Garmin f305

henry1428
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Księżna pisze:
henry1428 pisze:Czy przy obwodze w nadgarstku 16-17cm garmin 305 będzie zdecydowanie za duży? Mówiono już, że posiada bardzo twardy pasek i boję się, że nie wyrobi się na mojej szczupłej ręce i będzie sterczał, albo strasznie dziwnie wyglądał. Tak oczywiście wiem, ze najlepiej przymierzyć, ale w chwili obecnej nie mam takiej możliwości, a może ktoś z Was ma podobną sytuacje i może podzielić się doświadczeniem ;)
Mam nadgarstek 14,5cm. Jeszcze mam kilka oczek na pasku wolnych, więc nawet osoba ze szczuplejszą ręką mogłaby poradzić sobie z Garminem. Nie sterczy. Ale używam dopiero miesiąc.
Dzięki wielkie ;)

@all:

A zna może ktoś dobry sklep we Wrocławiu ze sprzętem pomiarowym do biegania? Byłbym bardzo wdzięczny za jakieś polecone sklepy ;)
PKO
grzechu_wroc
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:30
Życiówka w maratonie: 2:27:16

Nieprzeczytany post

ciaptak pisze:Sprawa ma się tak, że mam mapkę z przebiegiem trasy i chciałbym ją przebiec, ale z racji jej zawisłości na pewno się pogubię. Czy jest jakaś opcja żeby wgrać trasę do zegarka i aby mnie nawigował.
Niestety nie jest to możliwe
ciaptak pisze: Druga sprawa, czy może nawigować mnie po trasie, którą kiedyś już przebiegłem i jest w pamięci zegarka???
w tym sensie nie jest to możliwe. Jedynie może Cię nawigować w trybie 'wróć do startu'. Wtedy podczas jednego treningu, możesz przebiec trasę, a następnie
Garmin przeprowadzi Cię po niej w przeciwną stronę.
#WrocławskieIten
HM: 1:11:11
M: 2:27:16
sadam
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 48?
Życiówka w maratonie: 3:4x

Nieprzeczytany post

grzechu_wroc pisze:
ciaptak pisze:Sprawa ma się tak, że mam mapkę z przebiegiem trasy i chciałbym ją przebiec, ale z racji jej zawisłości na pewno się pogubię. Czy jest jakaś opcja żeby wgrać trasę do zegarka i aby mnie nawigował.
Niestety nie jest to możliwe
ciaptak pisze: Druga sprawa, czy może nawigować mnie po trasie, którą kiedyś już przebiegłem i jest w pamięci zegarka???
w tym sensie nie jest to możliwe. Jedynie może Cię nawigować w trybie 'wróć do startu'. Wtedy podczas jednego treningu, możesz przebiec trasę, a następnie
Garmin przeprowadzi Cię po niej w przeciwną stronę.
Nie mam w tym momencie zegarka przed sobą, ale z tego co pamiętam jest to możliwe:)

tutaj instrukcja:
http://www.dcrainmaker.com/2010/03/how- ... -your.html
feelipe
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

mozna utowrzyc trase na podstawie waypointow, przynajmniej tak jest napisane w instrukcji, osobiscie jeszcze tego nie robilem.
ponizej masz linnk do instrukcji obslugi od str. 33 zaczyna sie zabawa z ustawianiem GPS, wystarczy przeczytac, zrozumiec i zrobic :)

http://www8.garmin.com/manuals/Forerunn ... ownika.pdf
Obrazek
ciaptak
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dziś może spróbuję na tym przysiąść i coś się z tego urodzi.
feelipe
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

macie jakis patent na ochrone garmina przed mrozem, lodem itp. sprawami?
Obrazek
bezul
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Cześć,

gdzie Waszym zdaniem najlepiej zakupić f305?
Myślę o polskich sklepach.
Z góry dziękuję za sprawdzone i pewne miejsca.
http://polibuda.info
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tu kupiłem swój:
Azymut
Ul. Corazziego 4 lok. 5
00-087 Warszawa
maciej65
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

feelipe pisze:macie jakis patent na ochrone garmina przed mrozem, lodem itp. sprawami?
Producent podaje zakres temperatur pracy od -20 do 60 stopni C.
Jak biegasz w temperaturze poniżej -20 to zakryj garmina rękawem kurtki/bluzy
feelipe
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

maciej65 pisze:
feelipe pisze:macie jakis patent na ochrone garmina przed mrozem, lodem itp. sprawami?
Producent podaje zakres temperatur pracy od -20 do 60 stopni C.
Jak biegasz w temperaturze poniżej -20 to zakryj garmina rękawem kurtki/bluzy
dzisiaj przy -15 sie pokryl lodem w miejsu gdzie sa styki, pewnie pot sparowal i zamarzl.
przy zakryciu rekawem nie straci sygnalu?
Obrazek
Awatar użytkownika
kotylionsznur
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ciaptak pisze:Mam pytanie o możliwości naszego Gremlina. Sprawa ma się tak, że mam mapkę z przebiegiem trasy i chciałbym ją przebiec, ale z racji jej zawisłości na pewno się pogubię. Czy jest jakaś opcja żeby wgrać trasę do zegarka i aby mnie nawigował. Poniżej trasa o której piszę.
Obrazek
Druga sprawa, czy może nawigować mnie po trasie, którą kiedyś już przebiegłem i jest w pamięci zegarka???
W przypadku nawigowania po trasie, którą już przebiegłeś to wydaje mi się, że można to osiągnąć wykorzystując opcję Wyścig w zakładce Trening. Osobiści nie sprawdzałem ale też się nad tym ostatnio zastanawiałem. Trasę można wtedy wybrać z zapisanego treningu w zegarku lub przesłać za pomocą Garmin Training Center. Nie wiem tylko jak wtedy z opcją AutoLap. Może ktoś z użytkowników eksperymentował w ten sposób?
Obrazek
kubek.74
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

pod rękawem nie traci sygnału :usmiech:
maciej65
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

feelipe pisze: dzisiaj przy -15 sie pokryl lodem w miejsu gdzie sa styki, pewnie pot sparowal i zamarzl.
przy zakryciu rekawem nie straci sygnalu?
W podobnej temperaturze biegałem dzisiaj prawie trzy godziny i nic się nie działo - żadnego lodu czy szronu.
Pod rękawem nie zgubi sygnału (chyba, że masz jakiś opancerzony ten rękaw) - odbiornik jest dosyć czuły, np. gdy jadę na bieganie samochodem to uruchamiam garmika w samochodzie chwilę przed dojechaniem na miejsce, i łapie sygnał w samochodzie :)
zielicho
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam.Mam problem ze swoim Garminem, otóż po podłączeniu do kompa nie ściąga on danych na TC.Się zbiesił się :usmiech: ? Normalnie ładuje się ale danych nie ściąga, TC nie widzi zegarka.Prosze o jakieś porady.Przez 2 lata mnie nie zawodził a tu masz...
Obrazek
Awatar użytkownika
KrzysiekWRC
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 39:01
Życiówka w maratonie: 3:11:01

Nieprzeczytany post

U mnie podczas ostatnich mrozów również nie tracił sygnału pod rękawem. Co do paska i nadgarstka (ktoś pytał wcześniej) - ja zapinam pasek na trzecie oczko (obwód nadgarstka ok 15cm), zatem pozostają jeszcze dwa oczka na mniejszą rękę :usmiech:
40km to nie odległość, 40 stopni to nie mróz, 40% to nie wódka!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ