herson pisze:A biegasz już, czy po prostu tak sobie wymysliłeś, że musi to być zegarek, jak to nazywasz, biegowy?
Praktycznie każdy producent pulsometrów, ma tak bogaty przekrój modeli, że wybierzesz coś dla siebie, także pod względem estetycznym.
Propozycji masz co niemiara ( Polar, Garmin, Suunto, Timex )
Biegam. W tej chwili biegam z jakims pulsometrem z Lidla, ktorego oczywiscie nie da się wykorzystać jako pulsometru

i używam go wyłącznie jako stopera.
Najbardziej zależaloby mi na pamięci i możliwości ustawiania interwałów. Doszedlem do wniosku, że niepotrzebne mi pulsometry, gpsy, termometry, barometry i in. Co prawda marzą mi się kiedyś jakies bno ale kompas zawsze można dokupić na pasek zegarka i nie ma potrzeby miec go w zegarku.
Oczywiście, że powyżsi producenci mają mnóstwo modeli ale jak już napisałem są następujące ograniczenia: żeby nie wygladal odpustowo, koperta nie miała rozmiarów dłoni

i niewygorowana cena (powiedzmy do 500zl, oczywiście im mniej tym lepiej) co w dość znacznym stopniu zawęża wybór. Jak narazie znalazlem tylko ten ktory zalinkowalem. Chętnie dowiedziałbym jak u niego jest z ustawianiem interwałów, gdyby ktoś go miał.
krasnoludek6 pisze:jeszcze jedna firma robi zegarki w miare do noszenia na codzien to oczywiscie casio zobacz i ich oferte,pozdrawiam
Akurat modele sportowe Casio są strasznie jarmarczne. Przynajmniej wg mnie.