawa noga w tym momencie nie odczuwała zadnego dyskomfortu, po kolejnym kilometrze opuściłem lewą skarpetkę, drętwienie trochę ustało, prawa noga nadal ok. Po 4 km zdecydowałem całkiem zdjąć skarpety, drętwienie i czucie "ciężkich" nóg przeszło po kilku kolejnych krokach. Wcześniejsze treningi w CEP-ach to jedynie uczucie mocno napiętych mięśni łydki co po kilkunastu minutach biegu zawsze przechodziło, co jakiś czas zdarza mi się takie drętwienie, co ma na to wpływ ? dziś biegałem przy -10, ale zdarzało się to również w dodatnich temperaturach. Biegam od 4 lat, nigdy nie miałem takiego problemu z nogami podczas treningu, nie mam cukrzycy, jestem zdrów jak ryba
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
To moje doswiadczenie tez tu doloze....
CEP nosze juz od 4 Lat. Od czasow, gdzie w necie jeszcze nikt o tych sparpetach nie mowil. Mam ich 3 pary i wszystkie jeszcze uzywam. Zona uzywa 2 pary.
Zwasze na zawodach. Zwasze jak mam jakies problemy z udami. Zawsze jako pomoc w regeneracji po bardzo ciezkich zawodach, nie tylko do biegania, takze do pracy i w domu. Juz nawet mi sie wydaja, ze za duzo je nosze i przyzwyczejene miesni do kompresji jest za duze.
Ocena:
Komfort noszenia: bardzo dobry
Jakosc: bardzo dobra
Efekt przy bieganiu: dobry+, tez jako placebo
Regeneracja: dobry+
Cena: za drogie
Pozd.
Rolli
CEP nosze juz od 4 Lat. Od czasow, gdzie w necie jeszcze nikt o tych sparpetach nie mowil. Mam ich 3 pary i wszystkie jeszcze uzywam. Zona uzywa 2 pary.
Zwasze na zawodach. Zwasze jak mam jakies problemy z udami. Zawsze jako pomoc w regeneracji po bardzo ciezkich zawodach, nie tylko do biegania, takze do pracy i w domu. Juz nawet mi sie wydaja, ze za duzo je nosze i przyzwyczejene miesni do kompresji jest za duze.
Ocena:
Komfort noszenia: bardzo dobry
Jakosc: bardzo dobra
Efekt przy bieganiu: dobry+, tez jako placebo
Regeneracja: dobry+
Cena: za drogie
Pozd.
Rolli
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
@maglia.rosa
Proponował bym jednak przyjrzeć się temu problemowi i w wolnej chwili wybrać do jakiegoś specjalisty zajmującego się np. krążeniem itp. Takie symptomy powinny zapalić "żółtą" lampkę gdyż nie jest to bynajmniej normalne przy noszeniu skarpet kompresyjnych.
Proponował bym jednak przyjrzeć się temu problemowi i w wolnej chwili wybrać do jakiegoś specjalisty zajmującego się np. krążeniem itp. Takie symptomy powinny zapalić "żółtą" lampkę gdyż nie jest to bynajmniej normalne przy noszeniu skarpet kompresyjnych.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 48:35
- Życiówka w maratonie: 04:11:40
tak zrobię, jednak zrobię w najbliższym czasie zrobię jeszcze kilka prób, wydaje mi się że to drętwienie było spowodowane brakiem rozgrzewki/nieregularnym treningiem itd.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55:43.00
- Życiówka w maratonie: półmaraton 01:58:41
hej,
mam pytanie - jak się mają rękawy na łydki (jeśli to fatalna kalka z angielskiego, to przepraszam, nie wiem, jak to się po polsku nazywa) w stosunku do skarpet? Mam żylaki zalecone skarpety kompresyjne. Wolałabym kupić rękawy, bo wydają mi sie praktyczniejsze (rzadsze pranie na przykład)...
mam pytanie - jak się mają rękawy na łydki (jeśli to fatalna kalka z angielskiego, to przepraszam, nie wiem, jak to się po polsku nazywa) w stosunku do skarpet? Mam żylaki zalecone skarpety kompresyjne. Wolałabym kupić rękawy, bo wydają mi sie praktyczniejsze (rzadsze pranie na przykład)...
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Chodzi Ci zapewne o opaski
Opaski kompresyjne CEPa to produkty przeznaczone na czas trwania aktywności sportowej. Jeśli chodzi o regenerację przed i po wysiłkową to warto pomyśleć o skarpetach. Oczywiście skarpety są jak najbardziej do biegania uprzedzając pytanie
Z praniem niestety masz pewnie rację, że opaski ludzie rzadziej piorą. Cóż takie życie
Opaski kompresyjne CEPa to produkty przeznaczone na czas trwania aktywności sportowej. Jeśli chodzi o regenerację przed i po wysiłkową to warto pomyśleć o skarpetach. Oczywiście skarpety są jak najbardziej do biegania uprzedzając pytanie
Z praniem niestety masz pewnie rację, że opaski ludzie rzadziej piorą. Cóż takie życie
- lapka88
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:47:14
- Życiówka w maratonie: 04:10:12
Zastanawiam się nad kupnem CEP-ów.
Mam natomiast dylemat ze względu na cenę.
Do wyboru mam CEP Running Progressive Socks(skarpety) tylko że cena jest bardzo duża bo aż 190zł, oraz Allsports Compression Sleeves(opaski na łydki) tutaj cena już jest zdecydowanie mniejsza bo 120zł. Czy może mi ktoś powiedzieć czy jest jakaś duża różnica między tymi dwoma produktami(poza oczywiście tym, żenie ma dołu).
Mam natomiast dylemat ze względu na cenę.
Do wyboru mam CEP Running Progressive Socks(skarpety) tylko że cena jest bardzo duża bo aż 190zł, oraz Allsports Compression Sleeves(opaski na łydki) tutaj cena już jest zdecydowanie mniejsza bo 120zł. Czy może mi ktoś powiedzieć czy jest jakaś duża różnica między tymi dwoma produktami(poza oczywiście tym, żenie ma dołu).
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Opaski najlepiej używać na czas trwania aktywności podczas gdy skarpety możesz dodatkowo nosić na długie jazdy samochodem/ samolotem. Czy ogólnie do długotrwałej regeneracji przed czy po wysiłkowej. Z opasek kompresyjnych polecam rzucić okiem na http://www.compressport.pl/opaski-r2
-
- Rozgrzewający Się
Takie do noszenia podczas jazdy samochodem czy lotu to polecam Veera - zakup dzięki poleceniu na tym forum.Eddie pisze:Opaski najlepiej używać na czas trwania aktywności podczas gdy skarpety możesz dodatkowo nosić na długie jazdy samochodem/ samolotem. Czy ogólnie do długotrwałej regeneracji przed czy po wysiłkowej. Z opasek kompresyjnych polecam rzucić okiem na http://www.compressport.pl/opaski-r2
Mój opis:
http://biegiem-marsz.blogspot.com/2012/ ... syjne.html
5 km - 37,29
- lapka88
- Zaprawiony W Bojach
Czyli wg Ciebie lepsze od CEP-ów będą Compres Sport?Eddie pisze:Opaski najlepiej używać na czas trwania aktywności podczas gdy skarpety możesz dodatkowo nosić na długie jazdy samochodem/ samolotem. Czy ogólnie do długotrwałej regeneracji przed czy po wysiłkowej. Z opasek kompresyjnych polecam rzucić okiem na http://www.compressport.pl/opaski-r2
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Cep jest świetną marką, aczkolwiek na zachodzie Compressport to obecnie numer 1 nie ma sobie równych zwłaszcza jeśli chodzi o opaski kompresyjne (3 różne modele - czego żadna inna marka tego nie oferuje). Kwestia designu to oczywiście sprawa indywidualna Nazwiska Chrissie Wellington czy Sebastien Chaigneau - jeden z najlepszych biegaczy Trial mówią sami za siebie.Czyli wg Ciebie lepsze od CEP-ów będą Compres Sport?
- lapka88
- Zaprawiony W Bojach
Eddie mam pytanie.
Pozwoliłem sobie kupić opaski kompresyjne Compres Sport. Wczoraj założyłem je na pierwszy trening(ok 10km). Przez cały trening bolały mnie łydki i piszczele. Dzisiaj wcale nie czuje się zregenerowany tylko jakbym miął zakwasy. Czy to normalne? Czy łydy muszą się przyzwyczaić? Opaski kopiłem z myślą o długich wybieganiach i zawodach powyżej od półmaratonów wzwyż.
Pozwoliłem sobie kupić opaski kompresyjne Compres Sport. Wczoraj założyłem je na pierwszy trening(ok 10km). Przez cały trening bolały mnie łydki i piszczele. Dzisiaj wcale nie czuje się zregenerowany tylko jakbym miął zakwasy. Czy to normalne? Czy łydy muszą się przyzwyczaić? Opaski kopiłem z myślą o długich wybieganiach i zawodach powyżej od półmaratonów wzwyż.