Leki hormonalne a bieganie
Moderator: beata
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Moje drogie proszę o pomoc. Lecze się tabletkami antykoncepcyjnymi Diane 35, wiem ze to indywiduwalna sprawa jak organizm reaguje na lek, ale czy któraś z was brała tabletki antykoncepcyjne i trenowała, nie wpływało to na wasza wytrzymałość? Ja czuje się fatalia mam 18 lat, a nie potrafię złapać tchu po 20 minutach, a jeszcze pare mc temu 2 godziny to nie był problem...
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
Biorę tabletki i biegam bez problemu - mniej lub bardziej, ale to na pewno nie jest kwestia tabletek Podejrzewam, że to Twoje pierwsze, więc może po prostu ich nie tolerujesz i potrzebujesz innych. Porozmawiaj o tym ze swoim lekarzem przy następnej wizycie.
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
- Kanas78
- Zaprawiony W Bojach
Diane35 to taki "lek" bardziej przepisywany dla kobiet mających problemy z trądzikiem, przyjmuje się, że nie powinien być zapisywany sam w sobie jako środek antykoncepcyjny. Jest zresztą już "lekiem" nie najnowszym na naszym rynku, jest mnóstwo innych pigułek z mniejszą dawką hormonów. Faktycznie, może być też tak, jak mówi Kachita, że się jeszcze organizm nie przystosował.
Z reguły nową pigułkę organizm uczy się tolerować w okresie do 3 miesięcy-jeśli po tym czasie dalej Ci będzie źle, idź do lekarza i zgłoś mu to, poproś o zmianę na coś innego.
W mojej ocenie pigułka sama w sobie raczej nie ma aż tak wielkiego wpływu na aktywność fizyczną, jak Ty to opisałaś, na inne rzeczy wpływ ma i owszem, ale to już inna historia
Z reguły nową pigułkę organizm uczy się tolerować w okresie do 3 miesięcy-jeśli po tym czasie dalej Ci będzie źle, idź do lekarza i zgłoś mu to, poproś o zmianę na coś innego.
W mojej ocenie pigułka sama w sobie raczej nie ma aż tak wielkiego wpływu na aktywność fizyczną, jak Ty to opisałaś, na inne rzeczy wpływ ma i owszem, ale to już inna historia
-
- Rozgrzewający Się
To w dużym stopniu zależy od tego, w jaki sposób lekarz dopierał ci wspomniane leki. Czy przed wypisaniem recepty miałaś badany poziom hormonów? Jeśli nie, i po prostu wypisał Ci je – brzydko mówiąc – na pałę, to możliwe, że pod wpływem dużego wysiłku faktycznie w organizmie coś się nieprzyjemnego zadziało. Zwróć uwagę na to, że hormony mają duży wpływ na serce, a ty piszesz właśnie o zadyszcze… Może warto udać się do innego lekarza? Jesteś młodziutka, nie pozwól żeby źle dobrane hormony pomieszały ci zdrowie.