Kontuzja w okolicach kolana
- Laufer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55.13,---
- Życiówka w maratonie: brak
Wczoraj po treningu na hali, doznałem kontuzji, ale ból zauważyłem dopiero dzisiaj rano jak wstałem z łóżka. Ból znajduje się tak jakby z tyłu kolana, ale po lewej stronie w lewej nodze. Jest to taka cienka kostka, która łączy się "gdzieś tam z kolanem" nie wiem co zrobić, przyłożę to lodem, ale czy pomoże?
- Laufer
- Zaprawiony W Bojach
Nie chodzi o mięsień, a raczej o kość tylko nie wiem jak ona się nazywa, jak dotykam to tylko w jednym miejscu boli, obawiam się, że jest pękniecie.

Jest to mniej więcej w tym samym miejscu co na rysunku tylko z tyłu kolana, taka elastyczna kostka i ona mnie boli tak mniej więcej na środku, jest to ogromny ból, gdy biegam pierwszy zakres, ale jak biegam drugi to już bólu nie czuję.

Jest to mniej więcej w tym samym miejscu co na rysunku tylko z tyłu kolana, taka elastyczna kostka i ona mnie boli tak mniej więcej na środku, jest to ogromny ból, gdy biegam pierwszy zakres, ale jak biegam drugi to już bólu nie czuję.
- Laufer
- Zaprawiony W Bojach
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 39:09
- Życiówka w maratonie: 3:24:33
Prawdopodobnie miałem to samo w grudniu. Przy 4 treningach/50km w tygodniu po ok 20 dniach samo przestało boleć. Myślę, że częściowo pomogło bieganie ze śródstopia.
21.097 1:22:57
- mariod
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Mam taki ból:boli tylko w czasie biegu z przodu kolana.W czasie codziennych,normalnych czynności nic.Mogę robić skipy,biegać na palcach,rozciągać się,itd.może jakieś sugestie z waszej strony?