Pomocy szukam

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Sickuup
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Potrzebuje pomocy porady chodzi o miesnie brzucha
Jak szybko i w jaki sposob wyrobic sobie boczne miesnie brzucha i oczywiscie srodek
Mam z tym problem bo jestem Pilkarzem mlodym i mysle ze miesnie brzucha poprawia moja zwinosc i nie tylko zreszta kazdy chce miec ladny brzuch.Prosze o odpowiedzi sprawdzonych metod i ile czasu w jaki sposob i po ilu miesiacach widac rezultaty :]
PKO
Tedi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na proste mięśnie brzucha dużo unoszeń nóg w zwisie(najlepsze ćwiczenie) i trochę spięć. Na skośne skręty tułowia z kijem na barkach, albo jak kto woli z gryfem od sztangi. pamiętaj tylko żeby mieć ugięte lekko kolana. Równie ważne są też dolne mięsnie pleców, rób opady ze sztangą albo jakimś kijem(plecy proste, kolana ugięte!!!, połowa ciężaru który wziąbyś w przysiadach na 12 ruchów), martwe ciągi, albo wyprosty tułowia na takiej ławeczce jeśli masz dostęp do siłowni. Bardzo ważne żeby wzmocnić wszystkie te mięśnie naraz a nie tylko brzuch, bo po pierwsze trzymają Cię do kupy, masz prostą sylwetkę i fajnie wyglądasz jak to podrzeźbisz.
Tedi
gg:5688977
[url=http://www.czarnogrod.prv.pl/][b]Czarnogród- przystań każdego wojownika......[/b][/url]
Tedi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A i jeszcze powiem tyle że unoszenie nóg w zwisie najlepiej jeśli robisz seria po seri na zmiane z kumplem aż do "zarzygania":bum:, , bo nie masz żadnego ryzyka kontuzji. Najlepiej jak masz taki drążek że wisząc nie dotykasz stopami podłoża, bo na takim rozporowym to przy ugiętych nogach raczej wiele nie zrobisz. Ja tak sobie wyrobiłem kaloryferka i teraz wystarczy że czasem go pomęcze:hej:.
Tedi
[url=http://www.czarnogrod.prv.pl/][b]Czarnogród- przystań każdego wojownika......[/b][/url]
Awatar użytkownika
Mirkas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Co do tego ćwiczenia. Unoszenie nóg w zwisie na drązku.Owszem bardzo fajne tylko ja dłuzej nie wytrzymuje w takim zwisie. Bola recę.A wtedy mniej sie skupiasz na nogach i brzuchu.
Najlepsze jest unoszenie nóg ,ale w podparciu na przedramieniu i łokciach(opiarasz nię na nich).Sa takie przyrzady na siłowni.A poniewaz nie bede chodził na siłownie dla jednego przyrzadu to planuje wykombinowac jakies podparcie np w futrynie drzwi.Chyba da sie zrobic.
Mirek K
Tedi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No to trzeba wzmocnić ręce!!!! Proponuję coś takiego: kup kołek od łopaty(ma idealną grubość), przewierć dziurę na środku, zaczep linkę, zawieś obciążenie i nawijaj. Ostry ból gwarantowany, ale za to są efekty, możesz wisieć na drążku ile chcesz. To ćwiczenie jest dobre na prostowniki nadgarstka, zginacze lepiej wyrabia sztanga ale nie chce mi się zakładać obciążenia i robie superserie nawijania w obie strony.
Tedi
Awatar użytkownika
Kazig
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Matko - piszesz pomocy, że już myślałem, że coś się stało.
Na mięśnie brzucha dobry jest drążek.
Sickuup
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

po kontuzji leciutko z formy wyszedlem i leciutko przytulem wlasnie na brzuchy i musze jak najszybciej powrucic do popredzniego stanu:] troche mi sie na bokach tluszczyku zebralo :(  i nie wiem czy same brzuszki na to cos poradza :/ wrucilem do treningow ale to nic nie da bez specjalnych cwiczen w domu jezli wiece cos na ten temat bardzo prosze o odp
Awatar użytkownika
Murat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeżeli masz trochę sadełka na brzuchu to ćwiczenia mięśni brzucha nic na to nie poradzą-trzeba się "ogólnie" odtłuścić-rowerek,wolne bieganie,basen itp.-b.długie ćwiczenia o małej intesywności, angażujące duże grupy mięśni.
Powodzenia!
Sickuup
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ale ja biegam duzo :) gram w MKS :)
Awatar użytkownika
Murat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie ma cudów-jeżeli ma zmniejszyć się ilość tłuszczyku to wydatek energii musi przewyższyć podaż paliwa /jadła/
:)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ