Darekbe - Komentarze
Moderator: infernal
- pulchniak
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39,29
- Życiówka w maratonie: 3,33,58
Jak szybko robisz przebieżki po 5km?
-
- Zaprawiony W Bojach
pulchniak pisze:Jak szybko robisz przebieżki po 5km?
Hmm, szczerze mówiąc nigdy nie liczyłem tempa w jakim robię przebieżki (następnym razem z ciekawości zrobię pomiary) nie jest to maksymalne tempo,ale staram się aby był to szybki i intensywny wysiłek (jeżeli tak to mogę nazwać )
- pulchniak
- Zaprawiony W Bojach
Odpowiadam za Księżną.
Darek tętno spoczynkowe to takie jakie masz rano po przebudzeniu, mierzone na leżąco.
Ono dużo mówi o Twojej kondycji tego dnia. Generalnie im niższe tym większą masz rezerwę tętna.
A im większa rezerwa tętna tym lepiej bo znaczy to że nie jesteś przetrenowany, przeziębiony i że jesteś wyspany. Po kilku kontrolnych pomiarach wiesz mniej więcej co się dzieje w Twoim organiźmie po bardzo prostym pomiarze. Następny ważny pomiar to minuta po zakończonym ostrym wysiłku. Im szybciej spada tym Twoje serce jest w lepszej formie. Tyle w ogromnym skrócie. Więcej na forum w działach zdrowie chyba.
Darek tętno spoczynkowe to takie jakie masz rano po przebudzeniu, mierzone na leżąco.
Ono dużo mówi o Twojej kondycji tego dnia. Generalnie im niższe tym większą masz rezerwę tętna.
A im większa rezerwa tętna tym lepiej bo znaczy to że nie jesteś przetrenowany, przeziębiony i że jesteś wyspany. Po kilku kontrolnych pomiarach wiesz mniej więcej co się dzieje w Twoim organiźmie po bardzo prostym pomiarze. Następny ważny pomiar to minuta po zakończonym ostrym wysiłku. Im szybciej spada tym Twoje serce jest w lepszej formie. Tyle w ogromnym skrócie. Więcej na forum w działach zdrowie chyba.
- pulchniak
- Zaprawiony W Bojach
Niezłe tempo
-
- Zaprawiony W Bojach
pulchniak pisze:Odpowiadam za Księżną.
Dzięki za rozjaśnienie sprawy Tomasz. Jutro po przebudzeniu zmierzę sobie tętno spoczynkowe.
Dzisiaj tuż po zakończonym treningu mierzyłem tętno, wynosiło 150 uderzeń.
Na pewno da mi to pewne wskazówki co się tam u mnie dzieje. Jak wiadomo czasami ambicja bierze górę nad rozsądkiem.
- pulchniak
- Zaprawiony W Bojach
Darek jak masz ochotę pobiec to daj znać. Start 9:45 - będę tam gdzie poprzednio i ruszamy samochodem pod Księżną. A potem robimy 26 km w tempie zbliżonym do tego z poprzedniego tygodnia
- pulchniak
- Zaprawiony W Bojach
No tak. Księżna, rumak, rycerze. To Cie bierze
-
- Zaprawiony W Bojach
Tomasz będe na pewno o 9:45. Jeżeli miało by się coś zmienić masz do mnie namiar ?pulchniak pisze:Darek jak masz ochotę pobiec to daj znać. Start 9:45 - będę tam gdzie poprzednio i ruszamy samochodem pod Księżną. A potem robimy 26 km w tempie zbliżonym do tego z poprzedniego tygodnia
Padłem.........Księżna pisze: Normalnie jak rycerze, rumakiem do zamku
- pulchniak
- Zaprawiony W Bojach
Darek tylko się nie przezięb. Było dobrze
- Księżna
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Wiele razy powtarzam, że życie mnie rozpieszczaLadyE pisze:
Ksiezna ale Ty to masz dobrze ...
Darek, dzięki za bieg i końcówkę, bo przy tym w-mordu-wietrze zawsze łatwiej się zmobilizować mając kogoś u boku:-)
-
- Zaprawiony W Bojach
U mnie jutrzejszy trening stoi pod znakiem ?
viewtopic.php?f=2&t=26556
viewtopic.php?f=2&t=26556