GARMIN FORERUNNER 60 HR/FP vs Beurer pm 62

zychu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam

liczę na pomoc...;)
mianowicie zastanawiam się nad kupnem jednego z wymienionych w tytule pulsometrów nie mam żadnego doświadczenia w pulsometrach i nigdy żadnego nie używałem...troche czytałem o obu produktach jednak nie mogę się zdecydować proszę więc tych którzy używają ww pulsometrów o wskazówki i sugestie z mojej strony zaznacze że najbardziej zależy mi na dokładności pomiaru pulsu, zużytych kaloriach oraz w przypadku beurera spalonego tłuszczu i tutaj pytanie czy pomiary np spalenia tłuszczu w tym pm 62 są w miare wiarygodne?? Z góry dziękuje za pomoc

pozdrawiam zychu
PKO
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja nie używam obu, a tylko jednego :).
Przede wszystkim, ogromna różnica w cenie ( mają na uwadze cenę Garmina z HR i FP ) i sposób transmisji sygnału.
W garminie nie zdarzyło mi się nigdy żeby stracić sygnał z fp czy paskiem, chociaż na początku błędnie uważałem, że za każdym razem trzeba włączać wyszukiwanie FP, a wystarczyło wejść tylko w tryb SPORT i być w pobliżu butów.
W przypadku transmisji analogowej, mogą pojawić się problemy z mocą i jakością sygnału ( mam wrażenie, że może zgłupieć w pobliżu innych urządzeń ).
Co do dokładności, a któż to wie? Jeszcze nie wpadłem na pomysł, żeby konfrontować pulsometr z np ciśnieniomierzem ( w zakresie tętna oczywiście ) :hej:

W kwestii wyglądu, beurer przypomina mi zegarek komunijny :)
zychu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

akurat cechy wizualne nie maja dla mnie znaczenia...ja mam takie odczucia że jedynie pomiar spalonego tłuszczu w beuer mi się podoba z tym że nie jest to najważniejsza cecha gdzie ważny jest dla mnie sam pomiar pulsu potem energia itd dlatego tez waham się;)
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zychu pisze:akurat cechy wizualne nie maja dla mnie znaczenia...ja mam takie odczucia że jedynie pomiar spalonego tłuszczu w beuer mi się podoba z tym że nie jest to najważniejsza cecha gdzie ważny jest dla mnie sam pomiar pulsu potem energia itd dlatego tez waham się;)
Te cechy które są dla Ciebie ważne posiadają najtańsze pulsometry i nawet w nich pomiar pulsu jest dokładny. Garmin fr60 jest tak pożądanym sprzętem z zupełnie innych powodów, głównie dzięki możliwości zaprogramowania indywidualnego treningu, zarówno w oparciu o tempo jak i dystans, czas czy też puls. To, że on ma pulsometr wcale nie jest decydujące, choć miło, że też go posiada. To już jest sprzęt profesjonalny, dla doświadczonych biegaczy.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
zychu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

nie ukrywam że innne funkcje przydadzą się w czasie póżniejszym więc nie warto chyba kupować teraz sprze tańczy z mniejszą ilością funkcji by po jakimś czasi kupić coś lepszego po prostu na dzień dzisiejszy i najbliższy czas potrzebuje najbardziej tych funckcji o których wspomnałem natomiast co do samego biegania to juz biegam spory czas więc możliwe że się zainteresuje pozostałymi bajerami
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

piszesz, że biegasz już poro czasu, zastanawia mnie tylko jedno, dlaczego tak istotne jest dla Ciebie wskazanie spalonego tłuszczu?
myślałem, że takimi pierdołami zajmują się panienki latające na fitnesss
zychu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

heh bez przesady z tymi panienkami,
mam jakies 3kg zbędnego tłuszczu ale nie chce zbytnio palić mieśni czy zbyt intensywnie palić fatu (jo jo, trwalsze efekty itp) biegam długo lecz czasami zanidbuje diete i jednak zawsze coś zostanie, czegoś nieporządanego przybędzie dlatego też zależy mi na tych funkcjach

btw możecie coś jeszcze doradzić??
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

moim zdaniem, są to mocno niedokładne dane, jakie by nie były
może istnieje jakiś przelicznik spalonych kalorii na gramy tłuszczu, ale pewnie wynik byłby tak samo mocno hipotetyczny
zychu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

w miedzyczasie kolejny raz czytam tematy juz istniejące widze że wielu chwali garmina hr 60 a ja czytając zastanawiam się jak wspomniał którys z kolegów wcześniej czy oby napewno potrzebny mi juz teraz taki sprzęt bo nie ukrywam im więcej funkcji tym ciekawiej ale tak naprawdę zależy mi na dobrym pulsie i ewentualnie w miare dobrze wskazanej ilości spalonych kalorii

to może idąc w tę strone polecicie jakiś sprzęt ?? nie koniecznie któryś z wymienionych wyżej?
zychu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

czesc,

pomoze ktoś ?? powiem wprost zależy mi na dokładności pomiaru pulsu i w miare dobrze przybliżonej ilości spalonych kalorii ?? czytałem że polar wskazuje dość dokładnie puls i na jago podstawie oblicza ilosc spalonych kalori - co o tym myślicie??

np http://allegro.pl/pulsometr-rs100-czarn ... 92528.html
maciejl
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Używałem kaleni cw 300, a teraz mam fr60. Podstawowym problemem cw300, była analogowa transmisja. Pulsometr potrafił pokazywać 1/2 właściwego pulsu lub wartości godne supermana - szczególnie wrażliwy był na bieganie w okolicach linii energetycznych wysokiego napięcia oraz pracujący w pobliżu (1m) silnik diesla.
Gramin przesyła dane w standardzie ANT+, możesz połączyć go z telefonami Sony i zbierać informację z paska w aplikacji na telefonie.

Kaleni pokazuje kalorie i spalony tłuszcz, ale nie współpracuje z komputerem - cena 139,99zł
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ