Pierwsza kontuja i związane z nią wątpliwośći

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
prz3m85
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Biegam już jakiś czas. Robię to bardzo rygorystycznie, odkąd zacząłem to robić nie opuściłem żadnego treningu.

Od kilku dni (oczywiście tylko momentami, jak mocno stanę na tą nogę) dość mocno boli mnie w okolicy mięśnia dwugłowego lewej nogi i niestety dziś na początku biegu spowodowalo to, że moje ruchy nie były naturalne. Mówiąc krotko nie dałem rady normalnie biec. Przerwałem to i wróciłem do domu. Mam trochę wyrzuty sumienia, że opuściłem dziś pierwszy trening.

Dobrze zrobiłem ? Lepiej to podleczyć ? Czy próbować biec mimo wszystko ?
PKO
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mogłeś dokończyć ten trening a potem przez miesiąc leczyć kontuzję ;-)

A poważnie: zrób kilka dni przerwy, okładaj zimnym, możesz zastosować opaskę uciskową (tak, żeby nie zaburzała krążenia) a potem stopniowo wróć do biegania. Zastanów się, czy nie potrzebujesz więcej ćwiczeń rozciągających, także mięśnie po przeciwnej stronie (czworogłowe?). Ale nie rozciągaj mięśnia teraz, gdy Cię boli.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
prz3m85
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki za odpowiedź. Siedzę i zaczynam się wkurzać, że dzisiejszy wieczór bez aktywności ;P

Wyciagnałem sztangielki i pomachalem trochę, do tego przed snem zrobię z 50 pompek. Jakaś rekompensata być musi.

Oby szybko przeszlo, bo polubilem ten stan w trakcie i po bieganiu.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ