Kontuzja podeszwowego
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Od poewnego czasu męczy mnie ból w okolicach pięty. Podczas codziennych czynności nie czuje tego wogóle, jednak jak zaczynam biegać ból jest nie do zniesienia. Byłem u lekarzy: rentgen ani USG nic nie wykazało jednak pauza trwa już prawie miesiąc. Jak się zabrać za leczenie tego i czym to może być spowodowane? Załączam zdjęcie na którym jest miejsce bólu (czarny kolor). Pozdrawiam!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- krasnoludek6
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: <40
- Życiówka w maratonie: 3:27
dopisz kolego co powiedzial lekarz,nawet jesli sie z tym nie zgadzasz
-
- Rozgrzewający Się
Jeden lekarz powiedział, że może być coś z piszczelowym długim i wypisał mi fizykoterapię (krioterapię, magnetronik i jonoforezę), drugi, że być może nadwyrężenie podeszwowego. Ale w obu przypadkach podchodzili tak jakby z dystansem, ponieważ badania nic nie wykazały. Jednak pare dni temu yszedłem na kontrolne wybieganko i ból jest dokaldnie taki sam jak miesiąc temu (nie bralem narazie zabiegów). Zanim zdąże załatwić te zabiegi to minie kawał czasu, a ja go nie mam. 28 stycznia mam jechac na pierwszy obóz kadrowy i nie wiem co mam robić...
- krasnoludek6
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: <40
- Życiówka w maratonie: 3:27
28 stycznia zapomnij [dla dobra twojej nogi]
nalezy jak najszybciej zalatwic fizjoterapeute jesli mieszkasz blisko wroclawia moge pomoc jesli nie szkoda gadac .
Szkoda gadac bo najpierw fizjoterapeuta musi zbadac a gdybanie:no mozesz stosowac narazie plytki masaz na rozsciegno podeszfowe.
laser w okolkicy bolesnej ,skad laser podpowiem taka sama wiazka lecze pacjetow [kup sobie wskaznik laserowy z reguly sa duzo slabszej mocy od medycznego,czyli np:2 minuty zabiegu robisz kolego 7-8minut
jesli interesuje Cie dalej co mam do podpowiedzenia pisz na prywatna
ALE TO JEST GDyBANIE
nalezy jak najszybciej zalatwic fizjoterapeute jesli mieszkasz blisko wroclawia moge pomoc jesli nie szkoda gadac .
Szkoda gadac bo najpierw fizjoterapeuta musi zbadac a gdybanie:no mozesz stosowac narazie plytki masaz na rozsciegno podeszfowe.
laser w okolkicy bolesnej ,skad laser podpowiem taka sama wiazka lecze pacjetow [kup sobie wskaznik laserowy z reguly sa duzo slabszej mocy od medycznego,czyli np:2 minuty zabiegu robisz kolego 7-8minut

jesli interesuje Cie dalej co mam do podpowiedzenia pisz na prywatna
ALE TO JEST GDyBANIE

- Kanas78
- Zaprawiony W Bojach
ja bym jeszcze doradziła masaż kostką lodu w okolicy bólu-taki 3 minutowy, mi pomaga, ale wiadomo, każdy jest inny
faktycznie, najlepsza jest fizykoterapia, jak masz dostęp i mozliwość, to wykorzystaj to
na rozcięgno stosuje się również niesterydowe leki przeciwzapalne
w jakim obuwiu biegasz? musi być jak najbardziej elastyczne jeśli chodzi o podeszwę
ważne jest również przykładanie się do rozciągania mięśni łydek
(oczywiście jeśli założymy, że to rozcięgno)
faktycznie, najlepsza jest fizykoterapia, jak masz dostęp i mozliwość, to wykorzystaj to
na rozcięgno stosuje się również niesterydowe leki przeciwzapalne
w jakim obuwiu biegasz? musi być jak najbardziej elastyczne jeśli chodzi o podeszwę
ważne jest również przykładanie się do rozciągania mięśni łydek
(oczywiście jeśli założymy, że to rozcięgno)