Czy mógłby ktoś porównać Adidasy Response Trail do XA PRO 3d Ultra 2 ?
W tych pierwszych (wer. 16) zrobiłem ok. 1300km. (70/30 teren/asfalt) i w zasadzie byłem zdecydowany na 18-tkę. Coś mnie kuszą jednak 3d Ultra 2. Czy jakość biegu w terenie jaką oferują uzasadnia wagę ? ( ok 390g to dosyć dużo; response trail 44 -350g ) Patrząc na test porównawczy tych dwóch modeli na trailrunningreview.com/ wnioskuję, że przewaga salomonów będzie rosła razem ze wzrostem trudnośći podłoża. Biegam w G.Stołowych i Kamiennych; jest sporo skałek, dropów, kamieni jednak nie jakoś super ekstremalnie i nie wiem czy warto kupić cięższe i bardziej pancerne salomony. Byłbym wdzięczny za opinie osób, które miały w łapkach/najlepiej na nogach oba modele.
Które ? Adidas Response Trail vs Salomon XA PRO 3d Ultra 2
- Stary Wyga
Maje doświadczenie z XA Pro jest raczej negatywne. Ich trwałość wg mnie pozostawia wiele do życzenia. Response ma wg mnie twardszą podeszwę co na kamienistym podłożu sprawdzi się lepiej a w Salomonie będziesz czuł każdy kamień.
Choć co do Responsów to też nie wiem jak teraz jest, pamiętam Responsy sprzed kilku lat.
Salomon kiedyś miał jakieś ciekawe koncepcje rodem z narciarstwa, teraz mi się wydaje, że ma mocny marketing ale produkty raczej średnie.
Choć co do Responsów to też nie wiem jak teraz jest, pamiętam Responsy sprzed kilku lat.
Salomon kiedyś miał jakieś ciekawe koncepcje rodem z narciarstwa, teraz mi się wydaje, że ma mocny marketing ale produkty raczej średnie.
pozdrawiam
- Katarina
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
wprawdzie nie w XA pro ale w xt wings przeleciałam dobrze ponad 1000km. w terenie i czasem w zimie. zesztywniały od ciężkich warunków (błoto, sól) i ocierają w jednym miejscu, ale poza tym wyglądają całkiem całkiem 
więc... różnie to bywa. wiele zależy od tego gdzie i jak się biega. jeśli to miałby być trening a nie ekstremalne zawody to raczej długo wytrzymają.
i w tychże xt wings bardzo dobrze mi się w stołowych biegało (doczytałam do końca postu
).
a czy bardziej czy mniej pancerne to już raczej zależeć będzie od biegacza. ukształtowanie terenu w okolicy przemawiałoby raczej za czymś lżejszym, dynamiczniejszym

więc... różnie to bywa. wiele zależy od tego gdzie i jak się biega. jeśli to miałby być trening a nie ekstremalne zawody to raczej długo wytrzymają.
i w tychże xt wings bardzo dobrze mi się w stołowych biegało (doczytałam do końca postu

a czy bardziej czy mniej pancerne to już raczej zależeć będzie od biegacza. ukształtowanie terenu w okolicy przemawiałoby raczej za czymś lżejszym, dynamiczniejszym
cats do not go for a walk to get somewhere, but to explore
- fotman
- Zaprawiony W Bojach
Tak, tak- response trail są najlepsze: LINK 

Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
-
- Rozgrzewający Się
osobiście brałbym adasie, miałem styczność z obiema markami i o wiele bardziej byłem zadowolony z adidasów.