OLSZTYN - Kortowo, ul. Prawocheńskiego 7, Sobota 9:30!
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
jak się wyrobie to będę , dam znać smsem
pozdr
pozdr
- runkris
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45:28
- Życiówka w maratonie: 3:37:19
Dzisiejszy trening z powodów zawodowych muszę odwołaćrunkris pisze:Jak czas i zdrowie dopisze jutro robię ostry trening w Parku Kusocińskiego w godz. 19:00-20:00, start 18:50 obok budynku starego LOI
1,5km trucht + 6x1000m po 4:30 z przerwami 6x500m trucht + 1,5km
zamiennie 11km po 5:00
może ktoś jest chętny
-
- Wyga
Właśnie walczyłam z żywiołem w Kusocińskim, nawet nie było aż tak strasznie zimno (mimo gównianego wiatru) i dobrze się biegało ale, biegałoby mi się jeszcze lepiej gdyby nie smarki ktoś zna jakiś skuteczny lek?
Co nie dobiegnę, to rozbawię
- techgraph
- Zaprawiony W Bojach
Jeśli nie masz wysokiej temperatury to ... zdecydowanie aktywność fizyczna jest najlepszym rozwiązaniem na tego typu problemy ...
Moimi własnymi sposobami na lekkie przeziębienie (choć oczywiście akurat nie musza działać na Ciebie) są np.
... sauna (np. 4x15min na "górnej półce" + fest schłodzenia) ... to akurat wczoraj ...
lub
... basen (chlorowana woda zdecydowanie osusza i dolegliwości "nochala" się zmniejszają)
ale
... najważniejszym jest by w leczeniu nie "przemiareczkować" bo skutki już większego przeziębienia trwają tak na prawdę parę tygodni i nawet jak już katarek minie to organizm wydolnościowo potrzebuje sporo czasu żeby "wrócić"
a szkoda by było ... wszak wiosna za pasem ...
A teraz wszyscy głośno odganiamy zimę ... a sio !!!
Moimi własnymi sposobami na lekkie przeziębienie (choć oczywiście akurat nie musza działać na Ciebie) są np.
... sauna (np. 4x15min na "górnej półce" + fest schłodzenia) ... to akurat wczoraj ...
lub
... basen (chlorowana woda zdecydowanie osusza i dolegliwości "nochala" się zmniejszają)
ale
... najważniejszym jest by w leczeniu nie "przemiareczkować" bo skutki już większego przeziębienia trwają tak na prawdę parę tygodni i nawet jak już katarek minie to organizm wydolnościowo potrzebuje sporo czasu żeby "wrócić"
a szkoda by było ... wszak wiosna za pasem ...
A teraz wszyscy głośno odganiamy zimę ... a sio !!!
-
- Dyskutant
elo, potrzebuje podpowiedzi, czy jest jakaś graniczna temperatura na minusie poniżej której nie biegacie? nie mam doświadczenia bo to moja pierwsza biegowa zima, nie chcę przedobrzyć, chyba lepiej jeden trening w hali niż tydzień w łóźku? jeżeli bez względu na temperaturę wychodzicie to na jak długo? jaki jest najefektywniejszy trening w takim czasie? z góry dziękuję wszystkim kenijczykom, maratończykom i innym entuzjastom biegania
- techgraph
- Zaprawiony W Bojach
Wczoraj robiłem wybieganie na Leśnej ... około 18-tej było jakieś 10-13 st na minusie rzęsy mi zamarzły ... gardło w tej temperaturze dostaje niesamowicie ... pomimo biegu z bandamką ... postawię tezę że sens faktyczny treningu wydolnościowego jest gdzieś do minus 5-7 stopni ... a w związku z tym dzisiaj tempo na bieżni ... nie lubię tego ale cóż ... Wiązowna za pasem ...
Ostatnio zmieniony 01 lut 2012, 23:16 przez techgraph, łącznie zmieniany 1 raz.
- techgraph
- Zaprawiony W Bojach
a teraz z innej beczki ... już na AKM rozpuszczałem wici ...
mam na zbyciu nówkę blaszkę nie śmiganą Garmina Forerunnera 310XT z HRem ... moja cena 999zł (z tego co wiem sklepowa to 1240zł)
od razu opowiadam historię GPSu ...
... był wadliwy wysłany do naprawy, GARMIN podjął decyzję o wymianie na nowy z nową Gwarancją 24 miesięczną liczoną od 19.01.2012r.
póki nowy i nawet nie rozpakowany sprzedaję ... oczywiście przekażę wszelkie dokumenty jakie posiadam (faktura itd.)
sprzęt jest nawet nie zarejestrowany na stronie Garmina tak więc jak ze sklepu
Andrzej
667-888-618
mam na zbyciu nówkę blaszkę nie śmiganą Garmina Forerunnera 310XT z HRem ... moja cena 999zł (z tego co wiem sklepowa to 1240zł)
od razu opowiadam historię GPSu ...
... był wadliwy wysłany do naprawy, GARMIN podjął decyzję o wymianie na nowy z nową Gwarancją 24 miesięczną liczoną od 19.01.2012r.
póki nowy i nawet nie rozpakowany sprzedaję ... oczywiście przekażę wszelkie dokumenty jakie posiadam (faktura itd.)
sprzęt jest nawet nie zarejestrowany na stronie Garmina tak więc jak ze sklepu
Andrzej
667-888-618
-
- Dyskutant
Jest dosyć ciężko (słoneczko kusi,mróz straszy).Bieganie przy takich minusach powinno przybrać formę bardzo delikatnego rozruchu (niwielka intensywność,mały wysiłek) pamiętaj o odpowiednim ubiorze i ochronie twarzy (kominiarka,chusty wielofunkcyjne).Jeszcze jedna sztuczka, przy wdechu językiem dotykaj podniebienia (ogrzewasz wdychane powietrze).Miłego biegania.Martinen82 pisze:elo, potrzebuje podpowiedzi, czy jest jakaś graniczna temperatura na minusie poniżej której nie biegacie? nie mam doświadczenia bo to moja pierwsza biegowa zima, nie chcę przedobrzyć, chyba lepiej jeden trening w hali niż tydzień w łóźku? jeżeli bez względu na temperaturę wychodzicie to na jak długo? jaki jest najefektywniejszy trening w takim czasie? z góry dziękuję wszystkim kenijczykom, maratończykom i innym entuzjastom biegania
- loko
- Zaprawiony W Bojach
Uwaga!!!! w związku z temperaturami panującymi na dworze, najbliższe zajęcia odbędą się na boso...
dla wzmocnienia mięśni stóp i tułowia BBL przeniesie się na salę
spotykamy się na stadionie w Kortowie i maszerujemy na salę koło "Kortówki"
Tomek Domżalski
- ikar70
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 44:48
- Życiówka w maratonie: 3:48:11
poważnie ???loko pisze:Uwaga!!!! w związku z temperaturami panującymi na dworze, najbliższe zajęcia odbędą się na boso...
- Malko Runers
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 50.08
Jakie plany na sobotę bogu biegania loko w skrócie BBL.