JAK ZACZĄĆ BIEGAĆ

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
leszeksz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

WITAM . Mam pytanie do biegających , zwłaszcza do tych co na temat biegania mogą już coś niecoś powiedzieć .

RZUCIŁEM PALENIE teraz w niedzielę 22 stycz od poniedziałku zacząłem biegać ,rano do pracy 2,5 km i z pracy do domu 2,5 km.LEDWO to przebiegłem chyba z 6 razy po drodze odpoczywałem idąc truchtem i znowu wolny bieg - 2,5 km przebiegłem w 16 min. We wtorek znowu to samo mimo potężnych zakwasów przebiegłem w 12 min to mnie podbudowało . ZAWZIĄŁEM SIĘ I BĘDĘ BIEGAŁ. Pomóżcie jak do tego podejść głównie mam na myśli te PALENIE. PLIS
PKO
Awatar użytkownika
Laufer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55.13,---

Nieprzeczytany post

Jeśli na prawdę długo paliłeś to faktycznie może być Ci na początku bardzo ciężko, ale jeszcze trochę i będziesz biegał po 5min/km. Trochę motywacji i zapału a wszystko będzie dobrze. Polecam Ci na początku biegać codziennie tak jak do tej pory po te 2,5km a, gdy poczujesz się lepiej i nie będziesz czuł takiego zmęczenia to możesz stosunkowo zwiększać dystans ;D
Pozdrawiam ;D
Obrazek
peter770
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Uważaj na kontuzje i nie forsuj się...A, najlepiej trzymaj się któregoś z planów- poszukaj na bieganie.pl.Nie brakuje ich tu.
Powoli ale systematycznie biegnąć do przodu...
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 04:10:12

Nieprzeczytany post

peter770 pisze:A, najlepiej trzymaj się któregoś z planów
Najlepiej trzymaj się tego co mówi Twoje ciało i zdrowy rozsądek. Nie ma nic gorszego od katowania się na siłę.
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

leszeksz pisze: Pomóżcie jak do tego podejść głównie mam na myśli te PALENIE. PLIS
W tej sprawie to już wszystko zależy od twojej silnej woli i od osób z którymi przebywasz.Musisz wszystkim powiedzieć i liczyć że będą ciebie wspierać i nawet upominać jak będziesz chciał zapalić,najlepiej nie przebywaj w towarzystwie palaczy,unikaj pokus.
Obrazek
leszeksz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

WITAM . A teraz czas na pochwałę samego siebie .Biegam do i z pracy codzienni , jak wspomniałem po 2,5 km
Jest dobrze a nawet jeszcze lepiej.
Z paleniem też sobie radzę ( nie palęęę )
TEN dystans bez odpoczynku w 10 min
I CO
Awatar użytkownika
Laufer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55.13,---

Nieprzeczytany post

No widzę, że jest coraz lepiej i to w tak krótkim czasie ;D A jak się czułeś po przebiegnięciu tego dystansu w 10 min?
Obrazek
leszeksz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

KOLEGO to było jak wygrana na roteli jeżeli chodzi o emocje , a fizycznie nie tak źle ja pierwszego dnia z tymi 6 czy 8 przystankami na odpoczynek.
od środy już pokonuje ten wspomniany odcinek bez odpoczynku .
tylko zbliża się weekend w związku z tym , czy robić sobie odpoczynek czy też nie.
Osobiście to bym nie robił tylko czy to dobre takie obciążenie dla początkującego i w dodatku PALACZA "byłego"
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Spróbuj w weekend pobiegać dużo dużo wolniej,może godzinny marszobieg,większość biegaczy właśnie w weekend robi sobie dłuższe wybiegania,jeżeli czujesz się zmęczony odpocznij choć mi najlepiej odpoczywa się podczas uprawiania sportu :hahaha:
Obrazek
leszeksz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A co z tym mrozem . jak sobie radzicie czy pauzujecie ?
Awatar użytkownika
mariod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

leszeksz pisze:A co z tym mrozem . jak sobie radzicie czy pauzujecie ?
Przepraszam,to pytanie to marnej jakości żart? :hahaha:......nie smęć,nie smęć kolego,bo to nawet nie wypada zadawać takich pytań :hahaha:
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak odpowiednio się ubierzesz i zabezpieczysz te części ciała które są najbardziej narażone na odmrożenia to można pobiegać.
Obrazek
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No nie, kolo mnie dobił. To ja biegam kilka lat i nie mogę pobiec 4 km po 4/ km a on po kilku biegach tak pociska. Ech, ze mnie jest jednak zmrożona pinda,...
Awatar użytkownika
mariod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zmrożona pinda,...
Na wiosnę odtajesz :hahaha:
rufuz

Nieprzeczytany post

He he he co jakis czas pojawiaja sie osoby na tym forum oczekujace, ze ktos im "przyklasnie", ze bieganie w zla pogode jest do niczego i ze najlepiejlepiej w ogole nic nie robic a aktywnosc fizyczna ograniczyc do wciskania przyciskow na pilocie TV. Proponuje jakies forum w stylu "kolo gospodyń wiejskich" a nie zawracanie nam d..y ciaglym zrzedzeniem o tym jakie to bieganie jest "brzydkie" :ble: Jak sama nazwa wskazuje to jest forum bieganie.pl a nie "pierdzenie w kanape.pl" :ble:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ