PLUSY Z BIEGANIA ZIMĄ:)

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Amash
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 45:58
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wszystko fajnie, ale trzeba uważać na te śliskie momenty. Tak sobie biegniesz, biegniesz, bieeeeeeeee..... bum! :P
Nie lubię szybko kończyć!
PKO
Awatar użytkownika
Laufer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55.13,---

Nieprzeczytany post

Tak dokładnie, jest tragedia na nawierzchniach ;) trzeba bardzo uważać, ale na szczęście jeszcze się nie wywróciłem, lecz były lekkie poślizgi ;) teraz mam trochę podbiegów przed sobą, a "góreczki" u mnie są dosyć śliskie, więc nie wiem jak sobie poradzę ;D
Obrazek
ojciec
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35:10

Nieprzeczytany post

Ja tylko raz leżałem w tym roku :)

Ja nienawidzę trenować zimą. Może biegać od czasu do czasu nie było by tak źle, ale regularne treningi przychodzą mi z trudem. Moja motywacja spada wraz z temperaturą. Przy takim mrozie, i śliskim podłożu nie da się wykonywać szybszych treningów, a już za niecały miesiąc mam pierwsze zawody. O dziwo tej zimy opuściłem tylko dwa treningi, mam nadzieję, że to męczenie się zaprocentuje w sezonie. Nigdy dotąd nie przebiegałem całej zimy. Swoją drogą to nie tylko trening fizyczny, ale też trening charakteru.
Awatar użytkownika
scieslik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Ja już zrezygnowałam ze swojego planu i robię to na co pogoda pozwala. Lepsze to niż siedzenie na kanapie. Dzisiaj w końcu temperatura wzrosła powyżej -15 i pobiegłam sobie do lasu na ponad godzinę. Powoli, ale i tak znowu się wywróciłam :lalala:
Obrazek
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 04:10:12

Nieprzeczytany post

scieslik pisze:Ja już zrezygnowałam ze swojego planu i robię to na co pogoda pozwala.
Nie zrezygnowałaś tylko trochę go zmodyfikowałaś :)
ojciec
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35:10

Nieprzeczytany post

Obiecuję, że przy temperaturze powyżej -5*C będę biegać bez marudzenia. Tylko niech się w końcu zrobi cieplej!
Amash
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ojciec da już lepiej spokój. Zima jest przecie! :P
Awatar użytkownika
Laufer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ważne by przepracować całą zimę, za to w sezonie to się odbije dobrymi wynikami ;D
Obrazek
thomekh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Co 1.5-2 miesiące planu zimowego polecam zrobić 2 dni całkowicie bez sportu. Leżenie i odpoczywanie. Cały organizm dostaje tak w kość przez takie podłoże, że szkoda ryzykować uraz. A 2 dni to żadna strata, same korzyści.
Awatar użytkownika
majkabally
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

nie ma sensu rezygnować z biegania tylko dlatego, że jest mróz ;)

Zimy szczerze nie cierpię, ale rok temu się zawzięłam i biegałam również przy -10, a w tym i przy -15, ale bez wiatru, no i w lesie. na szczęście u nas nie ma w ogóle śniegu (Poznań), więc nie przewracam się, jak niektórzy... nie zazdroszczę!

W każdym razie nogi trochę drewniane na początku, ale warto się przełamać, a podbiegi ćwiczyć np na schodach, jak radzi Staszewski.

Zima to dobry czas, by budować formę na wiosenne starty, nie łamać się, biegać! :oczko:
http://majkachcialabybiegac.blogspot.com/
michal90
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:45:57

Nieprzeczytany post

Ja właśnie zimą zacząłem biegać ! Na początku temperatury były w granicach -6, ale jak obecnie jest po -14, a nawet ostatnio -16, to również biegam i czuję się świetnie !
Rozmawiałem ostatnio z kolegą, który również biega i dla niego taka zima jest najlepszą porą do biegania. Więc każdy według uznania. Jedni więcej, drudzy mniej, ale biegać trzeba ! :hej:
Obrazek
Amash
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No to Michał witam w klubie :). Biegam od początku grudnia i muszę przyznać, że niestraszna mi zima :spoko:
Awatar użytkownika
biegaczamator
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

W celu urozmaicenia treningu biegowego kupiłem dzisiaj na allegro narty śladowe. Za dwa dni podzielę się z wami wrażeniami po pierwszym w życiu zasmakowaniu tego pięknego sportu. Oby śnieg leżał do końca marca :hej:
Od tysięcy lat wszystkim cywilizacjom, kulturom i religiom, wielkim wojnom i rewolucjom, najwybitniejszym ludziom na świecie zawsze towarzyszy bieganie. Bieg to życie. Mnie oszukasz, przyjaciela oszukasz, mamusię oszukasz, ale życia nie oszukasz.
Awatar użytkownika
Laufer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzisiaj jest bardzo fajna pogoda do biegania, byłem na treningu porannym to bardzo fajnie się biegało, zobaczę jak będzie wieczorem to też sobie pobiegam jakieś rozbieganko ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Same plusiki biegania zimą i w dodatku po górach :taktak:
Legio Patria Nostra
Pozdrawia was Ostatni Mohikanin z Ustrzyk Górnych