Dam radę, czy nie dam rady?

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
maharasztra
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam mam 18 lat. Za mną dwa półmaratony, biegam rekreacyjnie od wiosny 2011 roku. Czy jeże teraz zdecyduje się na maraton pod koniec kwietnia. Myślicie, że dam radę? Proszę o pomoc ze strony bardziej obeznanych. Biegam do 3 razy w tygodniu w tym jeden bieg ponad godzinę. Raz w tygodniu wplatam basen.
PKO
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

maharasztra pisze:Witam mam 18 lat. Za mną dwa półmaratony, biegam rekreacyjnie od wiosny 2011 roku. Czy jeże teraz zdecyduje się na maraton pod koniec kwietnia. Myślicie, że dam radę? Proszę o pomoc ze strony bardziej obeznanych. Biegam do 3 razy w tygodniu w tym jeden bieg ponad godzinę. Raz w tygodniu wplatam basen.
Dasz rade... ale po co? Poszukaj klubu i biegaj na biezni!! Na maraton masz jeszcze czas.

Pozd.
Rolli
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Daj sobie spokój z maratonem w kwietniu a pobiegnij kilka mniejszych biegów a maraton może na jesień tylko nie zapomnij porządnie potrenować,masz jeszcze czas.
Obrazek
maharasztra
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tzn. już 2 mc temu myślałam o maratonie, więc raz na miesiąc robiłam sobie 21 km stabilnym tempem na 2 godziny. W czerwcu mam sie wybrać na cały miesiąc maszerowania, a w maju wiadomo matura i dlatego właśnie sie zastanawiam, czy nie przeciążę organizmu. Szczególnie martwią mnie bóle kolan które po nocy nie dają spać... no przykro mi, ale może rzeczywiście jesień i jakiś marato wrześniowy to jest lepsza opcja... Ale nie ma co w kwietniu jest chyba półmaraton Warszawski- lepsze to niż nic.
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 04:10:12

Nieprzeczytany post

maharasztra pisze:Szczególnie martwią mnie bóle kolan które po nocy nie dają spać... .
W takim razie idź do lekarza i podaruj sobie bieganie na jakiś czas. Zastąp bieganie jazdą na rowerze i basenem.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ