Komentarz do artykułu Szybka, płaska, atrakcyjna!
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Szybka, płaska, atrakcyjna!
- ssokolow
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Życiówka w maratonie: 4:04:02
Muszę przyznać że Łódź wraca do dobrej tradycji krzyżowania tras biegaczy... (bo nie bardzo wyobrażam sobie żeby tą mapę dało wykonać bezkolizyjnie - no chyba że na tych skrzyżowaniach są wiadukty.... ) - jeszcze trochę i wrócą z trasą do tej jednej jedynej i niepowtarzalnej sprzed kilku lat
wtedy dla weteranów będzie już niezły handicap 
pytanie do kogoś z łodzi - będą się biegaczy krzyżować czy tylko tylko im się wydaje bo widzę jedynie płaską mapę i nie znam skrzyżowań.

pytanie do kogoś z łodzi - będą się biegaczy krzyżować czy tylko tylko im się wydaje bo widzę jedynie płaską mapę i nie znam skrzyżowań.
- Buniek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:35
- Życiówka w maratonie: 2:57:09
Mariusz Giżyński pisze:Dzisiaj byłem w Łodzi oglądać trasę Maratonu.
Jestem mile zaskoczony jej profilem i co najciekawsze jakością asfaltu. Organizatorzy postarali sie wytyczyć trasę tak, żeby była możliwie najszybsza.
Ciągle nie wiem, gdzie pobiegnę 15 kwietnia. Czekama na informację z Rotterdamu. Nie wykluczam też Wiednia, choć po zeszłym roku mam kiepskie wspomnienia.
Do końca miesiąca trzeba podjąć decyzję. Nie spieszę się z tym, ponieważ to ważna decyzja. Nie tylko liczy się teren, ale rownież bieg w dobrym tempie, ułożony pod zamierzenia, spora grupa biegaczy na zbliżonym poziomie. Wszystkie czynniki muszą się zgrać, a przede wszystkim dobra forma, nad czym skupiam się w pierwszej kolejności.
Punkt dla Łodzi!
Krzysiek
- kisio
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Jest szansa na wersję mapy dla kogoś kto nie zna Łodzi? Bo szczerze mówiąc bardziej pogmatwanej mapy trasy jeszcze nie widziałem i choć w młodości lubiłem zadania z labiryntami w 'Wesołych Minutach' to tu nie jestem w stanie rozkminić co gdzie i jak..
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Eee, nie znasz trasy z 2009 roku.kisio pisze:Jest szansa na wersję mapy dla kogoś kto nie zna Łodzi? Bo szczerze mówiąc bardziej pogmatwanej mapy trasy jeszcze nie widziałem

-
- Rozgrzewający Się
Jestem z okolic Łodzi i te rejony przemierzam prawie każdego dnia. Teoretycznie da się przeprowadzić tak trasę aby się nie krzyżowała, są tam skrzyżowania dwupoziomowe. Nie mniej jednak radziłbym wykonanie dokładniejszej mapy, bo czytelność tej jest fatalna. Radzę dodanie jakiś strzałek i przejrzystsze przedstawienie miejsc krzyżowania się trasy. Ludzie którzy nie znają Łodzi mogą mieć spore problemy z orientacją! Pozdrawiam i mam nadzieje że mapa zostanie poddana lekkim poprawkom:)
- ooco
- Zaprawiony W Bojach
Adam Klein pisze:Eee, nie znasz trasy z 2009 roku.kisio pisze:Jest szansa na wersję mapy dla kogoś kto nie zna Łodzi? Bo szczerze mówiąc bardziej pogmatwanej mapy trasy jeszcze nie widziałem
he he, pamiętam, choć ta tez daje do myślenia :D
edit:
mam!

-
- Wyga
Jest już poprawiona wersja mapy http://www.lodzmaraton.pl/trasa-maraton
dodane są strzałki, niebawem mapa będzie uzupełniona o punkty odświeżania. Mogę wszystkich uspokoić trasa w żadnym momencie się nie krzyżuje (w tych miejscach są wiadukty)
dodane są strzałki, niebawem mapa będzie uzupełniona o punkty odświeżania. Mogę wszystkich uspokoić trasa w żadnym momencie się nie krzyżuje (w tych miejscach są wiadukty)
- mariod
- Zaprawiony W Bojach
Szykuje się jeden z najlepszych maratonów w Polsce.Organizatorzy chyba znowu pokażą jak się robi maraton....taką mam przynajmniej nadzieję.Rok temu było perfekcyjnie,a ta meta w Arenie to bajka.
- mariod
- Zaprawiony W Bojach
No,fakt.Nie wiadomo jaki rozmiar zamawiać,bo Kalenji mają zaniżoną rozmiarówkę.wolf1971 pisze:Trasa fajna. Ciekawe co z koszulką technicznąKalenji czy adidas? Coś długo zwlekają z informacją
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:42
- Życiówka w maratonie: 4:14:37
Spoko - jak coś to się dogadamy, wszak Kalenji to mój główny sponsor :D 

- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
Tak jak i adidas. Fajnie, że 10K Run ma koszulke techniczną adidasa (nie spotkałem się z takim pakietem w mojej karierze startowej). Startujące kobiety maja zatem problem z rozmiaremmariod pisze:No,fakt. Nie wiadomo jaki rozmiar zamawiać,bo Kalenji mają zaniżoną rozmiarówkę.wolf1971 pisze:Trasa fajna. Ciekawe co z koszulką technicznąKalenji czy adidas? Coś długo zwlekają z informacją